ben windows 7 kurmak istiyorum ama bütün oyunları çalıştırmama gibi bir sorun çıkarmı peki
Windows 7 yi Yeni kuranlar için öneriler.
- 1
- 2
Arkadaşlar tectübeli olabilirsiniz bişey demiyorum.Windows 7 yaptıgı format xp nin quik formatından biraz daha iyi.Ama kullandıgınız herşey haddiskinizde kalıcak.xp nin artıkları vistanın artıkları windows 7 ninde eklenince vay o harddiskin haline.Arkadaşalar hard format bilgisayara veya hdd zarar vermez ama hergün hergün çekerseniz verir Hdd ısı artmasından dolayı bozulmalar olabilir.Ama xp nin formatı ile windows 7 nin formatını bir tuttunuz ya dahada bişey demiyorum.
Arkadaşım mademki disk bölme agırlaşmaya neden oluyor microsoftun tüm işletim sistemlerinde bölme işlemi mevcut.Adamlar windows 7 de 100mb bir alanı ayırmışlar niye.Çünkü sistem hızlı açılsın diye.Disk bölme mantıgıda budur Hız.Agırlaşmaya neden olan bişeyi microsoft neden çıkarsın ki.
1) Uzun format kısa sürmediği için harddiske zarar verir, ısınır. Her gün format da çekilmez zaten, biz öyle birşey demedik ki.
2) Windows disk bölmeyi kısıtlasaydı yok efendim ne oluyorsun da diskime karışıyorsun derlerdi. O 100 mb lık alan da 500 gb a göre az birşey sanki değil mi? Orası normal kullanıcıdan saklanır, boot bilgileri orda tutulur, eskiden C:\boot.ini dosyasındaydı, her Allah'ın kulu değiştirebiliyordu. Microsoft indeksleme de yapıyor ve bu da ağırlaştırıyor değil mi? Ama gerekli birşey. Ama disk bölme gerekli birşey değil, tamamen insanların çeşitli ihtiyaçlarından doğmuş birşey. Bilgisayarına hiç format çekmeyen de oluyor.
Mustafa senle bu konuyu sabaha kadar tartışıcaz galiba.Sen Tek sürücü kurmaya devam et.Ben bölmenizi öneririm.
- 1
- 2