Arkadaslar ben windows vista business orjinal kullanıyorum.Kullandıgım programlarıda orjinal olmasına dikkat ediyorum.Bildiğiniz gibi orjinal anti-virüsler pahalı para ile alıcaktım arkadasım ben microsoft security essentials kullanıyorum ve memnunum dedi.
Bu program microsoftun ürettiği bir yazılım simdi microsoftun onlarca işi var windows vistasıydu windows 7 siydi yok güncellemelerdi acaba microsoft bu antivirüse yeteri kadar zaman ayırıyor mu?
Windowsun yaptıgı bir yazılım olan windows defender hiç bir işe yaramıyor acaba bu programda windows defender gibi olmasından korkuyorum?
Sizce bu program kullanılırmı? Yoksa işleri sadece antivürs yazmak olan firmaların antivirüsünümü kullanmak daha iyi olur...?
Windows Defender Ve Microsoft Security Essentials
MSE yi Defender gibi görme. MSE gerçekten işini güzel birşekilde yapmakta her gün güncellemeleri olmakta.Çoğu zararlı yazılımları temizlemekte.Tek kusuru Görev yöneticisinden sonlandırılıdıgında kapanması (: Belkide MS programlarına özgülüğünden kaynaklanmaktadır.
Sana tavsiye ücretsiz AntiVirus Avira, Ücretsiz Güvenlik Duvarı Comodo , Ücretsiz AntiSpyware/malware programı : MalwareByte , Ücretsiz Optimizasyon Programı Advanced System Care. Bunları kur sistem tıkır tıkır işler.
peki saol yorumun için yani windows defender bende öyle bir hayal kırıklıgı oluşturdiki microsoft security e de öle olmasından korktum ama microsftun anti-virüs sektörüne neden girdiğini anlıyamadım?
Bide söyle düşünüyorum windows kullanıyoruz windowsu kendilerinden daha iyi bilen yok acıklarınıda ona göre kendileri daha iyi kapatır die düşünmeye basladım yalnısmıyım?
Defenderla virüs tanımları aynı olabilir ama defenderin tarama hızıda düşük silmesi bulması vs. gereksiz sistemi yoran bir yazılım.MSE hafif ve etkilidir.MS antivirüs sektörüne girme sebeplerinden birini söyleyeyim yeni çıkardığı işletim sistemleri ve bunlara yönelik güvenlik önlemleri olarak windows update nin Windows defenderin yetersiz kalmasından ücretsiz isteğe bağlı olarak bir antivirus yazılımı yaptı.Zaten bunun temelli çoktan beri vardı MS AntiSpyware Beta zamanında süper bir güvenlik yazılımı idi fakat devam edip geliştirmemişlerdi.Defenderı çıkartmışlardı.Teknolojiye uyum anlyacağım.
MSE microsoftu en iyi tanıyan antivirus yazılımı nitekim hızlı taramasıda o derece hızlı ve önemli yerleri taramakta.Gerçekten ücretsiz yazılımlar arasında mse iyi avir da çok iyi yazılım fakat avira biraz sistemi yormakta mse kasmaz.
bende Mse ile defender aynı anda çalışmıyor,çakışıyor.O yüzden MSE kullanıyorum memnunum
anladıgım kadarı ile microsoft basarısını arttırmıs. Yalnız nicin ctrl+alt+del ile program kapatılabiliyor? Bir web engelleme programı dahi kapatılamazken neden anti-vürüs programı kapatılsın? aklıma söle bi soru geliyor.
Kendisini koruyamayan pc mizi nasıl korucak :D