Windows 7 yi Deep Freeze esir aldı

SnowTger
03-12-2010, 21:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

Arkadaşlar Windows 7 kullanıyorum.2 ay sorunsuz deep freeze kurulu halde kullandım.Ardından yeni aldığım webcam sürücüsünü yükledim.Buıraya kadar sorun yok ama ertesi günden itibaren deep freeze simgesi görünmez oldu görev çubugunda.3 yerel diskimden 2sini koruması gereken deep freeze hepsini korumaya aldı.Simge olmadığı için kapatamıyorum.Deep freeze 7 sürümünü kullandığım için unfreeze felanda işe yaramıyor.Acaba windows 7 dvdsi ile repair etsem düzelebilirmi ?
Format atmak istemiyorum çünkü windows kurulu olan yerel diskte çok sevdiğim 2 oyun ve saveleri var.
Bunları aktarıcak harici belleğimde yok çaresiz kaldım.
Kısa kesersem repair etsem program filesteki tüm programlar silinirmi yani repair tam olarak nereleri sıfırlıyor ?

Karub
03-12-2010, 21:11   |  #2  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Deep Freeze amcayı kızdırmışsınız.

SnowTger
03-12-2010, 21:36   |  #3  
OP Üye
59 mesaj

Hocam nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım öyle.
Bomboş olan bir yerel diskim var.Oraya yeni bir windows 7 kursam diyorum ama deep freeze orayıda korumaya almış.Yeni kurduğum windows 7 ye bir zararı olurmu ?

kartal7
03-12-2010, 22:18   |  #4  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

Klavyeden "CTRL + ALT + SHIFT + F6" tuslarina birlikte bas,Deep Freeze menüsü ekrana gelecektir.

mcafee23 ayrılmıştır
03-12-2010, 22:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: kartal7  
Klavyeden "CTRL + ALT + SHIFT + F6" tuslarina birlikte bas,Deep Freeze menüsü ekrana gelecektir.

hayır gelmeyecektir
deep freeze system tray'de görünmüyorsa çalışmıyor anlamına gelir o yüzden menü falan ekrana gelmez.
Ama bu deep freeze'nin diskleri korumadığı anlamına da gelmez çünkü c dizininizde kapı gibi persi0 dosyası vardır

Unfreeze veya anti deep freeze programları da hem versiyon uyuşmazlığı hem de deep freeze çalımadığı için işe yaramayacaktır
Tek çare format maalesef

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 03 Aralık 2010 22:39
kartal7
03-12-2010, 23:24   |  #6  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

işe yaramazsa format yolu açık.

Banned
13-12-2010, 18:51   |  #7  
Banlandı
188 mesaj

Arkadaşım,Deep freeze Amd ve Nvidia Geforce chipsetli sistemlerde sorun verebiliyor.Senin başına da geldiği gibi simgesi kayboluyor ...
Yıllardır bu programın tüm sorunlarını alt ettim,sadece simge kaybolmasına birşey yapamıyorum,Ama tavsiyede bulunayım,anakart driverlarını kaldır,anında simge görünecektir diyorum ...

deltausam
29-09-2013, 12:34   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

evet arkadaşlar size bu illet programdan kurtulmanın yolunu söyleyeceğim benim başıma geldi ve herşeyi denedim ama olmadı sonunda bu yöntemi denedim işe yarıyo öncelikle çeşitli çözüm yontemleri var biostan saati geri almak falan ama bu yöntemler sadece belli bir deep freezenin eski sürümlerinde işe yarıyo bendeki deep freze 7.00 dı bunlar işe yaramadı zaten win 8 formatlı bir bilgisayarda istediğiniz kadar tarihi geriye alın işe yaramıyor sistem otomatikmen en son güncelleme yaptığı tarihi veriyo anlayacağınız bize her sürümünde de işe yarayan bi yöntem lazım eğer deep freezenizin simgesi bildirim alanında gözükmüyorsa burada iki kesin çözümden söz edebiliriz

1-) harddiskinizi çıkarıp başka bir bilgisayara ikinci harddisk olarak takıp deep freezenin dosyalarını silin (deep freeze 7.00 için dosya konumu 'c:/program files/faronics' dir bunu bulup silin)
eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız ikinci yöntemi yani daha kolay olan yöntemi seçin

2-) pc nizi 'mini xp' veya pardu veya win 7 nin cd den açılabilen kurtarma cdsi ile açın gene deep freezenin dosyalarını bulup buradan silebilirsiniz deep freezenin değişik versiyonlarında konum farklı olabilir ancak büyük ihtimal

'c:/program files/faronics' dir bunu bulup silin 

bu yöntemlerin ikisinden sonrada pcyi yeniden başlatın normal olarak açılsın artık deep freeze pasif yada deep freeze  diye bişey yok ama regedit ayarları halen duruyor bunu içinde deep freezeyi kurduğunuz setup dosyasını açın ve zaten install yerine uninstall  seçeneğini görürsünüz kaldırın ve sonsuza kadar mutlu yaşayın :D

Kapalı Hesap (153334)
29-09-2013, 19:11   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Yapman gereken deep freezenin kurdugun setup dosyasını tekrar tıklamak sonra silip kaldırıyor.Deepfree giibi programlar kullanıyorsanız mutlaka imaj programıyla önceden 0 dan kurulu işletim sistemini yedekleyin sonra antivürüs deepfree vsvs kurun.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (168323) ~ 29 Eylül 2013 19:13
deltausam
30-09-2013, 22:52   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

deep freeze aktif iken setupundan kaldırırsan işe yaramaz kapat aç "eski tas eski hamam" yani kadıramazsın pasif haldeyken kaldırabilirsin eğer deep freeze aktif iken sağ altda bildirim alanındaki deep freeze simgesi gözükmüyorsa deep freezeyi pasif hale getirmen mümkün değil ne "un freezer" ne "anti deep freeze" ne "sistem geri alma" ne "msconfig" ne "ctrl + alt + shift + F6" tuş kombinasyonu ne başka bişey hiç bir şey fayda etmez.. sen deep freeze aktif iken aynı pc ile sorunu düzeltemezsin (bu da zaten deep freezenin görevlerinden dir) ancak sistemi cd ile başlatırsan(veya hdd yi başka bir bilgisayara ikinci hdd olarak takarsan) deep freezenin dosyalarını silebilirsin bu  şekildede deep freeze dosyaları olmadığından dolayı açılamaz yani pasif olur sende tekrar setuptan kaldıra bilirsin.