Taksit taksit cevap vermeyin lütfen. Yoksa 20. sayfaya gideceğiz. Ben hala yukarıdaki diğer sorular için cevap bekliyorum.Hocam donanım id'sine bakmak için aygıt yöneticisine baktım. Ama orada ekran kartını bulamadım.Diğer sorunuz ise windows 7 ISO dosyasının MD5 veya SHA1 kontrolünü yaptınız mı? RTM sürm mü? dediniz. bunu da cevapladım. o dediğiniz kontroller nasıl yapılıyor bilmiyorum.
taksit taksit cevap verme olayına gelince. ben cevap verdikten sonra sizin yeni sorunuzu görüyorum. sonra ona da cevap veriyorum.
aygıt yönetisinden ekran kartı gözükmüyor ya da ben bulamıyorum. dolayısıyla donanım id'sine bakamıyorum.
DVI'dan HDMI dönüştürücü vasıtasıyla HDMI kablo kullanıyorum.İlk önce anakart driverlarını yüklüyorum. Ondan sonra ekran kartı driverına geçiyorum.
Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 10:39
Windows 7 yükledim ama gtx 285'in driverını kuramı
Tamam, anakart nedir tam marka ve model. Anakart sürücüsünü nerden kuruyorsunuz. Bana CD'den kuruyorum demeyin de.Anakartım gigabyte ep45-ud3rlan ve sata driverını aşağıdaki linkten indiriyorum. ses kartım harici olduğu için ses yongasının driverını indirmiyorum.
http://www.gigabyte.com.tr/produ ... _11.html?os=win7_64
Chipset driverını ise aşağıdaki linkten indiriyorum.http://www.gigabyte.com.tr/produ ... .html?os=winvista64
BROWSER CONFİGURATİON UTİLİTY DİYE BİR PROGRAM VAR. ONU DA CD'DEN KURUYORUM.Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 10:47
BIOS güncellemek çok basit bir işlem. Şu yazılımı kurun:kurdum hocam. ama birşey değişmedi. cpu-z'de hala f9 bios görünüyor.Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 11:06
Bi çalıştırn istrseniz.... SOnra da Update deyip OK deyin.... Yönergeleri izleyin.hocam indirdiğim dosyaya tıklayınca atbios diye bir klasör geldi. onun içinden setup'ı seçip kurulumu yaptım.çalıştırın derken nereyi çalıştıracağım. atbios klasörünün içindeki bir dosyayı mı?
Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 11:16
kusura bakmayın bunu çalıştırmasını bilmiyorum. sizden cevap bekliyorum.
İlginç. Sizden ricam bir kez daha format atın ama format atmadan önce BIOS'tan HPET ayarını 64 Bit yapın. Kurduktan sonra hiç bir şey kurmayın. Ağ kartınızı tanırsa Windows Update'e girp sürücleri vb. yükleyin. İşlemlerden sonra sistemi yeniden başlatın ve nVidia sitesindeki son sürücüyü kurun.
Bu arada siz bu sisteme daha önce ne kurmuştunuz? KAsayı açıp ekran kartı kablolarının bağlı olduğundan emin olun. Bir de kartın yerine iyi oturduğundan da emin olun. Ayrıca anakrtın bütün güç bağlantılarının bağlı olduğundan da emin olun.
İlginç. Sizden ricam bir kez daha format atın ama format atmadan önce BIOS'tan HPET ayarını 64 Bit yapın. Kurduktan sonra hiç bir şey kurmayın. Ağ kartınızı tanırsa Windows Update'e girp sürücleri vb. yükleyin. İşlemlerden sonra sistemi yeniden başlatın ve nVidia sitesindeki son sürücüyü kurun.bundan önce vista home premium 64 bit yüklüydü. sabah kasayı açıp ekran kartını yeniden taktım. sistem oc'siz hale gelince driver kuruldu. ama pencereleri kapatırken ekranda titremeler oluyor.Bu arada siz bu sisteme daha önce ne kurmuştunuz? KAsayı açıp ekran kartı kablolarının bağlı olduğundan emin olun. Bir de kartın yerine iyi oturduğundan da emin olun. Ayrıca anakrtın bütün güç bağlantılarının bağlı olduğundan da emin olun.
Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 12:27
Yani ben sana BIOS güncelle demesem anlmayacaktık sorunun OC'den kaynaklandığını ;) (Hiç de mütevazı değiliz be kardeşim... :) ) Neyse, ekran kartı yerine iyi takılı ve sürücü kurldu. Peki güç kaynağı neydi sizin ve ekran kartına takılan kablolar sorunsuz mu? Bir de doğrudan DVI bağlar mısınız monitöre?
Yani ben sana BIOS güncelle demesem anlmayacaktık sorunun OC'den kaynaklandığını ;) (Hiç de mütevazı değiliz be kardeşim... :) ) Neyse, ekran kartı yerine iyi takılı ve sürücü kurldu. Peki güç kaynağı neydi sizin ve ekran kartına takılan kablolar sorunsuz mu? Bir de doğrudan DVI bağlar mısınız monitöre?Güç kaynağım high power 750 w. Ekran kartının kablolarını bu sabah çıkarıp yeniden taktım. dvi kablom yok maalesef.ekran kartını sistem tanımadığında pencereleri kapatırken titreme olmuyor ama ekran kartını tanıyınca pencereleri kapatırken titreme oluyor.
OC yapamayacaksam ne yapayım win 7'yi..
Otomatik yüklenen sürücüyü değilde şimdi nVidia'dan alacağınız sürücüy kurun.Hocam zaten şu an kendi kurduğum driver yüklü. Yani 191.07 driverı yüklü.Windows 7 ile ilgili bir sorun da olmayabilir...OC ile ekran kartı ilginç bir durum...Olmazsa Vista kurarsınız...
Win 7'ye para vermesem direkt vistaya geçicem ama merete para saydık.. Vistayı da etkinleştiremiyorum. Vistalar hep oem lisans olduğu için win 7 aldım.
Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 15:17
FSB'yi arttırdığınızda PCI x16 frekansı da etkileniyor ve sistem stabilitesi bozuluyor demek ki. Zaten 100 MHz olarak sabitleyin demişlerdi size daha önce.
FSB'yi arttırdığınızda PCI x16 frekansı da etkileniyor ve sistem stabilitesi bozuluyor demek ki. Zaten 100 MHz olarak sabitleyin demişlerdi size daha önce.orası zaten 100'a sabitlenmiş bir durumda. sistem stabilitesi sorunlu olsa vista'da veya xp'de de sorun yaşamam gerekmez miydi?sistem oc'siz de olsa pencereler kapanırken titreme yapıyor. vista'da oc'li de olsa titreme yapmıyordu.
o zaman oc u başka programlarla yapmayı deneyin ?
o zaman oc u başka programlarla yapmayı deneyin ?oc'yi bios'tan yapıyorum. programlar vasıtasıyla değil.overclock'u ekran kartına değil, işlemciye ve anakarta yapıyorum.
Anakarta ve işlemciye oc yapmadığım zaman sorun yok.
Ama yapınca aşağıdaki gibi oluyor.Son Düzenleme: coupant ~ 25 Ekim 2009 17:34