Windows 7'yi yükseltme sorunu oluştu.

spungej
21-01-2010, 18:34   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Arkadaşlar ben aslında XP Professional kullanıcısıyım vede çok memnunum :) Emektar bilgisayarımada çok yakıştığını düşünüyorum :)

Yakın bir akrabama son teknoloji bir Laptop aldık .. Kendi içinde kurulu Vista vardı ve birde Windows 7 CD'si hediye ettiler .. Vista'yı Windows 7'ye yükselttik.. Yükseltirken Vista'da yüklediğimiz program ve belgelerde yedeklendi tabiki .. Sonra programları açmaya çalıştık, Vista'da kullandığımız hiç bir program açılmıyor .. Hata veriyor ve ''Program bu işletim sistemiyle uyumlu değil'' değil diye bir yazı çıkıyor .. Yani eski programlar olsa anlayabilirm derim ki; yani bu Windows 7'yi tasarlarken eski programları düşünmemiş olabilirler .. Ama Office programlarının en güncel sürümlerini , Fifa 2010'u , Call Of Duty Modern Warfare'i hiç birini açmıyor .. Şu an Laptop yanımda değil ve bu işe gerçekten kafam takıldı .. Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltilir ? Çokta bilgisayardan anladığım söylenemez anladığım dilde açıklama yaparsanız sevinirim ..

( Bu arada uygulamanın üstüne gelip, sağ tıklayıp ''Uyumluluk .... '' seçeneğinden yapmayı denedim kesinlikle çözüm olmadı .. )

Şimdiden teşekkürler ..

Toxic
21-01-2010, 18:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

Windows 7 nin xpmode diye bir özelliği var.programlarınızı çalıştırmak için onu kullanabilirsiniz

spungej
21-01-2010, 18:55   |  #3  
OP Üye
82 mesaj

O özelliği nereden bulacağım, nasıl yapacağım onu soruyorum zaten :)

mcafee23 ayrılmıştır
21-01-2010, 19:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

hataları yükseltme yağıtığınız için alıyorsunuz bende de öyleydi format attım şimdi problem yok

Halil Mollaoğlu
21-01-2010, 19:30   |  #5  
CHIP Online
373 mesaj

Yükseltme yapılmış sistemlerin arıza verme olasılığı yüksektir. Arkadaşların da dediği gibi sıfırdan, temiz kurulum yapın ve kullandığınız programların ve sürücülerin en güncel sürümlerini kullanın. Aldığınızı hata mesajları belirgin derecede azalacaktır.

Temiz bir sistem ile size çok daha verimli bir şekilde yardım edebiliriz. Zira ben ve birçok Win7 kullanıcısı sıfırdan kurulum yaparak yeni işletim sistemine geçtik. Yükseltmenin doğurabileceği sonuçları tahmin edemeyiz.

Huzzia
22-01-2010, 14:52   |  #6  
Huzzia avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
144 mesaj

Uyumluluk modu lazımsa anlatabilirim ihtiyacı olan yazsın!!!

SR71BlackBird
22-01-2010, 17:46   |  #7  
SR71BlackBird avatarı
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Yükselt olduğu için olabilir düşünün ki ben dx9 yükledim ve hl1 ve counter oynıyabiliyorum

Kapalı Hesap (158332)
22-01-2010, 19:53   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Alıntı: Toxic  
Windows 7 nin xpmode diye bir özelliği var.programlarınızı çalıştırmak için onu
XP mode sadece program açmak içindir yani en düşük flash oyunları zorla açıyor.Ayrıca çok ram harcayan programlarıda kaldırmıyor hemen kapanıyor.Yani xp mode senin işini halletmez.

Sorununa gelirsek oyuna sağ tıkladığında uyumluluk sorununu giderme konsolunu açın ve kendi en uygun hale getirir ve ileri demeden önce programı başlat seçeneğine tıklayınız.Program çalışırsa ileri deyip kaydettiğiniz zaman sorunun çözülmüştür.Yinede olmazsa oyuna sağ tıklayıp /özellikler/uyumluluk/penceresi altındaki modları deneyin.Ayrıca masaüstü oluşturma vs. seçeneklerinide işaretleyebilirsiniz.

Saygılar...

Recep Baltaş
23-01-2010, 18:27   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Yükseltirken sorun olmuş. Sıfırdan kurunuz.