otomatik bakım kapalıyken.
windows 8 aşırı harddisk kullanım sorunu
- 1
- 2
otomatik bakım genelde windows 8 ilk kuruldugunda açılır sonra hep açık kalır.Hdd nizi düzene soktugu an kapanır.
Merhaba,
Aynı durum geçen günlerde bende de söz konusu idi. Hatta forumda konusunu bile açmıştım. Bu sorunu Win 8.1 ile hiç yaşamadım tıkır tıkır çalışıyor makine şu an nazar değmesin. Win 8 yüklü olduğu zamanda yeni klasör oluştururken bile o kadar büyük tepki veriyordu ki makine işlem yapamıyorum.Çözüm için önce CCleaner adlı programı yükledim. Ayarlardan silme ayarlarını 35 pass e getirip bi güzel cookiesleri temizledim,kayıt defterindeki problemleri giderdim. ARdından yine aynı programla başangıç ayarlarını düzenledim.Yani windows açılınca açılmasını istemedigim programları sildim. Açılışlar rahatladı biraz. Daha sonra virüs taraması yaptırdım bir kac truva türevi buldu ve temizledi eset. Win 8.1 e geçene kadar bu sorunu bu şekilde aşmıştım ben. Windows arka planda çeşitli güncelleme yaptıgında böyle oluyor genelde. Sorunun sebebi bu. Aslında gayet normal birşey görev yöneticisini açtığınızda da diski tarıyor o yüzden böyle yüksek oranlar çıkıyor. Ayrıca eğer sisteminiz temiz değilse herhangi bir virüs ya da spam aracıı siz görmeden arka planda çeşitlli eylemler gerçekleştiriyor olabilir. Sisteminizi bi tarayın derim ben. Yine sizin yüklediğiiz bi takım programlarda arka planda indirme düzenleme işlemi yapıyorsa o yüzden kasmalar olabilir.
- 1
- 2