Windows 8'li laptop alma rehberi!

CHIP Online
10-12-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'li yeni bir laptop mu alacaksınız? İşte almadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -rehberi_37411.html

Resimlerle: Parası olanlar için en iyi 5 laptop!

Bir süre önce laptop satın alırken dikkat ettiğimiz kriterler genellikle sadece 2-3 taneydi: Fiyat, ağırlık ve peformans. Şimdilerde ise laptop'lar, Windows 8'in de çıkmasıyla beraber yeni şekillerde, farklı işletim sistemleriyle satışa sunuluyorlar.


Satın alacağınız laptop'un işlemcisi ne kadar önemli, 300-400MHz'lik farkları hisseder misiniz? Yoksa laptop'ları bir kenara bırakıp tabletlere mi yönelmelisiniz?


İhtiyacınız ne? Ne kadar harcayabilirsiniz?


Kararınızı vermeden önce laptop'unuzu nasıl kullanacağınızı düşünün. Sıkça iş gezisi yapıyorsanız birkaç kg'lık bir canavar taşımak istemeyebilirsiniz. Belki ailenizle paylaşacağınız bir PC'ye, belki de size oyunlarda yüksek bir FPS sunacak laptop'a ihtiyacınız var.


İş laptop'u: Sıkça yolculuk yapıyorsanız, pil ömrü, taşınabilirlik ve dayanıklılık, aramanız gereken özelliklerden. Tüketicilere yönelik laptop'lar şık görünebilir, ancak iş laptop'ları darbelere karşı daha dayanıklıdır.


Aile bilgisayarı: Masaüstü PC'lerin yerine geçen 17 inç veya daha büyük ekranlı laptop'lar, aile üyelerinizle paylaşacağınız uygun PC'ler olabilir.


Öğrenci laptop'u: Birçok üniversite öğrencisi, her amaca hizmet eden yüksek performanslı bir laptop'a ihtiyaç duyacaktır. Kullanma alanı dar olabileceğinden küçük laptop'lar tercih edilebilir.


Oyun makinesi: PC oyuncuları, daha iyi performans için ağırlığı gözardı edebilir, oyunlara özel laptop'lara yönelebilirler.


Bunların dışında gerçekten bir laptop'a ihtiyaç duyup duymadığınızı da düşünün. Tabletler genellikle laptop'lardan daha hesaplılar ve çok daha taşınabilirler. Yapacaklarınız internette dolaşmak, video izlemek ve basit oyunlar oynamaksa tabletler sizin için daha doğru bir seçenek olabilir.


Tüm Konu: Windows 8'li laptop alma rehberi!

Resimlerle: Parası olanlar için en iyi 5 laptop!

Kaynak: www.chip.com.tr