Windows 8 belirgin bir şekilde yavaşladı.

Ahmet Serdar
05-07-2013, 09:02   |  #1  
Ahmet Serdar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
204 mesaj

Windows 8 kullanıyorum son 1 haftadır belirgin bir şekilde yavaşladı 

Özellikler: 2 gb ram, 1gb ekran kartı 

İşlemci: Amd athlon II x2 245 processor 2.90 GHz

ne yapmam lazım lütfen yardım.

feanorking
05-07-2013, 10:50   |  #2  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

Güncellemeyi yüklediysen herkes gibi yavaşlamıştır ki ben şuan yeni win 8 indirdim usb boot ediyorum format atıcam acayip yavaşladı ve çoğu program ve oyun kararsız çalışmaya başladı.

xDeXteRx
05-07-2013, 11:40   |  #3  
xDeXteRx avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
123 mesaj

windows ve bios güncellemelerinizi yapmalısınız,virüs ve casus yazılımlara karşı bilgisayarınızı tarama yaparak bunlardan arındırmalısınız.

arka planda çalışan kullanmadığınız uygulamaları ve açılışta otomatik çalışan programları msconfig'ten kapatarak performans artışı sağlayabilirsiniz.

windows 8 de şu sıralar ağırlık yaratan nedenlerden biride geri dönüşüm kutusunun dolu olmasıdır.onuda temizlemenizi öneririm.gözle görülür bir seviyede performans artışı sağlatabiliyor.

sisteme yüklü olan gereksiz uygulamalar (program,oyun v.s) silinip cihaz hdd'inin rahatlatılmasına da gidilebilir.

disk cleanup işlemleri yapıp hard diski gereksiz uygulamlardan arındırabilirsiniz.

Windows 8'de sabit sürücünün bütünlüğünü ve sabit sürücü hatalarını denetlemek,düzeltmek için disk birleştirme yada check etme toollarını kullanarak teste tabi tutabilirsiniz.

bellek ayırma sorunları da yaşıyor olabilirsiniz.bellek sızıntısı sorunalarını gidermek için görev yöneticisi içerisinde performasn-bellek kısmında kaynak izleyici monitörünü takip etmelisiniz.Bilgisayarın daha yavaş çalışmasına neden olduğundan şüphelendiğiniz bir uygulamayı görüntüleyin ve bunları çalıştırıp monitördeki değişiklikleri kontrol edin.olası değer değişikliklerine göre işlem yapmayı (uygulamaları silmeyi,güncellemeyi) deneyebilirsiniz.

sistem geri yükleme seçeneklerini de kapatmanız sistemde rahatlamaya,stabil çalışmasını sağlayabilir.

güç ayarlarını minimum ve maksimum seviyeye getirerek performans kriterlerini gözlemlemelisiniz.

gelişmiş sistem ayarlarında görsel efektleri minimum düzeye doğru çekerek performans değerlerinizi kontrol edebilirsiniz.

son olarakta cihaz içerisini tozdan arındırın.

bunlardan sonrada performans sorununuz devam ediyor ise teknik servisler ile görüşmenizde fayda var.

Son Düzenleme: xDeXteRx ~ 05 Temmuz 2013 11:41
Ahmet Serdar
05-07-2013, 14:23   |  #4  
Ahmet Serdar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
204 mesaj

Hepinize teşekkürler verdiğiniz bilgiler çok işe yaradı zaten ben güncellemeleri yüklemeden önce pc jet gibiydi güncellemeleri silersem düzeldi. Emrahında dediklerini yaptım hızlanma oldu teşekkürler.