ya ekran kartını alalı daha 1 yıl oldu şimdide dx 11.1 geliyormuş dx 11.1 için ekran kartı değiştirmeye gerek var mı ? yoksa ekran kartının bios güncellemesiyle bu destek gelecek mi ?
windows 8 directx 11.1
sistem özelliklerin nedir dostum ekren kartında dahil
DX11 oyunları sayın bana böyle DX11'in hakkını veren sonuna kadar.
BF 3, Crysis 2, Batman Arkham city, Battlefield bad company 2, NFS THE RUN başka varmı ????
e yani fazlada yok ama bundan sonraki oyunlardan ümitliyim artık DX 11 in zamanı geldi diye düşünüyorum
Fazla eklenmez çünkü oyunların hepsi konsola göre ayarlanıyor konsoldan devşirme oluyor. Battlefield 3 ise istisna DICE en iyisini yapmak istedi konsol felan acımadı hiç...
Crytek ise CRYENGİNE 3'ün hiç bir gücünü kullanmadılar kısa kısa bir hal etti CRYSİS 2 konsoldan devşirme yama felan yaptılar ancak aşırı fark hissedilmiyor.
PC'ye DICE, Naughty Dog, IdSoftware(Son çıkardığı Rage vasat olsada) gibi oyun yapan firmalar lazım yoksa grafiklerde bir çağ atlama felan olmaz.
Fazla eklenmez çünkü oyunların hepsi konsola göre ayarlanıyor konsoldan devşirme oluyor. Battlefield 3 ise istisna DICE en iyisini yapmak istedi konsol felan acımadı hiç...evet malesef oyun dünyası genelde konsola uyarlıyor oyunların grafiklerinide konsollar belirliyor çünki konsol oyunları daha çok satıyor ve oyun yapımcılarıda en çok parayı oradan kazanıyor ve buna göre hareket ediyor ben bu güne kadar orlama 40-50 tane oyun bitirdim veya oynadım hepsini orjinal alsam bide biliyorsunuz oyunlar ilk çıktığında iyi bir oyun ortalama 80 tl den aşşağı satılmıyor eskiyince ucuzluyor o ayrı konu ama herkes ilk çıktığında oynamak ister malesef çoğu oyunu bir çoğumuzda korsan oynamak zorunda kalıyoruz fiyatından dolayı ben bu güne kadar oyunların hepsini orjinal alsaydım ortalama 4-5 bin tl para harcamış olurdumki bi çoğumuzun maddi durumu olmadığından malesef alamıyoruz buda biz pc kullanıcılarına böylece yansımış oluyor
Crytek ise CRYENGİNE 3'ün hiç bir gücünü kullanmadılar kısa kısa bir hal etti CRYSİS 2 konsoldan devşirme yama felan yaptılar ancak aşırı fark hissedilmiyor.
PC'ye DICE, Naughty Dog, IdSoftware(Son çıkardığı Rage vasat olsada) gibi oyun yapan firmalar lazım yoksa grafiklerde bir çağ atlama felan olmaz.
Burda oyun firmalar ve ithalatçıları sevmek gerek ya neyse [*<]
Aslında ülkemize Crytek yapımı oyunlar hep düşük fiyatla gelmiştir diğer oyunlara kıyasla
Crysis ve Crysis warhead 56 TL idi Crysis 2 70 TL şuan ancak bunda doların payı var yüksek olmasında aslında ürün başına düşen kâr marjını düşürüp sürümden kazansalar bukadar olmaz
sistem özelliklerin nedir dostum ekren kartındasistem özelliklerim intel core i 7 x 980 3.33 ghz 3.33ghz 12 çekirdek
sapphire ati hd 5850 gddr5 2 gb 256 bit ekran kartının bios unu daha yeni güncelledim dos modunda
anakartım intel 8 hdd alıyor anakartında biosunu yeni güncelledim
tüm firmwarelerimde güncel
ram ddr3 6 gb 8 gb idi 2 gb yi çıkardım sorun çıkardı ama sorun bios güncellemeden önceydi şimdi sorun olacağını sanmam takcam bi ara
hdd 4 adet 2 tb yani 8 tb
öteki makinadada 3 adet hdd var 1 adet 320 gb 2 adet 500 gb
öteki makinanın sistemi biraz daha düşük yazayım intel core 2 quad 2.40 ghz 4 çekirdek
xpervision nvidia 9500 gt 128 bit 1 gb ddr3
4 gb ddr3 ram
ayrıca elimde 2 adet de harici hdd var seagate 1 tb bir adet 2 tb bir adet
harici hdd konusunda kesinlikle seagate tavsiye ederim soğutması çok iyi 3-4 gün açık bıraktım ısınma bile çok az oldu ayrıca sağlam yere düşürmüştüm bad sector olmadı en iyisi seagate
sistemin şahane 2 side bence DX 11 olayınıda takma kafana
dx12 cikinca gerek olur.birde amd 7000 serisi coksey vadediyor.
