windows günclmlri dntlmyr (kod 8024402C)

HPQ-User
14-08-2008, 15:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

DerwisH sormuş:
windows güncellemesi yapamıyorum.

(kod 8024402C) hatayı alıyorum.

Farklı bir yol deneyip site üzerinden güncelleme dosyasını almak istediğimde ise download linkine  kadar site çalışıyor download linkine tıkladığımda linki acamıyor.

Çözüm için bir çok şey denedim. güvenlik duvarını kapattım,virüs koruma prgramın kapattım,yerel ağ ayarlarımı değiştirdim,internett yazılan bir iki şey vardı onlardı yaptım ama çözüm alamadım. Bir de size sorayım dedim.

Teşekkürler....


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium

asus notebook F3S series

int core2 T7500 2.20ghz

2047 bellek

32 bit sistem


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

AcuNeTiX
14-08-2008, 15:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Açılışta derin bir virus taraması yapın.Bunun için avast ı öneririm başlangıçta taramaya ayarlayın.Daha sonra başlangıçtaki bilinmeyen hizmetleri kaldırıp deneyin.

Ve buraya bi göz atın


;=&cr=&sloc=&p=1
Eğer bu yöntemi denemediyseniz bide bunu deneyin

net stop wuauserv

net stop CryptSvc

ren %windir%\SoftwareDistribution SD.old

ren %windir%\System32\CatRoot2 CR2OLD

net start CryptSvc

net start wuauserv

Bu kodları not defterine .bat olarak kaydedip çalıştırın.

Son Düzenleme: AcuNeTiX ~ 14 Ağustos 2008 15:11
Banned
14-08-2008, 15:59   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 8024402C hatasıyla karşılaşırsanız, aşağıdakilerden birini yapmanız gerekebilir:
•Bu hataya bilgisayarınızda çalışan ve Windows Update Services'ın (SVCHOST) Internet'e erişmesini engelleyen bir program neden olabilir. Bunu yapabilecek programlar güvenlik duvarları, casus yazılım önleme yazılımları, web hızlandırıcılar, Internet güvenliği veya virüsten koruma programları ve proxy sunuculardır. Bu programlardan herhangi biri çalışıyorsa, güncelleştirmeleri karşıdan yükleyip kurarken programı kapatmanız gerekebilir. Microsoft bilgisayarınızı güncelleştirdikten sonra bunları yeniden açmanızı önerir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Update 80072efd hatası.
•Bilgisayar işyerindeki bir ağa bağlıysa, ağ yöneticisine başvurun. Ağ yöneticilerinin bir ağdaki tüm bilgisayarlara güncelleştirme dağıtmak ve yönetmek için kullandığı bir hizmet olan Windows Server Update Services (WSUS) ile güncelleştirme alıyor olabilirsiniz. WSUS hakkında daha fazla bilgi için, Windows Server Update Services (WSUS) web sitesine gidin.
•Bilgisayarınız çoğunlukla işyerindeki bir ağa bağlıysa (örneğin, mobil PC'niz varsa ve şu anda evde veya başka bir yerde kullanıyorsanız), güncelleştirmeleri WSUS ile alıyor olabilirsiniz ve Internet'e veya ev ağı gibi başka bir ağa bağlanarak doğrudan güncelleştirme alamazsınız. Sorunu çözmek için, işyerindeki ağa bağlanarak güncelleştirmeleri denetlemeyi yeniden deneyin veya ağ yöneticisine başvurun.
•Bilgisayar doğrudan Internet'e veya evdeki bir ağa bağlanıyorsa (ve işyerindeki bir ağa hiç bağlanmıyorsa), Windows Update'in çevrimiçi duruma geçerek güncelleştirmeleri alabilmesi için, Internet Explorer'ı yerel ağ (LAN) ayarlarını otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak için buradaki adımları izleyin:

1. Başlat düğmesi ve ardından Internet Explorer'ı tıklatarak Internet Explorer'ı açın.
2. Sırasıyla Araçlar düğmesini, Internet Seçenekleri'ni, Bağlantılar sekmesini ve ardından Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın.
3. Otomatik yapılandırma'nın altında Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

1- a Bilgisayarımızı kapatıp açınca, açılışta F8 basıyoruz
1-b Karşımıza İleri Ayarlar Menüsü çıkacak
1-c Bu sayfadan Güvenlik Modu seçerek bilgisayarımızı açıyoruz

2-a Bilgisayarımızdaki Başlat olan yerdeki vista ikonunu tıklarak ÇALIŞTIR komutunu açıyoruz. Buraya %windir% yazıp enter'lıyoruz

2-b Karşımıza sayfa açılacak. Buradan SoftwareDistribution adlı klasörü buluyoruz.

3-c Bu klasöre sağ klikleyerek yeniden adlandırıyoruz

4-d Bu dosyanın adı olarak SoftwareDistribution.old olarak yazıyoruz.

Not: İşlemi tamamladığımızda masaüstümüz windows klasik olacak..Boşuna panik yapmayın (Alt çubuklar beyaz hale gelecek). Masa üstü , sağ klik Kişileştirme ye tıklatın.Açılan sayfadan Tema kısmını tıklayın..Açılan pencereden Tema yazan yerden windows vista yazan yeri seçin..ve enter..Bu kadar

Alıntıdır.

Son Düzenleme: suskun_kral ~ 14 Ağustos 2008 16:01