windows 8 deki amac ne şimdi !

Kapalı Hesap (101323)
11-10-2011, 14:55   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Cracker olma yolunda adım adım ilerliyorsun. Devam devam.
abi  alay etme ya :)  ben kim cracker  kim  daha 3-5 satır dotnet kodu yazamayan adam  şimdi asm ile program mı kıracak  :)

PcMaKeR
14-10-2011, 10:04   |  #27  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Merak var ama o merakı güvenlik programlarını kullanmaya yönlendiriyorsun. Farklı yöne kaydır merakını bak nasıl oluyorsun.

ADEM-KAYA
14-10-2011, 14:13   |  #28  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Windows 8 ayrıca, AMD Bulldozerlerin kötü performans sergilediği W7 de gücünü kanıtlamak için çıkıyor..!
Bakalım AMD W8 ile ne yapabilecek.İ7 2600K yı geçecek mi?

bekleyip göreceğiz,kararlı sürümde.

Kapalı Hesap (101323)
14-10-2011, 14:29   |  #29  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Merak var ama o merakı güvenlik programlarını kullanmaya yönlendiriyorsun. Farklı yöne kaydır merakını bak nasıl oluyorsun.
haklısın abi ama body building yapmaktan   pc ye pek zaman ayıramıyorum  öyle bi alıştım ki günde  4-5 saat  yürüyorum    1 satte body   gece rüyamda body yapmaya başladım  artık  
sporu çok seviyorum  alışkanlık oldu ama çok iyi bir alışkanlık   şimdide okulda var spor ve okul  var
o yüzden ancak yarıyıl veya üç ay tatilde  günde  1-2 saat  pc öğrenmeye zaman ayırabilirim
bilgisayarcılık benim için yan meslek oldu  artık asıl mesleğim  sporcu oldu  her türlü sporla uğraşacam inşallah  body ile başladım    çoğu sporuda yapacam allahın  izniyle  
yan mesleğimlede arada sırada uğraşırım

PcMaKeR
14-10-2011, 16:28   |  #30  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Windows 8 ayrıca, AMD Bulldozerlerin kötü performans sergilediği W7 de gücünü kanıtlamak için çıkıyor..!
Bakalım AMD W8 ile ne yapabilecek.İ7 2600K yı geçecek mi?

bekleyip göreceğiz,kararlı sürümde.

O haberi nerede okuduysan tekrar oku. X2 işlemciler bile geçebiliyor bazı durumlarda. AMD nin yeni Bulldozerleri Core i5 ve i7 leri biraz zor geçer. yazılım ile donanımı karıştırma.

intel ile ms birlikte çalışıyor bu konuda. Millet nerden uydurduysa şu amd ile windows 8 işini anlam veremiyorum.

AMD yapı değiştirdi işlemcilerde ilk revizyonlar berbat olacak kesin. Intel ile yola devam.

ADEM-KAYA
14-10-2011, 16:35   |  #31  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/amd- ... igi-oldu_29725.html

Burda öyle yazıyor.

"AMD'ye göre yeni işlemciler Windows 8 ile kullanılırsa daha iyi çalışıyor. Zira bazı özellikleri Windows 7 tarafından desteklenmiyor."

PcMaKeR
14-10-2011, 20:11   |  #32  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://donanim.thgtr.com/amd/amd ... d-fx-8150-incelendi

baştan sona oku...

dabbe1
16-10-2011, 18:50   |  #33  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

Bulldozer geleceğin işlemcisi mallar onu nasıl test edeceğini bile bilmiyor ki... 8 çekirdekli işlemci ile 6 çekirdekli kıyaslıyorlar... µ mangal üreticisi intel daha 8 çekirdekli işlemci üretemiyor parası bol sazanlar intel ürünlerini kapışıyor... gerçek performans Bulldozer ile gelecek...

PcMaKeR
16-10-2011, 21:01   |  #34  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Allah akıl fikir versin...

mancukya
24-10-2011, 17:02   |  #35  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Microsoft Tablet pc piyasasina girmek icin windows 8 icin acele ediyor ama bunu yaparkende kendi dogrularini degilde malesef Apple örnek aliyor.
Sisteme Arm destegi veriyor ama sanmiyorumki bütün Arm islemcileri desteklesin (Win 7 pholer icind edigim gecerli)
Flash vidyo ve uygulamalari desteklmiyecegini acikladi Metro arayüzde buda demek oluyorki hem ticari acidan hemde sisteme kisitlama getirmeye kalkicak.
Diger konu Windows aslinda cep ve Tabletlerde herkezden önce girdi bu konuda tecrübesi cok olmasina ragmen acemi caylak gibi hareketler icinde Windows mobile 2002 ile girdigi bu alanda 10 senelik tecrübeye ragmen sürekli hata icindeler.
Sistemi asiri kitlemeye kalkismak, gereksiz yere sisirmek pcleride düsünerek neyse neticede görücez.