peki dx 11.1 için cpu değişimi gerekli mi ?
ayrıca tahminen dx 12 ne zaman çıkar windows 9 ile birlikte mi çıkacak
cpu değişimine gerek yok ekran karına da şimdi dx 11 varda ne oluyor ki fazla dx 11 oyun yok
peki dx 11.1 için cpu değişimi gerekli mi ?DX12 Windows 9 ile çıkar yalnız daha Windows 8'i görmedik malum
ayrıca tahminen dx 12 ne zaman çıkar windows 9 ile birlikte mi çı
Her yeni DX teknolojisinde piyasaya ilk verilen seriler alınmaması gerek çünkü adam akıllı performans veren olmuyor
Örnek
DX10 çıktığında
nvidia 8 serisi (8800GT hariç onda yeniden revizyondan geçmiş G92 vardı ) DX10 oyunlarında 8800 ultra hariç ki o bile Crysis'de çakıldı performans vermedi Ati'nin HD2xxx serini söylemeye gerek yok sanırsam
nvidia 9 serisinde toparladı Ati ise 3xxx serisi ile çift gpulara geçiş yaptı nvidia GTX serisinde performansı katladı ATİ de 48xx serisi ile
DX11 çıktı Ati HD5xxx serisi DX11 oyunlarında çuvallıyor ve özellikle tessellation özelliği ve shader model 5 devreye girdiğinde gerçi pek oyun yok.
Crysis 2 DX11, BF 3, Metro 2033 gibi oyunlarda çöküyor ultra ayarlarda ki 3-4 oyun için de kart değiştirilmez
Battlefield 3'ü multiplayer oynuyorsanız değiştirilir tabiki o ayrı
1- İntel core i7 serisinde bişey var. KARUB nickli arkadaşımızda da i7 950 var ve 4 kanalda sorun çıkarttığı icin 6gb yaptı onu. 3kanalda performans veriyormuş ilginç
2- @DETROID_35 Amd çalışanımısın ? Her konuda amd amd diye yırtınıyorsun.
1- İntel core i7 serisinde bişey var. KARUB nickli arkadaşımızda da i7 950 var ve 4 kanalda sorun çıkarttığı icin 6gb yaptı onu. 3kanalda performans veriyormuş ilginçSen bilmiyorsun AMD'nin reklam için bütçesi çok geniş olmadığı için maaş veriyorlar forumlarda sürekli AMD tavsiye ediyorlar sonuç bu işte
2- @DETROID_35 Amd çalışanımısın ? Her konuda amd amd diye yırtınıyorsun.
1- İntel core i7 serisinde bişey var. KARUB nickli arkadaşımızda da i7 950 var ve 4 kanalda sorun çıkarttığı icin 6gb yaptı onu. 3kanalda performans veriyormuş ilginçBen senin gibi bakkal ciragi degilim, isim bu amd bana para veriyorsa neden islemcim intel p4 sizin gibiler bu formda herzaman cikinti sivri olmustur.Sizene amd den para aldiysam.
2- @DETROID_35 Amd çalışanımısın ? Her konuda amd amd diye yırtınıyorsun.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 08 Ocak 2012 19:09