Windows 8'de neler yok?

CHIP Online
02-07-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de pek çok yenilik var ama hepimizi şaşırtan "olmayanlar" da oldukça fazla...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/windows-8-de-neler-yok_34527.html

Resimlerle: Windows 8'de yeni renk seçenekleri

Windows 8 ile Başlat menüsü, Aero gibi birçok özelliğe hoşçakal diyeceğiz. Metro arayüzüne odaklanan Windows 8'de Microsoft, kullanıcıların tercih etmediği işlevleri ve fazlasını kaldırıyor. Windows 8'de artık olmayacaklar arasında birkaç büyük ve çok sayıda küçük özellik var.


Eski Başlat düğmesi ve Başlat menüsü


İlk olarak Windows 95'de tanıştığımız Başlat düğmesi ve Başlat menüsü. Windows 8'de bir Başlat düğmesi ve Başlat menüsü bulunmuyor. Windows 8 ile beraber Metro başlangıç ekranı, yeni Başlat menüsünün yerini alıyor. Bu ekranda bir uygulamanın ismini yazarak aramanız mümkün oluyor. Bu ekran, geleneksel masaüstü ve Başlat menüsüne alışan kullanıcılarının kafasını başta biraz karıştırabilir. Windows'u ilk açtığınızda Metro giriş ekranı ile karşılaşıyorsunuz ve masaüstü ile başlamak için bir seçenek sunulmuyor (bununla birlikte bazı ince ayarlar yoluyla bunu yapmak mümkün).


Windows Aero, saydam cam ve Flip 3D efekti


Vista ve Windows 7'de bulunan saydam grafiksel arayüz Aero, Windows 8'de tamamen kaldırılıyor. Windows 8'in önizleme sürümleri Aero ile gelse de özellik, final sürümde bulunmayacak. Bunun anlamı saydam cam efektinin tarihe karıştığı ve artık masaüstündeki pencerelerde düz renkler göreceğimiz. Win+Tab tuşlarına basarak ulaşabildiğimiz Flip 3D özelliği de Windows 8 ile beraber tarihe karışıyor.


Tüm Konu: Windows 8'de neler yok?

Resimlerle: Windows 8'de yeni renk seçenekleri

Kaynak: www.chip.com.tr