Yapmasi gereken aslinda Windows 7 baz alinmasi gerekiyordu sisteme ARM destegi ve kendi programlarini dokunmatik tepkisini artirmak sistemi 512 ram ve 1ghz islemciyle calisacak hale getirmek zor degildi normal bir arayüz ile piyasaya girecekti ve kisitlamalar olmiyacakti bunu yapmak zor degil ama gene Apple örnegi almalari gibi hata yapiyorlar o sirketin calisma prensibi ve kullanici kitlesi cok degisiktir Microsoft cok hata yapiyor Win 7 phonede hatalar acik olmasina ragmen cizgileri ayni devam etsinler ICS ile Adroid Motorola satisi onaylaninca Tablet piyasasina siz bakin. Microsoft kendi gücünü kendisi yok ediyor.

aslanomer47
21-11-2011, 16:45   |  #36  
Üye
76 mesaj

arkadaşlar windows 8 de masaüstü diye uygulama var sizi metro arayüzüne deil windows 7 nin masaüstüsü gibi bir masa üstüne götürüyo ayrıca regedit yok bu yüzden daha hızlı

Kapalı Hesap (153334)
22-11-2011, 11:50   |  #37  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: aslanomer47  
arkadaşlar windows 8 de masaüstü diye uygulama var sizi metro arayüzüne deil windows 7 nin masaüstüsü gibi bir masa üstüne götürüyo ayrıca regedit yok bu yüzden daha hızlı
Bazılarına göre windows 8 devrim bazılarına göre berbat bazılarına görede windows 7 den ve linux dan daha stabil.Linuxda sevdigim taraf herşey özelleşiyor olması.Microsoft gelecek nesil windows 8 de bir çok şeyi kısıtlayacak yani benim için kısıtlanmış bir işletim sistemi olucak.Ama performansı xp ye yakın olmasını bekliyorum.Ram olayını çözdüler.İşlemci ve ekran kartınıda tam performans kullanırsa ozaman bişey diyemem.Ama windows 7 ve vista gibi ham ram yüksek hem işlemciyi xp gibi kullanmaz yeni nesillere öncelik verilirse eski nesiller pek sevinmesin windows 8 hüsranla sonuçlanır.Yani bazen test yapınca farklı işlemciler ve donanımlarla yapıldıgından kiminde iyi performans verdi kiminde kötü.Benim p4 2.7 1gb ram fx5200 lı bilgisayarııma kurdum uçak gibiydi çok hızlı seri di.(Alfa sürümü bilgisayarımı bozsada seridi.)AMa yeni bilgisayarım p4 ht 3.0 ati 4350hd 2gb ddr2 ram li bilgisayarıma kurdum berbattı.Kasılmalar kitlenmeler oldu.3 kez kurdum aynı.Bu bazen size işaret veriyor önceden.Windows 8 düşük ve orta halli bilgisayarda kötü tarihi eser bilgisayarda iyi son çıkan bilgisayarda çok çok iyi olucak.İntelllin verdigi driverlar p4 3.0 ht nin kötü çalışması için tasarlanmış çünkü halen insanlar işlemci almıyor eski işlemcileri ile yetiniyorlar.Performans konusuna gelince peformans görecelidir.Bazen bende iyi çalışan sistem sizde iyi çalışmayabilir.Bazende son model bir bilgisayar alırsın son sistemleri yüklersin.Ama sizden daha düşük sistemlerde oyunların daha keyifli takılmadan oynandıgını görürsünüz.Bunlar performanslı bilgisayarla performansı olmayan bilgisayarın görecesidir.Sabah kalkar kalkmaz aynaya bakın bazen sivilceleriniz ve çirkinliginiz gözünüze görünmez sanki kendinizi bred pid olarak görürsünüz.Ama çOk yorgun oldugunuzda aynaya bakın sanki ölümcül hastalar gibi suratınız vardır.Görece budur.Bigisayarda görecelikse herkez son model sistemlerin daha performanslı oldugu kansıında bence hayır.her son model performanslı değildir.Yanlış ram seçimi yanlış bord seçimi uyumsuz parçalar bilgisayarınızın sürekli çalışmasına neden olur.Böylece bilgisayarınız canından bezer.Sizde bilgisayarda kasılmalar takılmalar sezinlersiniz.O yüzden performans için Orjinal windows 7 8 yada linux os kullanın ve(Gerçi linux un korsanı daha çıkmadı.) bilgisayardan anlayan deneyimi olan insanlardan yardım isteyin bilgisayarlarınızı toplatın.Bana kalırsa çogu insan bilgisayarı yanlış topluyor.Ama bazen ram üreticileri ekran kartı ürüticileri bord ürericileri seçim yapar marka ayırır.Kendi markasını öne getirirken diger makalarda sorunlar yaşanır.Benim tavsiyem üretici sitelerini daha fazla ziyaret edin.testleri ve ünlü test yazılımcıları hangi markaları kullanıyorlar onlara bir bakın.Çünkü firma elindeki en sorunsuz ürünü test magzalarına yollar ki testlerde iyi sonuç versin diye.Bol bol araştırın sürekli yutubedeki videoları izleyin deneme fırsatınız varsa deneyin, ondan sonra bilgisayar toplayın.1 saatlik 1 haftalık heyecanla özenmeden toplanan bilgisayarlar hüsranla sonuçlanıyor genelde.Bir kaçı şansına iyi seri performanslı uyumlu bilgisayar topluyor.Bu söylediklerim toplamalar içindi.Kaliteli marka bilgisayarlara bunların olma olasılıgı çok düşük.Hiç birşeyden anlamıyorsanız toplamayla sorunlarıyla boğuşmak istemiyorsanız marka alın kimsenin de lafına bakmadan kullanın.Marka alırkenden biraz daha fazla ödeyin iyisini alın zaten herşey orjinal satılıyor markalarda.Bir tane laptop kullanıcısı çıkıp demedi benim uyumsuzluk sorunum var.Kaliteli markalarda böyle sorunlar olmaz.Ancak toplama laptop toplama masaüstü bilgisayarda böyle sorunlar olur.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (108739) ~ 22 Kasım 2011 11:53
lazboardman
03-12-2011, 14:21   |  #38  
Taze Üye
5 mesaj

