Öncelikle
Bu konuda ertesi gün(yarından sonraki gün) çıkacak olan Windows 8'i Daha Hızlı,Pratik,Performanslı,Uyumlu,Kolay,Temiz,Erişebilinir,Stabil ve Akıcı hale getirmek için Çözüm ve Tavsiyeler vereceğim.2.Vista faciası olarak nitelendirilecek kadar kötüyse/berbatsa elbette bu onarılabilir.
Aynı bundan tam 5 yıl önce tamamen çıkan Vista gibi.Sadeler geliştirilebilir Gelişmişler sadeleştirilebilir.
Aşağıda bunu 5 bölümde inceliyeceğim.Muhteşem bir Windows 8 istiyorsanız okuyun ve uygulayın.
Çözüm Önerileri ve Tavsiyeler
1.Genel ve ErişebilinirlikWindows 8'in en son sürümü(RTM/Final) BETA RC'den daha kötüydü.Çünkü hem Gadget'lar hem de Aero Glass(Saydamlık)
gitmişti.Zaten daha çok mobil dokunmatik aygıtlara tasarlanmıştı bir de bunlar eklenince iyi olmadı çok ufak tefek yenilikler dışında.O yüzden size RP Release Preview kullanmanızı tavsiye ederim.Gadget,Aero Glass(Saydamlık) var ve acayip hızlı.Ocak 2013'e kadar kullanırsınız.Ondan sonra istediğinizi kullanın.Zaten o civarlarda Office 2013 çıkacağı için daha mantıklı olur.
Başlat menüsünü 3.parti yazılımlarla getirebilirsiniz.(DP Developer Preview'da regedit ile getirebilirsiniz)
RTM/Final sürümünün 4 ayrı sürümü vardır:
RT/ARM,Core,Enterprise,Professional(PRO)
RT/ARM sürümü Surface için çıkarılmıştır.Office mevcuttur.
PC için çıkarılmış 3 sürümün arasından en fazla özellik Enterprise'da vardır.Fakat PRO daha kaliteli ve avantajlıdır.
Core iş ve kurumlardan çok ev ve öğrenciler için çıkarılmıştır.
Bu da eşitlik tablosu:(Değerlendirmem)
Enterprise=Enterprise,Business
Professional=Professional,Ultimate
Core=Starter,Home Basic,Home Premium
2 gün sonra çıktığında en çok alınacak sürümü merak ediyorum.
2.Daha Hızlı ve Performanslı
Elbette hepimizin en önemli ve değerli bulduğu kısımdır.
Çünkü en çok buna ihtiyaç duyarız ve bu olmadan diğerlerinin bir şeyi yoktur:HIZ ve PERFORMANS.
Hız ve Performans için bilgisayara gereksiz şeyler yüklememeliyiz.Sık sık disk temizleme yapmalıyız.
3.parti yazılımlar yerine daha doğal yöntemlerle bilgisayarı hızlandırıp daha performanslı hâle getirmeliyiz.
Eğer ihtiyacımız yoksa Metro/Modern arayüzündeki sabitlenmiş uygulamaları kaldırmalıyız.
Masaüstü ve Görev Çubuğunda da öyle yukarıdaki gibi.
Gereksiz program,uygulama,oyun,dosya,klasör,araç her ne varsa silmeliyiz/kaldırmalıyız.
Çok ihtiyaç duyarsak sistemi yükseltebiliriz veya readyboost ile 4 GB RAM ekleyebiliriz.
3.Daha Pratik ve Kolay
Bu da önemli bir şey diğerleri gibi.Eğer Metro/Modern arayüzünden sıkıldıysanız başlat menüsüne 3.parti yazılımlar ile geçebilirsiniz.(DP Developer Preview'da Regedit)
Önemli bulduklarınızı Masaüstü'ne Başlangıç Menüsü'ne ve Görev Çubuğu'na koyabilirsiniz.
Tuş Kombinasyonları ile herşeyi Mouse kullanmadan açarsınız.Üstelik Windows 8'de yenileri geldi ve önceki OS'lardakilerin bazıları değişmedi.Windows 8'i dokunmatik mobil cihazda kullanmanız daha kolay ve pratik olur.
4.Daha Uyumlu ve Temiz
Windows'u sıfırdan formatlayabilirsiniz veya upgrade edip disk temizleme aracından eski sistem dosyalarını sildirebilirsiniz böylece Windows sıfırdan yüklenmiş gibi tertemiz,pırıl pırıl olur.Windows 7'de çalışan yazılımlar Windows 8'de de çalışır.
Windows 7'yi kaldıran donanım Windows 8'i de kaldırır.
64 ve 32 bit sistem gereksinimleri:(Sırasıyla x64 ve x86)
2 GB-1 GB RAM
20 GB-16 GB HDD
Diğer sistem gereksinimleri:
1 GHZ CPU ve DX9 WDDM 1.0
1024x768/1366x768 Çözünürlük
5.Daha Akıcı ve Stabil
Aynı 2'deki gibidir.
-KONU GÜNCELLENECEKTİR-
Windows 8-Daha İyi-Daha Mükemmel hâle getirmek.
Windows 8 gelecegin xp sidir.Ben cok begendim xp de ilk ciktiginda boyleydi.Zaten elimiz mahkum windows 8 gecicez microsft amca ve amerikasi cok kizgin.Daha cok kaynak daha fazla guc ve kontrol istiyorlar.Bu yuzden windows 8 cok ucuz olucak.xp den sonra belki win 8 i lisanli kullanirim.(buna mecburum cunku sistem eski basina bir is gelmesin korsan win8 yuzunden)
Windows 8 zaten guzel ve hizli daha fazlasina gerek yok.Stabil kalmasi benim icin onemli.Bu konuda xp halen cok iyi benim icin.Windows 7 cabuk sisiyor ve bilgisayari ve ramleri fazla yoruyor.
Windows 8 stabilitesini sadece windows 7 den degil ,32bit xp me linuxdan 64bit windows 8 linux ve windows 7 den aliyor.
Ozellikle windows 8 32biti cok begendim super bisi.Ubuntuyu denedinizmi bilmiyorum 12. surumundeki keyif xpde yok windows 8 de var.Ama xp halen bir numaram.Yakinda 6 ay icinde xpyi oldurucekler.Insanlar canindan bezicek windows 8 e mecburen gecicekler.Cok eski sistemler haric.
ya bu windosw 8 pro kuramıyoruz kuraken key istiyor key yazmasan kurulumu iptal ediyor o aşamayı nasıl geçeriz bilginiz varmı.
Bende zaten windows 8'i cok begenmistim bu konuyu sevmeyen veya sikayet edenler icin actim.
Yorumlariniz icin tesekkurler.
@sene internette arastir key blrsn.
İyi olmayan bir şey nasıl daha iyi ve daha mükemmel hale gelecek ? Gülrdüğünüz için teşekkürler.
İyi olmayan bir şey nasıl daha iyi ve daha mükemmel hale gelecek ? Gülrdüğünüz için teşekkürler.http://www.zdnet.com/blog/btl/wi ... ggest-enemies/69548
iPad'da listede var.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (234687) ~ 24 Ekim 2012 21:47