Windows 8'iniz daha da hızlı açılsın!

CHIP Online
28-11-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Zaten hızlı açılan Windows 8'inizin daha da hızlı açılması mümkün! Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -acilsin_43925.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Windows 8'e yeni giriş ekranı, başlat menüsünün yokluğu nedeniyle kusur bulabilirsiniz, ancak işletim sisteminin açılış süresi gerçekten de etkileyici. Ancak onu daha da hızlı açmanız mümkün.


Üçüncü parti uygulamalar açılış sürenizi zaman içinde önemli ölçüde uzatabilir. Arada sırada yapacağınız temizlikle Windows 8'in açılış süresini tekrar kısaltmanız mümkün. İşte yapabilecekleriniz.


Açılış sürelerine göz atın


Son önyükleme sürelerinizi Windows Olay Görünütleyicisi içinden görebilirsiniz. Bunun için Win+W tuş kombinasyonunu kullanın ve olay yazın, ardından Olay Günlüklerini Görüntüle'ye tıklayın. Uygulama ve Hizmet Günlükleri > Microsoft > Windows > Diagnostics Performance yolunu izleyin. Burada kimlik numarası 100 olan olaylara göz atmanız gerekiyor.


Hızlı başlatma seçeneği etkin mi?


Windows 8, açılışı hızlandıran Hızlı Başlatma işleviyle beraber geliyor. Bu işlev, Windows'u kapattığınızda onun kısmen "hazırda bekletilmesini" sağlıyor, yani kernel oturumu ve aygıt sürücüleri sistem sürücüsündeki hiberfil.sys dosyasında saklanıyor. Bilgisayarı açtığınızda ise bu dosyadaki bilgiler, sistemi devam ettirmekte kullanılıyor.


Hızlı Başlatma'nın etkin olup olmadığını Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin yolunu izleyin. Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.


Eğer açılışla ilgili sorun yaşarsanız, bu işlevi kapatın. Hızlı Başlatma, açılışta size 1 dakikanın üzerinde zaman kazandırabilir.


Tüm Konu: Windows 8'iniz daha da hızlı açılsın!

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr