şahapabi sormuş:
bilgisayarın üstünde 256 ram vardı 1 yıl sonra 1gb ram taktım tv kartınıda sonra taktım hiç sorunsuz 6 ay çalıştı sonra ekranda donmalar oluyordu windows açılırken birkaç denemeden sonra açılnca sorunsuz çalışıyordu sonra hiç açılmaz oldu bir arkadaştan 512 oem ram alıp tkım format attım güzel çalışıyordu 1gb kingston ram imle birlikte yine iyi çalışıyordu sonra yine su koydu rami yolladım arıza yok dediler zaten iki ramde başka bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor.ram degiştirdim format defalarca attım bios güncelledim driver ları güncelledimsorun olur diye ilk günkü driverlarla da denedim.ama artık birkaç denemeden önce windows başlamıyorya açılışesnasında ekran kararıyor veya windows açıldıktan sonra hemen ekran kararıyor lcd oldugu için mavi ekran denebilirmi bilmiyorum hd olabilir diye bazı programlarla taradım pek birşey anlayamadım açılış esnasında hd den daha önce varmıydı bilmiyorum ama biraz garç gurç edip ekran kararıp windows açılmıyor veya açılınca hemen kapanıyor bazende windows açılş ekranı anında ekranda düşey cizgiler halinde ekran bozulup donup kalıyor sorunu bulamadım.yardım ederseniz sevinirim.internette formları okumaktan gözlerim bozuldu bozulacak.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
dell optiplex gx270
p4 2.6 o.b. ekran kartı 512 ram aver tv kartı cigabit ethernet
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)