Arkadaşlar sistemimde windows 7 ve windows 8 consumer preview kurulu, çift işletim sistemi.
herşey window 8 e net framework 2.0 ve 3.0 yüklemem ve metro uygulamalarının sorun çıkarmasıyla başladı. bnde windows 8 deki refreshi kullandım, neyse yüklendi bitti windows 8 de sorun kalmadı ama, ilk sistem açılışnda sorduğu windows 7 mi 8 mi açıyım sorusu kayboldu, msconfigten açtım baktım windows 7 kaybolmuş, açılşta yok windows 7 bulamıyorum 2. işletm sistemi gözükmüor, tek windows8 varmış gbi
nasıl açacağım bu windows 7 yi ben ne yapmami hangi programı kullanmam gerekior
windows 8 Refresh ve sonrasnda windows 7 kayboluşu
normal sende yine iyi windows 7 kaybolmus, benim komple format atti 2 ses kartimi yakti bir hdd yi devre disi birakti ekran kartimida islemcimi zor kurtardim fan durdu.
hocam siz sisteme windows 8 deki refreshi atmışsınız windows 8 bilmiyorsanız kullanmayın. microsoft zaten bunu duyurdu. ve windows 8 yeni nesil işletim sistemlerine farklılık olarak iş ortaklarıyla beraber farklı farklı sürümlerini satmaya sunucak bu farklılıklar işde farklı windows 8 evde başka bir windows 8 tabletde başka bir windows 8 olarak başka sürümlerinide ortaya çıkartarak piyasaya sunucak tabikide windows ailesinin içinde test eden markalar, kişiler, yazılım geliştiren kişilerde beta sürümünü deniyebiliyor.saygılar
peki arkadaşlar harddiske kayıtlı windows 7 yi boot edebilme imkanım varmı?
Windows, kendinden sonraki [yeni sürüm] Windows'a dual boot durumlarında öncelik tanır, boot ayarlarında yeni sürüm olan default olur, mbr'ye yazdırır. Bunun Windows 8, 9 ile ilgisi yok :) XP ile Vista'yı kurun, Vista default OS olacaktır ;) Senin durumda da sen tekrar bir onarım yapınca doğal olarak Windows 7 boot bilgileri mbr'den silindi. [kabaca]
Formata filan hiç gerek yok...
Elinde Windows 7 DVD'si varsa bilgisayarı onunla başlat, ve başlangıç onarmayı seç. Linklerde resimlerle açıklanmış 10 dk'da yaparsın :)
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/06/windows-7-baslangc-onarm-startup-repair.html