Windows 8'de kablosuz ağların uzmanı olun!

CHIP Online
10-11-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de değişen kablosuz ağ ayarları arasında kaybolmayın! İşte bilmeniz gerekenler ve fazlası.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ani-olun_43556.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Cenk Tarhan


Windows 8'de kablosuz ağlara bağlanmak, Windows 7'dekine göre çok daha kolay - ancak bilmeniz gereken birkaç ince nokta da var. Windows 8'de kablosuz ağlara bağlanmakta sorun yaşıyorsanız veya bilgisayarınız yanlış ağa bağlanıyorsa ipuçlarımız işinize yarayacak.


Windows 8'de kablosuz ağa bağlanmak


Windows 8'li bilgisayarlar varsayılan olarak sistem açılışında kablosuz ağlara otomatik olarak bağlanırlar. Bir ağa ilk kez bağlandığınızda sistem size bağlantının "ev" mi yoksa "iş" bağlantısı mı olduğunu soracaktır. Güvenli ağlara elbette doğru parolayı yazarak bağlanabilirsiniz.


Peki Windows 8'li cihazınızda Wi-Fi açık değilse? Bu durumda Charms çubuğunu açın ve Ayarlar'a tıklayın. Alttaki simgeler arasında kırmızı bir daire içinde bir Wi-Fi simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın ve ardından WiFi'ı açık hale getirin. Bilgisayarınız yakındaki bağlantıları tarayacak. Bağlanmak istediğinizi ağı seçin ve Bağlan'a tıklayın.


Bağlanmak için eski yolu takip etmeniz de mümkün. Bunun için Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Yeni bir bağlantı veya ağ kur > Kablosuz ağa elle bağlan yolunu izleyin.


Tüm Konu: Windows 8'de kablosuz ağların uzmanı olun!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr