Windows Açılana Kadar Mevsim Değişiyor..

ilkeamasya
02-08-2008, 20:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

İyi günler.benim çok önemli bi sorunum var.Pc nin açma tuşuna bastıktan baya bi sonra windows açılıyor.Boot Screen deki çubuk bi 14-15 kere geçiyor.Sistemim:
Core2duo e8500@3.2 Ghz(sunbeam core-contact freezer soğutucu)
2*1 Gb Ddr2 1200 Mhz
Asus Hd3870*2 1024 mb
Samsung 160 gb*2(raid 0)

Harddiskte fazla program da yüklü değil ama dediğim gibi 14-15 çubuk geçiyor.Windows açılırken ise böyle bir sorun yok saniyede herşey açılmış oluyor bütün autostart programlar açılıyor.Sİzce sorun nerde olabilir?teşekkürler

frtnydn
02-08-2008, 21:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
158 mesaj

sistemine virüs bulaşmış olabilir antivirüsle tarattır
sistemini update etmeni öneririm

Son Düzenleme: frtnydn ~ 02 Ağustos 2008 21:13
ilkeamasya
02-08-2008, 21:25   |  #3  
OP Yeni Üye
38 mesaj

sistemim temiz.Update den kastın nedir?tüm driverlar zaten güncel.Windows Update de çalışıyor.Başka öneri?

frtnydn
02-08-2008, 21:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
158 mesaj

sistemini ne kadar zamandır formatlamadın
bide ccleaner programını tavsiye ederim

Tuğsan
02-08-2008, 21:42   |  #5  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Event loglara bak sistemle ilgili hata veriyormu? Birde 2x160 disk'e radid0 yaparsan tek 320 gorur. Bunda bir sorunun yok dimi

ilkeamasya
03-08-2008, 01:20   |  #6  
OP Yeni Üye
38 mesaj

"\Device\Ide\IdePort0 aygıtı, zaman aşımı bitiminden önce tepki vermedi." Atapi hatası diye bu yazıo sistem log unda.
bi de "\Device\CdRom0 aygıtında bozuk bir blok oluştu." cd-rom hatası diye de bu gözüküyor.
Ama sanırım olay 1.de bitiyor değil mi?1. olayı nasıl çözerim bi bilginiz var mı?
bu arada
raid0 da sorun yok düzgün çalışıyor.
sistemi henüz formatladım:D
cclenar son versiyon da yüklü hızlı cevaplar için de ayrıca teşekkür ederim.

Tuğsan
03-08-2008, 01:43   |  #7  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Disklerdeki jumperlerı kontrol et. ide baglıysa kablolarıda kontrol edebilirsin. Buradan kaynaklı olabilir. Birde event id nedir onu soylermisin?

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 03 Ağustos 2008 01:43
ilkeamasya
03-08-2008, 10:51   |  #8  
OP Yeni Üye
38 mesaj

event id 9 sanırım.Disklerim sata bağlı bir de diskle ilgiliyse söylesem ii olur harddisk kutusu var bende dışarıda.Esatadan da bir ext harddisk bağlı onu da haber vereyim.Jumperlari kontrol et derken ne yapayım?yerleri normal ilk geldiği günkü gibi.

Kapalı Hesap (34907)
03-08-2008, 11:02   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Bilgisayarınızı hızlandırın Nasılmı işte çözümleri.?*

1-Kullanmadığınız programları kaldırın
Başlat/Denetim Masası'ndan Program Ekle/Kaldır'a gidiniz gereksiz kaldırmasını istediğiniz gereksiz proğramları kaldırınız.

2-Disk temizleme ile temizlik yapın diskinizin yükünü hafifletin.
Başlat/Tüm Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk Temizleme'yi seçin.

3-Virüs Taraması yapınız.,
NOD 32 ,,

kaspersky http://www.softpedia.com/get/Antivi...ity.shtmlİle

4-Başlangıçtaki programlarından sayıyı azaltmak.,başlangıç hızını artırır
ccleaner ilede mümkün http://www.ccleaner.com/

5-Windows'unuzu güncel tutmaya özen gösterin.,(Tüm yazılım ve sürücülerinizi güncel tutun)
RadarSync Bilgisayarınızda kurulu olan tüm yazılımları ve sürücülerin güncel sürümlerini kontrol ederek tek tıkla indirip kurmanızı sağlayan deneme versiyonu 30 Günlük ücretsiz bir araç.

ayrıntı

7-Dizin taramasını kapatmak, hızını bir nebze arttırır.
Bilgisayarım'a girdikten sonra C'ye sağ tıklayıp Özellikler'e girin. 'Daha hızlı arama için bu sürücüyü dizine ekle' seçimini seçin kutucuğun seçimini kaldırın.

10-HDD ,Diskinizi Birleştiriniz dosya düzenlemesi yapınız.
Başlat/Tüm Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk
Birleştirme'yi kullanın

sık,sık tekrarlayın bütün bunları onlıneda yapabilirsiniz.

ilkeamasya
03-08-2008, 11:06   |  #10  
OP Yeni Üye
38 mesaj

bunların hepsini zaten yapıyorum.Mükemmel bir bilgim olmasa da kendi çapımda iyi bir pc bilgisine sahip olduğumu düşünüyorum.Zaten sorunum windowsun çalışma hızı değil.Windows uçuyor.3Dmark06 dan 16352 puan aldı zaten.Sorunum windows açılana kadar geçen süre.Windows un açılma süresi değil.Bir yerde donanımsal sorun var gibi gözüküyor ama bulamadım işte bu kadar yavaş açılmaması lazım.

Kapalı Hesap (34907)
03-08-2008, 11:47   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
suat666
4-Başlangıçtaki programlarından sayıyı azaltmak.,başlangıç hızını artırır
ccleaner ilede mümkün http://www.ccleaner.com/

5-Windows'unuzu güncel tutmaya özen gösterin.,(Tüm yazılım ve sürücülerinizi güncel tutun)
RadarSync Bilgisayarınızda kurulu olan tüm yazılımları ve sürücülerin güncel sürümlerini kontrol ederek tek tıkla indirip kurmanızı sağlayan deneme versiyonu 30 Günlük ücretsiz bir araç.

ayrıntı

10-HDD ,Diskinizi Birleştiriniz dosya düzenlemesi yapınız.
Başlat/Tüm Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk
Birleştirme'yi kullanın

sık,sık tekrarlayın bütün bunları onlıneda yapabilirsiniz.

4-5-10 sizin işinizi görür
ayrıca biostan kullanmadığınız donanımları başlangıçtaki aramasını, yüklemesini durdurunuz.

Fattur
03-08-2008, 20:18   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

registry şişmiş olabilir birde format çözebilir diye düşünüyorum.
Windows uzun süre format yemezse genelde başına gelen şey(gerçi diğer os larda da durum farklı değil ya)

Tuğsan
03-08-2008, 20:24   |  #13  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Disklerin üretici sitesine girin orada pdf formatında dökğmanı vardır. Jumperlar hakkında bilgi içerir. External disk'i cıkardığın zaman bir fark oluyor mu?

Event kodunu tam olarak soylersen ben bi araştırırım.En azından onunla mı ilgili diye? Bu arada güvenli mod da acıyormu? Acıyorsa hızı nasıl ?

Aslınca çözümden çok soru oldu bu ama belki birşeyler yakalarız..

Kolay gelsin

ilkeamasya
03-08-2008, 22:45   |  #14  
OP Yeni Üye
38 mesaj

yok ya daha dün formatladım.Registry de şimdi temizleyip birleştiricem.ext disk de fazla bir fark olmuyor.en azından gözle görülür bir fark olmuyor.Güvenli modda açıyor daa hızlı olduunu söyleebilirim tabi evet.Event kodu 9 atapi hatası.donnaımda problem var gibi gözüküyor sanırım dvd yazıcıda bi sorun var değil mi?sadece dvd yazıcı ide den bağlı harddisklerim sata dan bağlı jumperları da orjinal yerinde.Ne demek siz yeter ki soru sorun ben her soruyu cevaplarım:D

Tuğsan
03-08-2008, 22:51   |  #15  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Dvdrom'u cıkartıp bir deneyin, birde dedigim gibi disklerin user manuellerine bir bakın jumperlar hakkında ne diyor.

Yada istersen internet  event id hatasına göre arattır yada komple hata mesajını arattır.

kursat_akilli
04-08-2008, 00:14   |  #16  
Yıllanmış Üye
187 mesaj

arkadaşım kart okuyucu kullanıyorsan olabilir bu kart okuyucuların her birini sürücü olarak görüyor ve tek tek kontrol ediyor olabilir. bir arkadaşımın başına geldi kart okuyucunun pc içindeki anakarta bağlı olan usb bağlantısını çıkardı yai kar ouyucuyu iptal etti sorunu düzeldi. arkadaşınki 5 dk kadar sürüyordu nerdeyse.