arkadaşlar benim ağ bağlantılarındamı modemdemi bir sporun var ama bulamadım. düzeltemedimde.
ağ internet, ağ ve paylaşım merkezi bölümünden tanıla ve onar dedimşöyle bir uyarı çıktı. windows bu bilgisayarın şu anda bağlanma sorunuyaşadığını onayladı. bu ne olabilir nasıl düzeltebilirim. sonra ağbağlantıları özellikler kısmına geldim. tanıla dedim bu seferde şöylebir uyarı geldi DNS SUNUCUSU (192.168.1.1) ile bağlantı kurulamıyor.
nasıl yapıyım ne yapmam lazım?
windows ağ tanılama sorunu
modemi resetle (ttnet tarafından verilen kullanıcı adını ve şifreni bilmiyorsan restleme sakın)
Resetledikten sonra modem ayarlarına girip kulanıcı adını ve şifreni yazıp çoklama,vlc,llc seçeneklerini seçip tamama basmalısın.
Daha önce modem ayarlarına girmediysen sakın deneme
resetledim. hatta fabrika ayarlarına getirip yeniden kurulum yaptım. halen bağlantıda sorun var diyor. ama internet şu an var.
farklı bir kablo ile deneyebilirsiniz. hatta ağ bağlantılarından bağlantıyı silip yeni bir bağlantı da oluşturulabilir. modemde fiziksel bir sorun yoksa düzelebilir.rica etsem( hatta ağ bağlantılarından bağlantıyı silip yeni bir bağlantı da oluşturulabilir.) bu yazdığınızı açarmısınız biraz?
masa üstünde ağ bağlatılarıma girdiğinizde liste gelir Yerel Ağ Bağlantısı 1 gibi bunu silip yeniden oluşturabilirsiniz anlamında söyledim. bağlantıya ait bir takım profil bilgileri tutulabilir ve bu profilde sorun olabilir. bunun için silebilirsiniz. yeni bağlantı oluşturduğunuzda farkli bir numara verebilir 1 değil de 2 veya 3 gibi artarak giden bir sıralama izler.
ama öncelikle kablonuzu test edin veya farklı bir kablo ile deneyin.
Dns sorunu içinse;
başlat>çalıştır>cmd (enter) siyah ekran gelir. burada
ipconfig /flushdns (enter) ile geçmişe ait dns kayıtları temizlenecektir. yeniden dns kaydı oluşturulacaktır. bu lokalde tutulan dns kayıtları için. aslına bakılırsa tt dns kayıtlarına ulaşılamadığı içinde bu hatayı veriyor olabilir.
başlat>çalıştır>cmd (enter) siyah ekran gelir. buradabu işlemden sonra ipconfig /all yazın çıkan sonucu bize bildirin veya bir resmini ekleyin.ipconfig /flushdns (enter) ile geçmişe ait dns kayıtları temizlenecektir. yeniden dns kaydı oluşturulacaktır. bu lokalde tutulan dns kayıtları için. aslına bakılırsa tt dns kayıtlarına ulaşılamadığı içinde bu hatayı veriyor olabilir.
yerel ağ bağlantısı realtek. sil yazısı etkin değil. bi ethernet kablosunu değiştirmemde fayda var sanırım. değiştirip deneyim. olurmu olmazmı haber veririm. tşkler.
ipconfig /all yazdım siyah bir ekran geliyor hemen kayboluyo çok ilginç
ARKADAŞLAR .. BENDE DE AYNI ŞEKİLDE BİR SORUN VAR . İNTERNET BAĞLANTIM 5-10 DK DA BİR GİDİP GELİYOR . BAZEN HİÇ KESİLMİYOR BAZENDE SÜREKLİ GİDİYOR . WİNDOWS LİVE MESSENGER DAN ONARIM YAPTIĞIMDA DNS SUNUCUNUZ IP ADRESİNİ ÇÖZÜMLEYEMİYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR DİYE BİR YAZI CIKIYOR . MODEMİM : TTNET PİKATEL - COMBOMAX .. BİLEN BİRİ VARSA BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ ..? EĞER YARDIMCI OLABİLİRSENİZ COK SEVİNİRİM .. EN KISA ZAMANDA CEVAP BEKLİYORUM .. TŞKLER ..