merhaba acer laptop kullannıyorum vistadan windows7e geçmeyi düşünüyorum ama laptopta ayrılmış bir disk bölümündeki recovery bölümü win7 e geçtiğim zaman silinirmi silinirse yeni bir recovery bölümü nasıl oluştururum veya kendilğinden oluşuyormu
windows 7 yüklersem recovery bölümü silinirmi..?
o recovery bulunduğu diske format atmazsınız...sorun olmaz..
bunun dışında windows 7 de recovery gerek duymayacaksınız..
sistem geri yükleme noktası oluşturmanız yeterli olacaktır..
peki ilk kurulumda sistem geriyükleme noktası oluşturduktan sonra zaman içerisinde sistem geri yükleme açık olduğu için her seferinde yeni yükleme noktaları oluşturuluyor ve eski olanlar siliniyor oluşturduğum geri yükleme silinmeyecek mi silinmez diyorsanız aynı şey vista içinde geçerlimi
vista için de bu geçerli..
bakın şöle yaparsınız..windows 7 yi yüklediniz..sonra update yaparsınız programlarınızı herşeyinizi yüklersiniz..özel verilerinizi D ye yüklemenizi öneririm..
herşeyi yaptınız ve işlem tamam..şimdi C ye girip geri yükleme noktası oluşturcaksınız..D , yada başka diskleriniz varsa bunların geri yükleme noktalarını kapatırsınız.
herhangi bir çökme sonrasında gelişmiş önyükleme seçeneklerini kullanarak , geri yükleme noktalarına geri dönüceksiniz..
tamam yardımınız için çok teşekkür ederim...
Minibookuma win7 yüklerken hdd biçimlendirme bölümünde C: D: Recovery Bölünlenmemiş Alan mı ne 4 bölüm var C'yi D'Yİ biçimlendir Recovery'yi biçimlendirme .. Eğer oldu ki vistaya dönmek istedin bilgisayar açılırken F9'a veya senin notebookunda nereye basılıyorsa oraya basılı tutarsın...
Rica ederim..Umarım anlamışsındır yapman gerekenleri..Birkaç kere deneme amaçlı yapabilirsin istersen, pratik olması için..
eveet anladım gibi ama kafama takılan bişey vaar şimdi normalde sistemgeriyüklemeyi kapalı tutuyorum çünkü sistemin oluşturduğu her geeeri yükleme noktasında 1-2gb lık alan gidiyor disk temizleden temizlediğim zaman oluşturduğum geri yükleme noktası da gidiyor ama geri yükleme noktası oluşturduğum zaman sistem geri yüklemeyi c için açık tutmam gerekiyor ve bu yine benim hdd kapasitesini tüketeceği anlamına geliyor ben o geri yükleme noktasına doknmadan sadece sistemin oluşturduğu diğer yükleme noktalarını nasıl silebilirim
eveet anladım gibi ama kafama takılan bişey vaar şimdi normalde sistemgeriyüklemeyi kapalı tutuyorum çünkü sistemin oluşturduğu her geeeri yükleme noktasında 1-2gb lık alan gidiyor disk temizleden temizlediğim zaman oluşturduğum geri yükleme noktası da gidiyor ama geri yükleme noktası oluşturduğum zaman sistem geri yüklemeyi c için açık tutmam gerekiyor ve bu yine benim hdd kapasitesini tüketeceği anlamına geliyor ben o geri yükleme noktasına doknmadan sadece sistemin oluşturduğu diğer yükleme noktalarını nasılhdd niz toplam kaç gb ?
160 gb yetmiyor ama şimdilik idare etmeye çalışıyorum
recovery bölümünü silersen birdaha vistayı göremezsin tüm yedegini recovery programın ile yedekle yada acronis ile dvd ye aktar sonra bas formatı vistaya dönüceksen bunu yap dönmüceksen kopmle sil.
yetmiyorsa yeni hard disk almanızı öneririm..sisteminizden artık dosyaları falan hep silmek zorunda kalıyorsunuz..yazık ediyorsunuz, zamanınıza, uğraş dur ....
500 gb taşınabilir hard diskler : 100 liradan başlıyor
500 gb sabit diskler ise 80 - 120 lira arası..
o kadar da pahalı değil yani..
