Windows CD/DVD Image Nerden indirebilirim

emoz159
02-02-2011, 13:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Herkese merhabalar...


Konu başlığından da anlaşılacağı üzere Windows Disk imageleri indirmek istiyorum ama bunu legal olarak nasıl yapabilirim.

Durum şu şekilde, bir çok kişi bana bilgisayarlarını formatlamam için getiriyor ( haliyle farklı windows sürümleri ve farklı dillerde ) hepsinin bilgisayarın bi yerinde windows OEM numarası war ama ellerinde herhangi bir disk yok. 

Yani özetle benim aklıma gelen şey windows disklerini indirip bilgisayarı getiren kişinin OEM numarası ile windows unu kurmayı tamamlamak. Ama haliyle bunun içinde windows disklerine ihtiyac war.

Nerden bulabilirim ???

Microsoft un indirme linki war mı yoksa torrent torrent dolaşmam mı gerekecek...

doktormert
02-02-2011, 13:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

sanırım bunu yasal olarak yapabilmen imkansız. senin için microsoft'un sitesinden de araştırdım ama konuyla ilgili bilgi bulamadım.

blue-crash
02-02-2011, 15:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
159 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Senin durumun benimle aynı,bende mahalleye teknik destek veriyordum ama %80 kısmı korsan olduğu için bıraktım sadece kasasında oem lisansı olanlar varsa onlara format atayım dedim iş farklı çıktı.
Piyasada yani torent ve diğer sayfalarda paylaşılan kırık windows ürünleri genelde kutu ürün olarak
paylaşılıyor.Oem de ise iş farklı o ürünü sadece veren ve düzenleyen firma dosyaları aktifleştiriyor.
Zaten oem ürün veren firmalar onun kurtarma disklerinide verirler herhangi bir durumda bu diskten format attığın zaman disk donanımı tanır ve serial istemeden yüklemeye başlar.Diyelimki sana windows vista starter oem anahtarı olan bir kasa geldi ve elindede cd yok sende tuttun piyasada paylaşılan vista starter
cd den yükleme yapmaya başladın işte o zaman senden lisans anahtarı ister sende kasa üstündekini girdiğin zaman anahtarı kabul etmez çünkü o anahtar bir firmaya ve bir sisteme kayıtlanmıştır.Bu durumda elinde oem lisansı olup da diski olmayanlar varsa veren firmaya başvurup kurtarma diski talebinde bulunucaklar tabi fatura ile.

emoz159
04-02-2011, 00:48   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Arkadaş ne hale geirmişler artık ya. Ey gidi windows 98. Tek bir oem numarası ile ellibin bilgisayar kuruyorduk. Hata format ata ata ezberlemiştim numarayı. Şimdi ise uğraşıp duruyoruz yok firma aktifleştirecekde şu da bu da...

Her neyse. ilginize teşekkürler. Görünen o ki yine korsana teşvik ediyorlar insanları...

blue-crash
04-02-2011, 20:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
159 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Aslında dediğin gibi microsoft bazen öyle zorluyorki ben dahi ''aslında korsanı hak ediyor yav bunlar'' diyorum.Lisans olayını o kadar zorlaştırmışlarki millet korsana kaymayı makbul buluyor.Örneğin benden format atmamı isteyen değerli bir dostuma ben korsan atmam kusura bakma dedim.O zaman bana lisans alalım dedi ii dedik baktık sonradan oem lisans kabul edilmiyor neymiş kutu ürün alınacakmış oda en düşüğü starter ve bir dünya para olduğu yetmiyormuş gibi birde satan firma yok.Satılanlar hep home ve yukarı paketler ve onlarda 80-100$ dan başlıyor kim alır.

stalone
06-02-2011, 22:16   |  #6  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bilgisayarcıların herzaman sotede sakladıkları orjinal basımlı windows xp cd leri vardır bende iyi bilirim.bilgisayarcı bi tanıdığın varsa ulaşırsın.ama herkesede vermezler.