Windows Açılımında Kitlenme

HPQ-User
21-02-2008, 17:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

DeVKaN sormuş:
Windows Xp İşletim Sistemi Kullanıyorum Bazen Pc Açılıyor Masaüstü Görünüyor Ve Donup Öylece Kalıyor Ctrl+Alt+Del Yaparak Oturum Sonlandırıyorum Tekrar Oturum Açıyorum Düzeliyor Msconfigden Açılıştı Programları Kapattıgımda Bazen Düzeliyor Fakat Bir Süre Sonra Sonra Tekrar Aynısı Oluyor Bunun İçin Bir Yama Varmı?
Şimdiden Teşekkür Ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

mayata
22-02-2008, 10:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj

bilgisayarın yedeklerini alıp formatla .muhtemelen  virüs ,trojen vs.bulaşmış olabilir.kesin çözüm olmuş olur

AnchryA
22-02-2008, 15:33   |  #3  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj

Bunun için herhangi bir  yama  olduğunu sanmıyorum !  Bu bi   açık ( bug ) değil çünki kişisel bir  problem. Neden kaynaklanıyo olabileceğine gelince  Çeşitli zararlı sitelerden (POP-UP) vb. yollarla  worm ( solucan- kurtçuk vs ) bu bulaşan zararlılar sisteminizin altında  çalışarak , bu zararlının üreticisi ve dağıtıcısına  ( genellikle reklam firmaları vb. kaynaklar olur bunlar ) sizin sisteminizin altında   çalışarak  sizin girdiğiniz  arama  yaptırdığınız  , ilgilendiğiniz  ne  varsa bu bilgileri  üreticiye gönderir ve   bunun karşılığında  sizin ilginizi çekebilecek  yeni reklamlar  alırsınız.

Bu gibi zararlıları temizlemenin de  en kapsamlı 2 yolu vardır ;
1. si : Format  , sitem geri yükleme vs. gerektirmeden
Güvenilir güçlü bir ANTiViRüS- ANTiSPYWARE  gibi programlar kurup bilgisayarınızı derinlemesine tarma yaptırıp temizlemeniz ve bu işlemlerden sonra  Reel-Time koruma sağlayan AntiVirüs-Firewall   bu ikisini  bünyesinde  barındıran bir program kurarak güvenlik önlemi alabilirsiniz...
2. yol ise    : benim bilgisayarımda   önemli , çok değerli bilgilerim yok ! En temizinden bir  Format atarım düzelir diyorsanız bu yol ' a  başvurabilirsiniz.

Ama  bir tavsiye Sık sık yapılan formatlar  sonucu HDD ( harddisk ) nizde    hasarlar oluşmaya başlar.
Bunu'da aşırı derecede ses çıkarması , örneğin ; 7200 rpm  hız ' a  sahip bir harddisk  ' in  aşırı format sonrasında  maximum hızının 6800- 7000 rpm ler arasına  düşübilmesi bu nedenle powersuppley' a  aşırı yük binmesi( enerji tüketimi)  verileri  haddiskten çağırmakta gecikmeler  vb.  sonuçlara sebep olur.