WİNDOWS 7 ULTİMATE 64 BİT yüklü bilgisayarımda.
core İ3 işlemci ve 4GB RAM (3.86 kullanılabilir) var.
performansı iyi ancak açılış uzun sürüyor masaüstü simgeleri geç yerleşip işlemler belirli bir süre geçtikten sonra başlıyor.... hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim?????
windows AÇILIŞ HIZINI nasıl ARTIRABİLİRİM??
Advanced System Care yi bende aşırı şekilde tavsiye ediyorum
peki bu msconfig deki programların hangisinin gereksiz olduğunu nasıl bilecem...ve bunları kapatınca o programın genel çalışmasını mı kapatmış oluyorum..örneğin antivirüs programını kapatmıştım bilgisayar açıldıktan sonra baktım ki antivirüs programım aktif değil....
Dostum bunlarin hepsi islemciye cok zararli. sakin yapma. harddiskini bosalt ccleaner kullan ve bak nasil hizlaniyor. benimki xp ram 512 ekran 64mb islemci 1.7ghz ama 24 saniyede aciliyor ve 13 saniyede kapaniyor.
Temiz bir bakım yapın ayrıca Açılıştan gereksiz programları kaldırın ...
soluta+advandec system care 4 +disk birleştirme yapınca en az 50 55 saniye oynar sanırım açılışta
https://www.chip.com.tr/konu/defr ... lestirme_29156.html
Defraggler Disk Defragmentation
Defraggler ile kolayca disk birleştirme
Zaman içerisinde sabit diskinizin
içeriğinin karışmaya başladığını
ve bunun sistemin yavaşlamasına
neden olabileceğini biliyoruz
devamını üsteki linkte.
güzel bir program hemde chip öneriyor.
Bu konuya cevap yazmiyorum gereken cevabi bir arkadasa söyledim arastirip sebebini bulmaniz zor degil bir seyin olmasida o olayin hala eskisi gibi devam etmesine sebeb degil.
XP den sonraki sistemlerde o biraz tarihte kaldi isletim sisteminin dosyalara cabuk ulasmaci icin günümüzde 2 4 teralik hard diskler varken o yöntem artik ise yaramiyor isletim sistemi farkli yol izliyor
Hala düsünceniz aynisa benim icin farketmiyor ama bunu arastiran zaten ne dedigimi bulucaktir.