Arkdaşlar ben vistayı slıp xp kurmak içn vista boot pro prgramnı kullandım ve şimdi bilgisayarımı acmıorm.
Acılır acılmaz su yazıyor
"NTLDR is missing
Press ctrl+Alt+Del to restart"
ne yapmam gerekir?
Acıl yardım lütfen
Arkdaşlar ben vistayı slıp xp kurmak içn vista boot pro prgramnı kullandım ve şimdi bilgisayarımı acmıorm.
Acılır acılmaz su yazıyor
"NTLDR is missing
Press ctrl+Alt+Del to restart"
ne yapmam gerekir?
Acıl yardım lütfen
http://msmvps.com/blogs/kadirs/archive/2005/01/19/33139.aspx
adresine bi bak istersen fakat saat biraz geç olduğu için siteyi pek inceliyemedim
iyi akşamlar dilerim
Arkdaşlar sorun çözüldü fakat xpyi yuklemek istiyorum. Hersey normal gıdıyor kurda en sonunda wındows sürücü bulamadı yazısı cıkıyor. Yardım edebilirseniz cok sevinirim. Sımdiden tesekkürler
vistadan xpye dönmek için programa gerek yokki direk xp cdsini takıp boottan atacaksın formatını ben denedim oluyor..
işte bende olmuo. boot acılıyor. yuklemeye başlıyor fakat tam c d kısmına gelınce
"wındows bilgisayarınızda sabit sürücü bulamadı bu yuzden yuklmeyi durduracaktır" diye bir yazı cıkıyor ve kur sonlanıyor. ne yapacagımı şaşırdım
arkadaşım hiç onlarla uğraşma bios pilini çıkar ve bırak 1 gün kalsın sora da bios ayarlarından bootunu ayarla hiç bi sorun çıkmıcayaktır.buna emin olabilirsin. eğer çıkarsa yanıma gel :D :D
Sata disk kullanıyorsan bu hata ile karşılaşabilirsin sisteminde sata disk driver'ı varsa ilk bunu kor yok ise biostan sata modunu ide ye çekersen sorun düzelicektir ayrıca sata disk için XP kurulumu birkaç defa konuşulmuştu bu bölümleri forumda incelersend aha faydalı olacaktır
Arkadaşlar benim dizüstü bilgisayarda bu sorun var.
Yani pilini veya hardıscki cıkarmam imkansız.
Su an norml format attım c ye fakat yine aynı sorunla karşılaşıyorum.
Vistayı tekrar yuklesem d deki bilgiler silinecek.
yardım edebilirseniz sevinirim bilgileriniz için tesekkürler.
xp de sata kurarken anakartın sata sürüclerini ayrıca yüklemen gerekiyor vistada sürücüler yüklü geldiği için böyle bir sorun olmuyor dizüstünün xp cdsinden mi kuruyorsun yoksa başka bir cdden mi eger başka bir cdden kuruyorsan dizüstünü cdsini dene vistayı tekrar kurunca neden d silinecek ben 2 kere vista kurdum diğer bölümlere dokunmadan c ye vistayı kurdum eger sabit diski görüyorsa sadece c yi biçimleyerek vistayı kurabilirsin eger dizüstünün vista dvdsi var ve sen kurulumu başka bir xp cdsinden yapmaya çalışıyorsan mecburen sata sürücülerini yükleyeceksin bunu nasıl yaparsın hiç bir fikrim yok çünkü xp de sata sürücülerini ben sadece disket sürücüsünden yükleyebildim ve tahminim dizüstünün disket sürücüsü yoktur vista kur bence ama yönergeleri iyi takip et çünkü başka dizüstüne dizüstü cdsinden xp kurduk onda bile sabit diski silme seçeneği vardı ben sabit diski değil c yi sil dedim böyle bir şey yazıyor önerilmez filan diyor fakat senin kurulumu bilgisayara virüs bulaştığı için yaptığını düşünerek söylüyor vista kur sonra kendine göre şekillendirerek vistayı kullan yoksa sabit disk tamamen silinebilir aynı sorunu yaşadım başka bir işletim sistemi kurarken sadece bir sabit diskim değil ikisi birden silindi