İyi günler,
3 Masaüstü ve 5 Dizüstü bilgisayarın kullanıldığı bir firmamız var. IPv4 kullanarak bilgisayarları ağ bağlantısından birbirlerini gördürmeyi başarıyoruz. Dosya veya donanım paylaşımlarında bir problem yaşamıyoruz.
Dizüstü bilgisayarlarda ise, ofis dışında çalışma durumunda bağlantı sorunu yaşıyoruz. 192.168.1.1 üzerinden bağlı olan dizüstü bilgisayarlar, 192.168.2.1 üzerinden başka yerde bağlanamıyor doğal olarak. Otomatik olarak ip al dediğimizde ise, otomatik olarak bizim paylaşımda kullanmadığımız farklı bir ip alıyor. Ve ofis içinde paylaşımı engelleyecek yerel ip sorunuyla karşılaşıyoruz.
İnternet üzerinden araştırmalarım sonucunda, "İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) Özellikleri" ekranından "Genel" sekmesindeki ayarları otomatik olarak ayarlayıp, "Diğer Yapılandırma" sekmesine de ofiste kullancağımız ipleri yazmam gerektiğini öğrendim. Ancak bu öğrendiğim bilginin yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü, böyle bir yoldan ilerlediğimde hiç bir yerde bağlantı sorunu yaşamayan bilgisayarlarımız, ofis içinde yine otomatik olarak alıyor ve istemediğimiz bir yerel ipye sahip oluyor.
Sonuç olarak yardım istediğim konu; dizüstü bilgisayarlarımızı dışarda ve ofis içinde internet bağlantısını sağlayabilmek ve bunu yaparken de ofis içinde alması gereken ipyi bizim belirleyebilmemizi istiyorum.
Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.
Windows 7 Yerel Ağ Bağlantısı Problemi
İşletim sisteminizi yazmamışsınız ama Win7 kullanıcısı iseniz; kendimden örnek verebilirim. İşyerimdeki bağlantıyı İş ağı olarak belirleyip ordaki ayarlara göre belirleyip bir Kablosuz Ağ bağlantısı oluşturdum ve işyerinde ki Kablosuz Ağı'n adının oldugu bir bağlantı var, evde ise kendi adıma kurduğum Ev ağı olarak belirlediğim bir Kablosuz Bağlantım var...İkisininde ayarları farklı ve Win7 bunu algılayıp ona göre davranıyor... Kullandığınız Bağlantıları Ağ Paylaşım Merkezi>Ağ ve Internet>Ağ Bağdaştırıcıları bölümünden görebilirsiniz. Bende şu an ""Evdeki Kablolu AĞ için Yerel Ağ bağlantısı"" var, ""Ev için Kablosuz Ağ Bağlantısı"" var, ""İşyerimdeki Yerel Ağ Bağlantısı"" ve ""İşyerimdeki Kablosuz Ağ Bağlantısı"" diye 4 ayrı ağ bağlantısı var ve bu otomatik tanınıyor...
Girayipin, ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. İşletim sistemlerim Windows 7 Professional. Önerdiğiniz güzel ve akıllıca bir yöntem. Eğer tam olarak istediğimi bulamazsam ben de bunu yapacağım artık.
Fakat şöyle bir sıkıntım var, ofisdeki diğer bilgisayarların yerel ipsini bilmek ve sabitlemek zorundayım. Uzaktan yardım edebilmek ve denetim programlarını kurabilmek için.