S.a. arkadaslar gecen gun pc 5 dk icinde mavfoldu ne oldugunu anlayamadim. 3dsmax ta render aldiktan sonra muzik dinliyordum facebook filan pc bir anda yavaslamaya basladi internette filan agirlasti 5 k ya kalmadi iyice yavasladi ve starta bastim pc buz gibi oldu . hicbir komut girilmiyordu bende kasadan reset dugmesine bastim :( ve sonra windows acilmadi biostan baktigimda ssd gozukmuyordu :S :S bende windows cd ini taktim ve format atarken gozukuyormu diye kontrol ettim yine gozukmuyordu fakat dosyalarimin oldugu 500 gb lik yesil harddisk gozukuyor :S bir tanidik servise goturdum oda ssd nin bozulmus olabilecegini soyledi ve oteki yesil hdd de yanmis olabilir dedi cunki baska bilgisayarda denedi windows 7 kurulu bir pc de ve ondada biosta tum ozellikleriyle gozukuyor ama bilgisayarimda o gb yaziyor :S deyisik programlarla taratti yine olmadi ve bana baska bir hard disk verdi bende eski windows 8 i ona kurdum fakat bu sefer bilgisayarimda yesil hard disk gozukmuyor bilgisayar yonetimine girdim fakat beceremedim win8 bayagi degisik geldi :S nasil tanitabilirim bu hhd yi :S
bu arda eindows 8.1 islemci i7 4770k harddisk wd 500gb , ssd ocz 120gb , anakart asus z87-plus ve asus gtx760 d2 ekran karti var, sorun nedir acaba ben pc yi turkiyede toplattim vatana fakat su anda pc yurtdisinda bu yesil wd diskin icinde onemli bilgiler , cizimler resimler ve dersler vardi nasil kurtarabilirim acaba ?