Arkadaşlar ben dün vistayı windows 7 ye yükselttim. Hard diskteki dosyalar gitmesin diye sadece yükselttim yüklemedim. Format atmadım yani. Ama yükselttikten sonra bilgisayardan ses çıkmamaya başladı. Hiçbir oyun şarkı vs. açılmıyor. Hatta yüklenmiyor bile. Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltilebilir? Acilen yardımlarınızı bekliyorum.
Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler....
Windows 7 yükledim tonla sorun oldu
Galiba sürücülerini, oyunlarını ve programlarını tekrar yüklemen gerekecek. Ne de olsa sistem değişmiş.
Donanımını biliyorsan resmi sitelerinden bulabilirsin.
Bilgisayar işletim sistemini değiştirmen komple sistemin kabuğunu değiştirmişsin demektir. Tüm programların bilgileri kayıt defterinde olduğu için Windows yeniden yüklendiğinde ya da bir üst sürüme güncelleştirildiğinde kayıt defterindeki veriler silinir. Senin yedeklemeden bu işe girmen hata :). Müzik, resim, dökümanlar sağlamdır o dosyaları acacak programlar hasarlı olduğu için açılmaz. Kişisel dosyaları bi USB belleğe, CD'ye, Harici HDD'ye yedekle, temiz bir FORMAT at.
Ekran kartı driverını yükledim. Ama oyun gene açılmadı YENİDEN YÜKLEMEME RAĞMEN. Ses zateen yok pc de onun için de win7 ye uygun driver yüklüyorum. Ama ekran kartında olan sorun yüzünden ses kartından da pek umutlu değilim. İşin özü pc gitti gider :)))
Bilgisayar işletim sistemini değiştirmen komple sistemin kabuğunu değiştirmişsin demektir. Tüm programların bilgileri kayıt defterinde olduğu için Windows yeniden yüklendiğinde ya da bir üst sürüme güncelleştirildiğinde kayıt defterindeki veriler silinir. Senin yedeklemeden bu işe girmen hata :). Müzik, resim, dökümanlar sağlamdır o dosyaları acacak programlar hasarlı olduğu için açılmaz. Kişisel dosyaları bi USB belleğe, CD'ye, Harici HDD'ye yedekle, temiz bir FORMAT at.Driver ile hiçbir alakası YOK !Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 22 Temmuz 2010 18:48
Atilla Sarıtaş'ın dediği gibi yapın..Yaptığınızda zaten windows 7 otomatik tanır donanımlarınızı büyük ihtimal..Yanlız internet bağlanmanız için gereken 'lan' sürücünüzü önce indirip, yedekleyin..Anakartınızın sitesinden indirebilirsiniz..
windows 7 de oyunların çoğu açılmıyor zaten kurmadan iyice düşünün