windows etkinleştirme sorunu yaşıyorum

kksal17
13-10-2012, 13:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar bilgisayarımda windows etkinleştirme sorunu var ürün anahtarı istiyo bilgisayarın altına sağına soluna baktım ürün anahtarı diye bişey bulamadım bu sorunu nasıl çözebilirim...?

Sistem Bilgilerim
abandonware
13-10-2012, 16:05   |  #2  
abandonware avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
120 mesaj

acaba bilgisayarın laptopmu? yada son zamanlarda format attırdınmı (30 gün önce filan) ? eper format attırdıysan windows'u güncelledinmi? eğer masaüstün varsa toplamamı? önce bu sprularıma cevap verebilirsen vardımcı olabiliriz ;)

kksal17
13-10-2012, 17:21   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

evet bilgisayar laptop dell n5110 format atmadım ama sistem geri yükleme yaptım evde internet yok diye üncelleştirmeleri kapatmıştım internet gelince güncelleştirmeyi açmayı unuttum bi kaç gündür windows hata veriyor ve ekran karardı ürün anahtarı soruyor windowsu tekrar eski haline nasıl getirebilirim yardımcı olursanız çok iyi olur:)

abandonware
13-10-2012, 18:14   |  #4  
abandonware avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
120 mesaj
Alıntı: kksal17  
evet bilgisayar laptop dell n5110 format atmadım ama sistem geri yükleme yaptım evde internet yok diye üncelleştirmeleri kapatmıştım internet gelince güncelleştirmeyi açmayı unuttum bi kaç gündür windows hata veriyor ve ekran karardı ürün anahtarı soruyor windowsu tekrar eski haline nasıl getirebilirim yardımcı olursanız çok iyi olur:)

eğer format atmadıysan (yada bir bilgisayarcıya format attırmadıysan - yada yeniden windows kurmadıysan) o zaman birçok sebepten söz edebilirim:

* Windows'un zaten aktifleştirilmemişti.

* Yeni bir Windows kurduysan aktifleştirmemişsin

* Windows'unu korsan kullanıyorsun

İşe yarayabilecek çözümler:

* (eğer masaüstüne erişebiliyorsan veya güvenli modda) Bir araçla Windows'u aktifleştirmen (bu korsan kullanıma girer)

* PC'yi satın aldığında kutusundan çıkan evraklarda Windows'un serial'i bulunabilir, eğer öyle birşey görürsen o serial'i kullanmayı dene

* PC'yi satın aldığında kutusundan çıkan DVD ile windows'u onarman yada yeniden kurman (yeniden kkurmada tüm yüklü zazılımlar silinmez ama yeniden kurman ggerekebilir. Ayrıca eski windows ve kullanıcı dosyalarını C:\Windows.old adında bir klasöre taşır)

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.. Eğer dediklerim işe yaramazsa buraya yaz..