Windows 8'de doğal ISO desteği böyle olacak!

CHIP Online
02-09-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8 Hakkında herkesi sevindirecek bir haber daha: İşte sevindiren özellik ve ekran görüntüleri

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... e-olacak_28919.html


Resimlerle: Windows 8 kurulumundan yeni görüntüler!

Microsoft, Windows 8'in ISO disk imajlarını ve sanal sabit disk imajlarını (VHD) üçüncü parti araçlara gerek olmadan destekleyeceğini açıkladı. Building Windows 8 MSDN blog'unda detaylarıyla anlatılan özellik sayesinde ISO imaj dosyalarını bağlamak, oldukça kolay bir hale gelecek.

Ancak Windows 8'de ISO dosyalarının içeriğini değiştirmeye veya yeni ISO'lar oluşturmaya izin vereceği düşünülmüyor. Bunun yanında, VHD dosyaları da ISO'lara benzer şekilde yönetilebilecek, içerisine dosya eklemek, dosyaları değiştirmek ve kaldırmak mümkün olacak. İşiniz bittiğinde ISO ve VHD dosyalarını bir CD'yi çıkartır gibi çıkartabileceksiniz.

Windows 8'in 13 Eylül ile 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek BUILD konferansında daha detaylı bir şekilde tanıtılması bekleniyor.

Tüm konu: Windows 8'de doğal ISO desteği böyle olacak!

Resimlerle: Windows 8 kurulumundan yeni görüntüler!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 8 ile gelecek ISO desteği sizi sevindirdi mi?

alperen12
02-09-2011, 19:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

çok iyiymiş bu özellik

bosluk
02-09-2011, 22:50   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Sevindirmedi. Zira Windows'un zip'li dosya desteğini de gördük ve hala Winzip, winrar, 7zip gibi harici araçlar kullanıyoruz. Ayrıca internet explorer'in dahili dosya indirme programı da varken biz idm, jdownloader, vs.. kullanmaktayız. Bunun yanında dahili resim göstericisi olsa da hala daha irfanview, acdsee oldukça revaçta yazılımlar. Ve halihazırda Windows 95'ten beridir program ekle ve kaldır olmasına rağmen Windows'ta, revouninstaller gibi kaldırma programlarını bile yüklüyoruz bilgisayarımıza. Codecler içinde gelse bile Windows Media Player yerine MPC, VLC, BSPlayer gibi 3. parti oynatıcıları da yüklemeyen yoktur sanıyorum. O yüzden yıllardır Daemon Tools tarzındaki yazılımların başarıyla yaptıkları bu işi, 10. Windows sürümüne ancak koyabilen Microsoft'un, harici yazılımlara gerek kalmayacak demesi Windows 8 reklamından başka pratiksel birşey değil :)