windows için user keyi kıma yöntemleri!

inNteAcoME
21-08-2008, 15:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

arkadaş öncelikle user keyi sığsın die yaptım aslında kullanıcı şifresi demek istedim bide windows derken xp ve vista demek istedim.
bu olay çok başa geriyor ve hepsi için ayrı yöntem gerekiyor.(ne demek istediğimi anlayacaksınız:)). buarada windowsa girme kısmından bahsediyorum girdekten sonra neler yapılması gerektiğini herkes bilir zaten. adminastrtörden vs girin gibi cevaplar istemiyorum aşağıdaki yöntemlerin tam olarak nasıl yapılması gerek tiğini istiyorum.
1.herhangi bir programı cd ye yazarak kırma
2 kayıp şifre disketi(bunu biraz açın yani nasıl oıluşturulur.)
3:disket ile dos ile bir sistem dosyasını silme(en çok bu yöntemi merak ediyorum)
ve başka benim bilmediğim yazi burda yazılmayan yöntemler var sa onlarında dahil nasıl yapıldığına dair professional kişilerden cevap bekliyorum çünkü bu üç yöntemide uyguluyorum mama mesela dosta denen bir tane dosyayı silince pc açılıyor ben bunu istiyorum umarım anlatabilmişimdir.

_OnuR_
21-08-2008, 15:35   |  #2  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

2. soru için cevabım
Denetim masası--->Kullanıcı hesapları--->hangi hesap ise ona gir--->ilgili görevlerde "unutulan parolayı önleye tıkla. ordan sonra kendisini devam ettir. ama unutma bir çıkarılabilir disk takılı olmalıdır
resimli anlatım için http://www.dosya.cc/resimlianlatim.rar.html

Son Düzenleme: _OnuR_ ~ 21 Ağustos 2008 16:24
Fatih_ARMAĞAN
21-08-2008, 15:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

soruna cevap değilde şahsen kullandıgım bir programla
xp için bootable bi program kullanıyorum cd den boot edip bana boot ekranında xp deki aktif kullanıcıları listeliyor ve bu listerden istediğim kullanıcının parolasını değiştirebiliyorum. eski parolasını bilmeme gerek kalmıyor.

Vista da hiç denemedim programın içeriği hakkındada bir bilgim yok işimi gördüğü için programın detayını hiç kurcalamadım.

parolayı değiştirmem 2 dk . sürmüyor

inNteAcoME
21-08-2008, 15:39   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

canım arkadaşım tam olarak okumadın galiba ama önemli deil bi önce ki mesaja dikkatli bakarsan bakarsan böyle bir ifade olduğunu görürsün "buarada windowsa girme kısmından bahsediyorum girdekten sonra neler yapılması gerektiğini herkes bilir zaten." lütfen bu hatayı başka bir üye yapmasın.

inNteAcoME
22-08-2008, 13:54   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

sorum tam olarak şu sakarboy o programı ve yapmasını bende biliyorum ama onu nasıl yapıyor sorum bu ben şöyle biliyorum ama emindeilim system32 üzewreinde bir dosyaya erişip o dosya üzerinde deişiklik yapıyor die biliyorum ama emindeilim. bir de şunu merak ediyorum: kayıp disket yöntemi dışındakiler(cünkü bunu windows sunuyor) sadece şifre kırdığı için birsorun oluşuyor oda şu: eğer şifreleme sırasında dosyalarıda şifrelediysen bu yöntemler sonrasında format etsan dai hiçbi dosyaya erişemisun bunun çözüme varmı?(sanki windows şifreleme isleminde tüm dosyalara şifre algoristması eklemiş gibi) cevaplarınızı bekliyorum

inNteAcoME
22-08-2008, 16:44   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

bu yöntemlerin hepsinin o system32 deki adını bilmediği dosya üzerinde bir deişiklik yaptığından %99,9 eminim ama ne tür bi deişlik bunu öğrenmek istiyorum!!!

inNteAcoME
22-08-2008, 17:47   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

arkadaşlar 2 yöntem daha buldum:
1.Windows açılmadan F8 e basın ve ordaki listeden komut sistemiyle çalıştırı seçin.karşınıza komut satırı geldiğinde start c: yazın enter deyin.hata mesajı gelebilir kafaya takmayın ok deyin ve biraz bekleyin windows açılacaktır.
2.Arkadaşlar Windows 2000 , Windows server 2003 ,Windows XP ( SP2 de Çalışıyor ) ve Windows NT Işletim Sistemlerinin Açılıştaki şifrelerini nasıl kırılcagını anlatıcagım yöntem ile yapabilirisniz.. (seçtiginiz kullanıcının şifresini siler veya degiştirirsiniz )

Bu yol içinn açılş disketi gerekicek Bunun için boş biçimlendirilmiş ve düzgün çalışan bir disket ayarlayın .daha sonra bu zip dosyasını indirerek

bilgisayarda bi klasör içine atın daha sonra boş disketi yerleştirip bu klasördeki install.bat dosyasını çalıştırın.. bu uygulama bi ms- dos penceresi açar ve Rawrite die bir uygulama ile diskete dosyaları aktarıcaktır..Bu uygualama biter sonra yeniden başlatın bilgisayarı ve disketi okutun Bilgisayrın açılışta disketi okumak için bi kaç ayar yapmanız gerekebilir .. Bu program çalıştıgında Linux tabanlı bir küçük işletim sistemi ile çalışır .. program ingilizce fakat yapılması gerekenler sıra ile şöyle