Öncelikle benim denediğim sürüm virtualbox ta en basit 32 bitlik versiyonu. Ancak eğer benim gibi orta üst seviye bir bilgisayarınız yoksa betaları denemeyin çünkü en az 1.5 GB lık ram istiyor. Ve zaten benim işletim sistemim 32 bit olduğu için 4 GB lık ram 3 GB kabul ediliyor. Ben illa da deniyeceğim diyorsanız ekran kartını da 128 MB dan aşağı vermeyin derim. Çünkü en basit Flash oyunları bile kasıyor eğer 64 den aşaı bir değer verirseniz. Ve menülere alışmak biraz zorlayıcı. Ve burada bununla ilgili bir parodi var http://www.globalnerdy.com/2011/ ... for-sure-next-year/ :D. Sonuçta haklılar ben bu işletim sistemlerinin 5 ini kullandım yani bence bu windowsun kalite politikası gibi birşey :D.

Kapalı Hesap (153334)
04-12-2011, 02:23   |  #39  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: lazboardman  
Öncelikle benim denediğim sürüm virtualbox ta en basit 32 bitlik versiyonu. Ancak eğer benim gibi orta üst seviye bir bilgisayarınız yoksa betaları denemeyin çünkü en az 1.5 GB lık ram istiyor. Ve zaten benim işletim sistemim 32 bit olduğu için 4 GB lık ram 3 GB kabul ediliyor. Ben illa da deniyeceğim diyorsanız ekran kartını da 128 MB dan aşağı vermeyin derim. Çünkü en basit Flash oyunları bile kasıyor eğer 64 den aşaı bir değer verirseniz. Ve menülere alışmak biraz zorlayıcı. Ve burada bununla ilgili bir parodi var http://www.globalnerdy.com/2011/ ... for-sure-next-year/ :D. Sonuçta haklılar ben bu işletim sistemlerinin 5 ini kullandım yani bence bu windowsun kalite politikası gibi birşey :D.
Adamlar doğru söylüyorlar.Windows 8 de gülücük var.Kimse bilmiyor.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (108739) ~ 04 Aralık 2011 02:24
aslanomer47
09-12-2011, 17:26   |  #40  
Üye
76 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Adamlar doğru söylüyorlar.Windows 8 de gülücük var.Kimse bilmiyor.
yanlış söylemişler şöyle olucak good good good **** good **** good olucak

Kapalı Hesap (2197)
14-12-2011, 04:20   |  #41  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Ne kadar beleşçi milletiz. Arkadaşlar neden indiriyorlar aslında hepsinin ortak noktası belli bu işletim sistemi dahi olmayan geiştirme arayüzünün ; Beleşçilik. Bedava olan bu program, sonraasında çıkanlar paralı olur diye sanırım herkez kurmaya başladı Windows 8'i. :=) Microsoft işletim sisteminden en çok kazanan firma gözünü aç ey vatandaşım sana beleşe yedirir mi bunu ? Bedava olsun diyenleri de gördük. Linux'un çakmalarını çıkartıp piyasaya tutundurmayı bırak çökmesinde bile dünya rekoru kırıldı. PRogram yazmaktan anlamayan, altyapısı bile belirli bir kritere gelmemiş bir ülke her zaman böyle tekel firmalara gebedir. Bu acı ama gerçek. Sonrasında da açıklama olarak " Biz Şu sürümü sadece Office konusunda senkronizasyonunu sağlamlaştırdık" diyip kenara atılmasına sebep oldu o x işletim sistemi. Open office zaten bedava neden sırf onun için işletim sistemi kurayım ki ? Neyse diyeceğim şudur ki ; baş parmağınızla hep kendinizi göstermek yerine biraz da karşınızdakini gösterin de en azından adalet yerini bulsun. Hep bana rep bana ile bir yere gidemeyiz. Bedava olsun diyen arkadaşlara ithafen ; siz program yazdığınızda kaç tanesini satmadan, bedava dağıtacaksınız ?

