Merhaba arkadaşlar ben pc ye format atıyorum C sürücüsünü siliyorum ve kur biçimlendirme işlemi sırasında bilgisayar kendine kendine kapanıyor.Daha sonra bilgisayarımı açtığım zaman hata veriyor ve pc açılmıyor.Daha sonra tekrar format atmaya çalıştığımda boot key gibisinden birşeyler diyor.Bu durumu nasıl halledebiliriz eski sistemi kurtarma gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Ya da yeniden format atmam için ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla teşekkürler.
Windows formatta sorun
hamann7725arkadaşım sen yinede bios ayarlarını sıfırla ve işlemci sıcaklığını kontrol et.şimdilik önerebileceğim şeyler bunlar.eğer bunlarda sorun yoksa daha farklı bir sebebi vardır.kolay gelsin.....Bios ayarlarını nasıl sıfırlıyabilirim ? Birde arkadaş anakartın üstünde ki fanı çıkardı işlemciye bakmak için tam çıkaramadı fanı tam oturtmadan pc açtı pc açıldı ve siyah bios ekranındayken pc kapandı kendiliğinden daha sonraları açmaya çalıştığımız da yine aynı şekilde pc kapanıyor.
systemxBios ayarlarını nasıl sıfırlıyabilirim ? Birde arkadaş anakartın üstünde ki fanı çıkardı işlemciye bakmak için tam çıkaramadı fanı tam oturtmadan pc açtı pc açıldı ve siyah bios ekranındayken pc kapandı kendiliğinden daha sonraları açmaya çalıştığımız da yine aynı şekilde pc kapanıyor.Bios ayarlarını sıfırlamana gerek yok bence. Büyük ihtimal sorun fandan gibi görünüyor. Fanı siz tam oturtun bence.
mystical93Bios ayarlarını sıfırlamana gerek yok bence. Büyük ihtimal sorun fandan gibi görünüyor. Fanı siz tam oturtun bence.Fanı çıkardıkdan sonra pc kapanmaya başladı.Ama fan da sorun yokkken de format atamıyorum Kur biçimlendiriliyor ekranındayken pc kapanıyor kendi kendine ? Acaba işlemci çıkmış olabilir mi ? Pc nin kapanmasında ki sebep bu olabilir mi ?
systemxFanı çıkardıkdan sonra pc kapanmaya başladı.Ama fan da sorun yokkken de format atamıyorum Kur biçimlendiriliyor ekranındayken pc kapanıyor kendi kendine ? Acaba işlemci çıkmış olabilir mi ? Pc nin kapanmasında ki sebep bu olabilir mi ?Pek zannetmiyorum ama kontrol etmekte fayda var. Sen bütün donanımlarını kontrol et bi.
Ok bütün donanımlara bakdım o açıdan sorun yok.Peki boot ederken siyah bir ekranda Boot key gibisinden iki satırlık bir yazı çıkıyor bunun sebebi ne olabilir ? Boot ederken hata yapmış olabilirmiyim ? Bende ki boot menüsünde üç bot seçeneği var ilk seçeneği CD yapıyorum kurulum yapmak içinde birde onun üstünde Quit Bot seçeneği var onda da iki seçenek ver Enabled ve Disabled.Diğer iki boot seçeneklerini Disabled yapıyorum!! Doğru yapıyormuyum boot etmeyi ?
1. seçenek cd rom
2.seçenek hdd olması gerekio.
Ouit bot diye bir seçenek bilmiyorum maalesef.
mystical931. seçenek cd romYardımız için çok teşekkürler. O zaman quic bot seçeneğini olduğu gibi bırakayım.Peki üçüncü bot seçeneğini ne yapmamı önerirsiniz Disabled mi ? Ayrıca hdd den kastınız da Flopy Driver mı ?
2.seçenek hdd olması gerekio.Ouit bot diye bir seçenek bilmiyorum maalesef.
systemxYardımız için çok teşekkürler. O zaman quic bot seçeneğini olduğu gibi bırakayım.Peki üçüncü bot seçeneğini ne yapmamı önerirsiniz Disabled mi ? Ayrıca hdd den kastınız da Flopy Driver mı ?Hdd'den kastım hard disk(hard drive). Floppy drive'yı 3. seçeneğe atabilirsin.Son Düzenleme: Feel Good ~ 31 Ağustos 2008 21:37
mystical93Hdd'den kastım hard disk(hard drive). Floppy drive'yı 3. seçeneğe atabilirsin.Benim boot seçeneklerinde Hard drive gibi bir seçenek çıkmıyor üç seçenek çıkıyor birincisi acayip bir yazı karışık Myx gibisinden bir marka ismi gibi ikincisi CD sürücüsü üçüncüsüde Floopy Drive ?
systemxBenim boot seçeneklerinde Hard drive gibi bir seçenek çıkmıyor üç seçenek çıkıyor birincisi acayip bir yazı karışık Myx gibisinden bir marka ismi gibi ikincisi CD sürücüsü üçüncüsüde Floopy Drive ?hard diskte sorun olabilir o zaman. Sorununu ben de tam anlamadım.
Harddiskim sata buna id harddisk bağlayabilirmiyiz ?
systemxHarddiskim sata buna id harddisk bağlayabilirmiyiz ?Büyük ihtimal evet.
Ok teşekkürler bilgileriniz için saygılar.
systemxOk teşekkürler bilgileriniz için saygılar.Rica ederim!
Cafede yapalım dedik burda ki bir pc nin bağlantısını taktık gümledi pc :D ana kart mı yandı power mi yandı bilemiyoruz yarına kaldı :D
2. ve 3. nün bir önemi yok 1 . cd rom olsun yeter
...