şimdi soruna gelelim..
sisteminize ccleaner yada tune up 2008(türkçe yaması da mevcut olduğu için 2008 i öneriyorum) yükleyin ve artık dosyaları silin..geri yükleme noktalarını da silin..
ardından da yerel disk C de yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturun..bu sayede diğer geri yükleme noktalarını önceden silmiş olacaksınız..
bence bu özellikten , bu avantajdan yararlanır ..diğer programları falan silin..herhangi bir sistem çökmesinden anında işe yarar..10 dk civarında o anki sistemin çalışır duruma geliyor..bulunmaz nimet bu..
evet sistem atıkları temizlik vs bunlar için asc ccleaner kullanıyorum ama dediğim gibi sistem geri yükleme çok alan harcıyor işlev olarak gerçekten çok güzel ama sanırım benim istediğim şey mümkün değil ( temiz format gerekli güncellemeler programlar vs sonra tek bir geri yükleme noktası) ondan sonra sistemin oluşturduğu yükleme noktaları benim için gereksiz kalıyor zaten ben temiz bi yükleme noktası oluşturmuşum yani sistemimi kurtarmak için bi yedeğim var diğerleri gereksiz oluyor benim için sanırım istediğim şeyi acronis ile yaparım hemde windows 7 yükledimmi vista recovery' dokunmadan bide windows 7 recovery oluştururum alınan yedeği sıkıştırma özelliği filanda varmış yani sistem geri yüklemenin iki yükleme noktasında yediği alanla iki tane recovery bölümüm olur bu daha mantıklı gibi
sistem geri yüklemenin kendisi sanırım 900 mb yer kaplıyor..programlar v.s yükleyince bu artıyor olabilir..yanlız sisteminiz de ki diğer disklere yükleme yaparsanız ve işletim sistemi yüklü olduğu diske yüklenmezseniz bu 900 mb , 1--2--3--4 gb arası değişebilir..
Recovery yada sistem geri yükleme..benim hoşuma giden , elimin altında olduğu ve hiçbir program v.s istememesi..kullanımı kolay yani...
ee sen bilgisayarı bilgisayar gibi kullanmıyorsun o zaman ;)
ne var ne yok yüklersen olucağı bu ;)
tune up ile gereksiz dosya ve yedekleri silince , sadece en son oluşturduğunuz geri yükleme noktası kalıyor !
yani şimdi ben sadece bi yükleme noktası oluştursam ve başka istemiyorum desem veya sistemin oluşturduklarından istediğimi silebilme gibi bi seçeneğim olsa ahh ne güzel olurdu ne güzell neyse vardır microsoftun bi bildiği :)) sanırım yeni bi hdd alma konusu daha mantıklı yarıdmlarınız için tekrar tekrar teşekkürler herkese iyi forumlar..
Hp-Tubos Melen, : )
gültekin 13 , ah ne güzel olurdu dediğini şey oluyor işte :)
resim karışık oldu biraz da incele artık ;)
http://img188.imageshack.us/img188/9730/adszld.jpg
anlamadigim olay madem geri dönüs icin düsünüyorsan makine ile gelen backup programi ile sistemini 2 en fazla 3 dvd ye yazdir elinde dursun lisans problemide yasamazsin yani o bölümü silmen daha iyi olur bence bu sekilde yaparsan.
anlamadigim olay madem geri dönüs icin düsünüyorsan makine ile gelen backup programi ile sistemini 2 en fazla 3 dvd ye yazdir elinde dursun lisans problemide yasamazsin yani o bölümü silmen daha iyi olur bence bu sekilde yaparsan.bu uygulama toplam kaç saat ?benim sölediğim uygulama 10 dk bile almaz...
eğer tune up dediğiniz olayı yapabiliyorsa yani sadece oluşturduğum yükleme noktası dışındaki sistemin oluşturduğu bütün yükleme noktalarını siliyorsa (ama benim oluştuduğuma dokunmayacak) ben bu programı kullanırım iştee:=)))
yahu yapıyor dedik ya...resim de koydum incele diye , inanmıyor musun ne anlamadım ?:)
sizin en son oluşturduğunu geri yükleme noktasına dokunmadan hepsini siliyor..