Windows Baslangic problemi

HPQ-User
12-07-2009, 19:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

vaako51 sormuş:
Arkadaslar oncelikle merhaba. Sorunum su bilgisayarimda bazi sorunlar vardi, bende combofix calistirdim. Islemler bittikten sonra bilgisayar kendini otomatik restart ladi, windows yukleme ekranindan sonra gelen mavi ekran ve windows logosunu goruyorum ama masaustune gecmiyor orda tikandi kaldi. Bilgisayari birkac kez resetlememe ragmen hala ayni yerde takili kaliyor. Guvenli kipte calistirmaya calisinca da ayni yerde kalip birturlu masaustunu gostermiyor. Ne yapmam lazim???

Ben soyle dusundum bilgisayarima windows cd sini takip tamir et dedim, bana kurtarma diskini takin diye uyari veriyor.

1-Bu yontem ise yararmi ve  bu yontemle dosyalarima bisey olmadan kurtarabilirmiyim?
2- Kurtarma diski nedir ve nasil olusturabilirim????

Cevaplar ve yardimlar icin simdiden tesekkurler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP Pro SP3

İnternet Tarayıcı: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.1.1

Kapalı Hesap (2197)
12-07-2009, 19:14   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Alıntı: HPQ-User  
vaako51 sormuş:
Arkadaslar oncelikle merhaba. Sorunum su bilgisayarimda bazi sorunlar vardi, bende combofix calistirdim. Islemler bittikten sonra bilgisayar kendini otomatik restart ladi, windows yukleme ekranindan sonra gelen mavi ekran ve windows logosunu goruyorum ama masaustune gecmiyor orda tikandi kaldi. Bilgisayari birkac kez resetlememe ragmen hala ayni yerde takili kaliyor. Guvenli kipte calistirmaya calisinca da ayni yerde kalip birturlu masaustunu gostermiyor. Ne yapmam lazim???

Ben soyle dusundum bilgisayarima windows cd sini takip tamir et dedim, bana kurtarma diskini takin diye uyari veriyor.

1-Bu yontem ise yararmi ve  bu yontemle dosyalarima bisey olmadan kurtarabilirmiyim?
2- Kurtarma diski nedir ve nasil olusturabilirim????

Sistem Özellikleri:
Windows XP Pro SP3

İnternet Tarayıcı: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.1.

Herşeyden önce Kurtarma diski, sistem sorunsuz kurulduktan sonra yedeklenen bir olaydır. Bu yüzden elinde önceden oluşturduğun bir kurtarma diski yok ise bu şekilde kurtarman olanaksızdır. Sanırım sistemin tam olarak göçmüş durumda. Buna istinaden 2. bir HDD var ise sana tavsiyem Vista kurman olacaktır. Çünkü Vista XP'nin üstü olduğundan admin hakları sebebi ile diğer Harddiskine erişim sağlar. Böylelikle de geçici olarak Vista kurup sonrasında kurtarmak istediğin dosyaları medyalara aktarmak istersen olanaklıdır. Aksi halde bu şekilde kurtarman zor olabilir. Saygılarla...

Not : Eğer çöken Windows XP'nin kullanıcı adı ve oluşturulan hesabın aynısını yine aynı HDD üzerinde 2. olarak kuracağın bir XP ile erişim saülayabilirsin. Fakat yaşadığın  problemden dolayı aynı hatayı alman olasıdır. O yüzden Vista daha iyi bir geçici seçim olmalıdır.

Mustafa@PC
12-07-2009, 19:27   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

XP cd'si ile kurtarma konsoluna gidip(Format atarmış gibi ilerleyin ilk ekranda "r" tuşuna basın.)

fixboot

chkdsk /r

Komutlarını sırayla uygulayın.

vaako51
13-07-2009, 08:41   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
XP cd'si ile kurtarma konsoluna gidip(Format atarmış gibi ilerleyin ilk ekranda "r" tuşuna basın.)

fixboot

chkdsk /r

Komutlarını sırayla uygulayın.

komutlari sirasiyla uyguladim hersey bittikten sonra exit komutuyla cikis yaptim ama malesef hala ayni ekranda takili durumda daha ileriye gitmiyor.

vaako51
13-07-2009, 08:45   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: THE_CROW  

Herşeyden önce Kurtarma diski, sistem sorunsuz kurulduktan sonra yedeklenen bir olaydır. Bu yüzden elinde önceden oluşturduğun bir kurtarma diski yok ise bu şekilde kurtarman olanaksızdır. Sanırım sistemin tam olarak göçmüş durumda. Buna istinaden 2. bir HDD var ise sana tavsiyem Vista kurman olacaktır. Çünkü Vista XP'nin üstü olduğundan admin hakları sebebi ile diğer Harddiskine erişim sağlar. Böylelikle de geçici olarak Vista kurup sonrasında kurtarmak istediğin dosyaları medyalara aktarmak istersen olanaklıdır. Aksi halde bu şekilde kurtarman zor olabilir. Saygılarla...