tufanerciyas
14-12-2011, 13:29   |  #42  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

vista ve 7 den sonra en köklü değişikliklerin olduğu sürüm olacak

nmtdha
23-12-2011, 12:48   |  #43  
Taze Üye
14 mesaj

win 7 yede  neler söylennmişti siz istesenizde istemesenizde sonunda kullanmak zorunda bırakacaklar gerek oyunlarla gerek başka programlarla sadece dua edin bence ikinci bir vista faciası yaşanmasın diye

Macrolight
20-01-2012, 20:57   |  #44  
Üye
59 mesaj

Zaten Microsoft ne yapsa kötü oluyor üstelik korsan kullanarak eleştiriyorsunuz Microsoft'u, o zaman kullanmayın lütfen geçin bedava yazılımlar var debian,ubuntu,pardus.
Daha piyasaya sürülmemiş bir işletim sistemini eleştirmek çok yersiz üstelik bende bugün win8 geliştirme sürümünü pcye kurdum bende metro arayüzüne alışamadım ve kaldırdım. Bu zaman ve alışma meselesi belki ilerde daha çok beğenicem metroyu sonuçta adamlar yeni birşey yapmışlar cesaret ederek tebrik etmek lazım.

Kapalı Hesap (153334)
24-01-2012, 14:57   |  #45  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: Zahir Murat Akın  
Ne kadar beleşçi milletiz. Arkadaşlar neden indiriyorlar aslında hepsinin ortak noktası belli bu işletim sistemi dahi olmayan geiştirme arayüzünün ; Beleşçilik. Bedava olan bu program, sonraasında çıkanlar paralı olur diye sanırım herkez kurmaya başladı Windows 8'i. :=) Microsoft işletim sisteminden en çok kazanan firma gözünü aç ey vatandaşım sana beleşe yedirir mi bunu ? Bedava olsun diyenleri de gördük. Linux'un çakmalarını çıkartıp piyasaya tutundurmayı bırak çökmesinde bile dünya rekoru kırıldı. PRogram yazmaktan anlamayan, altyapısı bile belirli bir kritere gelmemiş bir ülke her zaman böyle tekel firmalara gebedir. Bu acı ama gerçek. Sonrasında da açıklama olarak " Biz Şu sürümü sadece Office konusunda senkronizasyonunu sağlamlaştırdık" diyip kenara atılmasına sebep oldu o x işletim sistemi. Open office zaten bedava neden sırf onun için işletim sistemi kurayım ki ? Neyse diyeceğim şudur ki ; baş parmağınızla hep kendinizi göstermek yerine biraz da karşınızdakini gösterin de en azından adalet yerini bulsun. Hep bana rep bana ile bir yere gidemeyiz. Bedava olsun diyen arkadaşlara ithafen ; siz program yazdığınızda kaç tanesini satmadan, bedava dağıtacaksınız ?
sizin gibiler icin sorun yok ya para verip alirsiniz yada korsan kullanarak calarsiniz.Sorun haram yemiyen parasi olmayan insanlara yardimda.Korsanin en buyuk sebebi windowsun parali olmasidir.Parasiz bir surumu sunulsa korsan biter gerekirse orjinal alinir.Ama sende bunu anliyacak kapasite olmadigindan konuna iltifaten cevapladim.
Ayrica sen 400tl verebilirsin.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (108739) ~ 24 Ocak 2012 15:00
mustafa2116
24-01-2012, 15:37   |  #46  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Xp üzerinde Değişilik Yapıp Unix e koyabilirsek Bedava ve her oyunu çalıştıran bir işletim sistemi elbette oluşabilir ama DETROİD din dediği gibi işletim sitemlerinin satılması yerine Hizmetin satılması Daha iyi olurdu. Oysaki Hizmet satılmıyor İşletim sistemi satılıyor ve  haksız kazanç elde ediliyor.

Korsanı engelkemek itiyorlarsa Bir işletim sistemini Windows Ücretsiz Çıkarsında Görelim.?
Korsana Yasal olmasada Destek veriyorum yapacak pek bişi yok!!!!!!!!!!!!!!