Sistemimde üstü üstüne 1 arızalı kurduğum 1 sağlam kurduğum birde önceki kurduğum sistem var. ben en önceki kurduğum sistemin açılışına şifre koymuştum.Kurduğum windowslar açılışta görünmesin diye silecektim boot ekranının not defterine girdim kullanmadığım sistemleri sildim derken silmek istemediğim şifreli kullandığımı silmişim içinede öteki windowslardan erişmek istediğimde izin verilmiyor diyor.Lütfen yardım edin içinde önemli verilerim var yetkillerden yardım istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
windows açılış ekranı hakkında lütfen bakın
Sisteminizi xp cd ile başlatıp sistem kurtarmayı seçin (otomatik sistem kurtamayı değil dos ekranını).Kurtarma konsolunda bootcfg /rebuild komutunu verin, işletim sistemleriniz aranacak, bulunacak ve listenecektir.Her biri için Önyüklemeye eklensinmi sorusuna E , işletim sistemi adına karıştırmayacağınız bir isim (Örn. 1. xp 2. xp pro,3. xp professional)verin.sonraki seçnekte fasrdetect yazın.Her üçünüde (diğerleri listede varsa olmayanı soracağından bir tanede olabilir) ekledikten sonra exit la çıkın.İşlemleri sorunsuz yaptıysanız başlangıçta üçünüde seçebileceğiniz ekran gelecektir.
Şifreli sistemin hangi sürücünü üstünde olduğunu söyleseydin keşke:
Çalışan sistemde bilgisayarım(sagclick)/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve sistem kurtarma/düzenle gir notdefrei açılacak;
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
[boot loader] timeout=10 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
değiştirerek yeni satıra yaz örnekteki gibi
Sonra onaylayarak tamala pc yi yeniden başlat.
Hepsini deneyerek giriş yapmayı dene.
ancak dikkatli olmalısın.
Eof-
karışık işlere girmenin hiçbir anlamı yok sürekli hata verir temiz bir format at yeniden kur derim kurmadan önce kurulacak alan tam anlamıyla iyice temizlensin
tekrar kur öteki çözümlerde doğru.sorun windows kurulacak yerin tam anlamıyla formatlanmamış olmasından kaynaklanıyor
kardeşim format atmayı biliyorum her böyle olan pc ye format atılmaz içinde değerli bilgiler müşteri, bilgileri var.Yinede baktığın için saol diğer arkadaşlar elinize sağlık ama sizi verdiğinizi uyguladım olmadı.TNC Xpde mbrx i kullanarak girip düzellttim yinede saolun.