Ben de çektim de bu sefer fırsat olmamıştı kurmaya, eline sağlık @Detroid, hakikaten yararlı olmuş, kurmama gerek kalmadı :)
Bu sefer yanlız hiçbirşey değişmemiş gibi yeni Windows'ta. Sanki 7'ye SP2 eklemişler de birkaç ek detay kondurmuşlar gibime geldi resimlerden de.Masaüstü aynı, simgeler yerleşimler hemen hemen herşey aynı 7 ile görüldüğü kadarıyla. Birkaç ufak tefek eklenti yapılmış o kadar gibi. Zaten XP, Vista, 7 diye sükseli ve birbirinden farklı isimlerle gidiyordu seri, bu sefer sadece 8 dediklerinde kıllanmıştım ara birşey olacak diye, eh pek de haksız değilmişim cidden. Ram kullanımına da baktım önceki resimlerinden @Detroid'in. Şu an kullandığım 7'dekinden (33 çalışan işlem, 895 MB ram) bir farkını göremedim açıkcası. Benim elle kapattığım servisleri varsayılan olarak kapalı tutmuşlar bu sürümde sanıyorum. Sürücüler de kendi paket ve programları olmadığından arkada çalıştırdıkları ıvır zıvırlar olmayınca rahatlamış tabi sistem.
Türkçesi gelirse yüklenip sürekli kullanılabilir 7 yerine sanıyorum ama gördüğüm kadarıyla 7'den aman aman hiçbir farkı yok gibi 8'in. Ancak yeni sistem kurarken güncellemeyle sp1'le uğraşmamak için kullanılabilir sanıyorum. Yanlız bu sefer nasıl bir ayak uydurup 7'den 8'e geçmek için 1000 neden diye lanse yapacaklar bilemiyorum. Yine Xp->Vista ve Vista-->7 arasında gözle görülür onlarca fark vardı. 7 ile 8 arasında ne var, son sürüme kadar epeyce bir değişiklik yapmazlarsa sırf o windows mobile çakması başlat eklentisi için 7'den 8'e geçilmez yani. En azından şimdilik görünen o gibi duruyor; başarılı (ki 7 başarılı zaten) ama beklentilerden çok uzakta...
Tekrardan klavyene sağlık @Detroid, epey yararlı resimler :)