bu sorun diğer benzer konulardan farklı biraz çünkü benim pc'mde birşey yaptıktan sonra değil arada sırada yapıyor ve açık olan herşey kapanıyor.. yardım edenler olursa sevinirim şimdiden teşekkürler..
windows gezgini çalışmayı durdurdu (vista)
bunun çözümü vardır ama ben bunu fazla araştırmak yerine direk formatla çözüyordum sanırım kullandığın bazı programlar yanıt vermediğinden kaynaklanıyor birde uzun zamandır format atmadıysan geçen süre içerisinde sistem hantallaşıyor düşüncem bu yönde.
explorer çöküyor.Genelde temiz kurulum önerilir.Sorunu halletseniz de ileride patlak verir yine.
bende de vista sp1 kullanırken arada bi oluyordu, sp2 yi yükledikten sonra sorun düzeldi. Sana, sistemini güncel tutmanı ve otomatik güncelleştirmeyi açık olarak ayarlamanı öneririm.
saint: pc bana hediye olarak geldi bimeksten alınmış o
yüzden driver ve format cdsi yok,kullandığım bütün
programlar çalışıyor ama bilmiyorum..
-Mert06: benim kullandığım zaten sp2 ve otomatik
güncellemeler dahil bütün herşey açık orijinal olduğu için
kapatmadım hiç bişeyi...
explorer diğer yeni adıyla windows gezgini bir disk operatörüdür.
bu disk operatörü çöktüğünde masa üstü ve klasör sistemleri analiz tabanında kalırlar.
görsel öğerler çalışma sistemlerinden geride başka bir sistemde serbest şekilde kalırlar.
bizim bildiğimiz metodla anlatacak olursam.
masa üstündeki ikonlar kaybolur ve başlat çubuğu elden gider. satandar özellikler çalıştırılmaya devam etsede gezgin görsel sistemde çökme yaşadığı için sizin için gereken görsel ikonları göstermeye gücü yetmez.
genelde vriüsler tarafından yok edilen klasör sistemlerinin negatiflenmesinden meydana geliyor.
her nekadar virüsler klasör sekemelerine bu denli etkili olsalarda en çok raslanınlan hata malesefki yanlış kapanışların oluşturduğu veri kayıplarıdır.
bilgisayarınızın en az ayda 1 kez defrag kontrolünden geçririniz.
virüs taramasını verimli ve güncel bir biçimde yapınız.
disk temizliğini yaparak bilgisayarınızın program parçalarından ayılarınız.
yüksek sistemli eklentiler kurmak yerine tek düze eklentiler kurunuz.
bilgisayarınıza uygun programlar kurunuz.
böylelikle bir çok hata mesajlarındanda vaz geçmiş olursunuz.