Not : Eğer çöken Windows XP'nin kullanıcı adı ve oluşturulan hesabın aynısını yine aynı HDD üzerinde 2. olarak kuracağın bir XP ile erişim saülayabilirsin. Fakat yaşadığın  problemden dolayı aynı hatayı alman olasıdır. O yüzden Vista daha iyi bir geçici seçim olmalıdır.

Bu kurtarma diskini ikinci bir bilgisayarda hazirlayip denemeyi dusunuyorum. Eger olmazsa harddiskim de 2 bolum daha var D, F bolumleri bunlardan birine ikinci bir winXP kursam herhangi bir cakisma yasarmiyim??? yada bu durumda yeni windows kurmada sorun yasarmiyim???

ahmet49
13-07-2009, 10:44   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: HPQ-User  
vaako51 sormuş:
Arkadaslar oncelikle merhaba. Sorunum su laptopumu yenı aldım servıs kurarken hata (bılgısayar beklenmedık sekılde yenıden baslatıldı veya beklenmeyen bır hata yla karsılastı wındows yukelemesı devam edemıyor) dıye yazıyor calisinca da ayni yerde kalip birturlu masaustunu gostermiyor. Ne yapmam lazim???

Sistem Özellikleri:
Windows XP Pro SP3

İnternet Tarayıcı: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.1.

Kapalı Hesap (2197)
13-07-2009, 21:16   |  #7  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: vaako51  
Bu kurtarma diskini ikinci bir bilgisayarda hazirlayip denemeyi dusunuyorum. Eger olmazsa harddiskim de 2 bolum daha var D, F bolumleri bunlardan birine ikinci bir winXP kursam herhangi bir cakisma yasarmiyim??? yada bu durumda yeni windows kurmada sorun yasarmiyim???

Eğer dediğim şekilde eski kullanıcı adı ve hesap ile kurarsan erişmen mümkündür.

Başka bir bilgisayardan aldığın kurtarma diski ile maalesef bunu yapman imkansız. Çünkü HDD bölümleri ve sistemin kendi sistem dosyaları , NTLDR gibi önemli dosyaları senin bilgisayarındaki işletim sistemine ve donanımına göre ayarlı olduğundan başka bir sistemdeki kurtarma diski ile bu uyumsuz olacaktır. Yeni Windows kuracak isen sana bu konuda tavsiyem geçici olarak Vista olacaktır. Saygılarla...

Banned
13-07-2009, 21:31   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bu ekranda ctrl +alt +delete tuşuna basıp görev yöneticisini çalıştırabiriseniz. Yeni görev çalıştır seçeneğinden explorer.exe yi çalıştırarak masaüstünüzün gelmesini sağlayabilirsiniz.

Olmadıysa;

Nette gezindiğinize göre çalışan bir bilgisayara sahipsiniz.

a.) Her ikiside masaüstü ise bozuk olanın harddiskini sağlam olana ikilncil olarak takarak

b.) Netten ubuntu yada pardus çalışan cd yazılımını indirip cd ye yazdırıp onunla sistemi boot ederek

c.) Ghost boot cd yzaılımını netten indirip cd ye yazdırıp onu boot ederek

e.) Varsa bildiğiniz başka bir çalışan cd yazılımını kullanarak

dosyalarınıza ulaşın ve yedekleyin. Sonrasında takın windows cd nizi format atıp sisteminizi sıfırdan kurun.

vaako51
15-07-2009, 13:38   |  #9  
Taze Üye
6 mesaj

Tum cevaplar icin tesekkurler.Sorunumu hallettim:) windows cd mi takarak sanki yeni windows kuruyormus gibi ilerledim, widowsun kurulu oldugu dizini gosteren kisma gelince yeniden yukle/tamir et dedim windowsu uzerine kurdu. Suanda sorunsuz olarak kullaniyorum. Yardimlariniz icin tekrar tesekkurler...