*işletim sisteminin bulundugu sürücü

*Sistem dosyalarının bulundugu klasör ( saten otomatik buluyor )

*Şifreyi Degiştirmekmi Sıfırlamakmı istediginiz

*Yeni kullanıcı şifresi

*Diske yazma olayı

*Bitti

Programa başlıyoruz

1-ilk olarak herşey yolunda gittiyse bu şekilde bir ekran ile karşılaşısınız burda işletim sisteminin bulundugu sürücü isteniyor genelde ilk bölüme kuruldugu için işletim sistemleri siz burda 1 yapıp enter layın

============================== ==================== ======
. Step ONE: Select disk where the Windows installation is
============================== ==================== =======
Disks:
Disk /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/disc: 2147 MB, 2147483648 bytes
NT partitions found:
1 : /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 2043MB Boot

Please select partition by number or
a = show all partitions, d = automatically load new disk drivers
m = manually load new disk drivers
l = relist NTFS/FAT partitions, q = quit
Select: [1]

2-evet ikinci aşamadada altdaki ekran ile karşılaşırsınız burda Sistem dosyalarının bulundugu klasör otomatik seciliyor zaten siz burda 1 re basıcaksınız yani şifreyi sıfırlıcazz

Selected 1
Mounting on /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1
NTFS volume version 3.1.
Filesystem is: NTFS

. Step TWO: Select PATH and registry files
What is the path to the registry directory? (relative to windows disk)
[windows/system32/config] :
-r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 SAM
-r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 SECURITY
-r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 default
-r-------- 1 0 0 8912896 Jan 12 18:01 software
-r-------- 1 0 0 2359296 Jan 12 18:01 system
dr-x------ 1 0 0 4096 Sep 8 11:37 systemprofile
-r-------- 1 0 0 262144 Sep 8 11:53 userdiff

Select which part of registry to load, use predefined choices
or list the files with space as delimiter
1 - Password reset [sam system security]
2 - RecoveryConsole parameters [software]
q - quit - return to previous
[1] :

3-Ve son aşama burada listenilen kullanıcılardan hangisinin şifresini silmek veya degistirmek istiyorsanız onu seçiyoruz <> işaretlerini yazmayın veya hiç adı yazmadan direk ID : ....... <<< kullanıcının ID sini yazın kullanıcının yanında görebilirsiniz bu ID sini ....

. Step THREE: Password or registry edit
chntpw version 0.99.2 040105, (c) Petter N Hagen

[.. some file info here ..]

* SAM policy limits:
Failed logins before lockout is: 0
Minimum password length : 0
Password history count : 0

<>========<> chntpw Main Interactive Menu <>========<>

Loaded hives: <sam> <system> <security>

1 - Edit user data and passwords
2 - Syskey status & change
3 - RecoveryConsole settings
- - -
9 - Registry editor, now with full write support!
q - Quit (you will be asked if there is something to save)

What to do? [1] -> 1

===== chntpw Edit User Info & Passwords ====

RID: 01f4, Username: <Administrator>
RID: 01f5, Username: <Guest>, *disabled or locked*
RID: 03e8, Username: <HelpAssistant>, *disabled or locked*
RID: 03eb, Username: <pnh>, *disabled or locked*
RID: 03ea, Username: <SUPPORT_388945a0>, *disabled or locked*

Select: ! - quit, . - list users, 0x<RID> - User with RID (hex)
or simply enter the username to change: [Administrator

2. yöntem biraz uzun ama bu arada o değişiklik yapılan dosya şu galiba: security.dll

inNteAcoME
22-08-2008, 22:01   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

biraz geriye kaydığı için yaredım edemiyorsunuz sanırım kusura bakmayın;)

inNteAcoME
22-08-2008, 23:11   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

anlaşlılan en kralında pro bi soru sormuşum geliba özürdilerim:) baksanıza konuyu 122 kişi görüntülemiş ama 9 kişi cevap yazmış 6 sıda zaten benim kusuruma bakmayın;)

PcMaKeR
22-08-2008, 23:20   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

pro soru falan değil sen iice çoştun yine.

ÇElişkili soru soruyon kimse bişi diyemiyor bu çözümü zaten biliyorum diyorsun sonra çıkıyorsun ordan başka bişi diyon.

NE iş?

inNteAcoME
22-08-2008, 23:30   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

soru:ne iş?
cevap: amacılım şuydu; senin gibi bir kaç üyeyi kızdırıp cevap yazmalarını sağlamaktı amacım. amanha sakın yanlış anlama haa çok özürdiliyorum senden ve diğer forom üyelerinden;)
bide
soru:madem çözömü biliyon neden başkabişey istiyorsun NE İŞ?
cevap:bunun altında yatan teknik nedeni öğrenmek istiyorum çok işime yarayacağı kanagatindeyim.;)
arkadaşlar  snirlendir siysem ve ya bilmeyerek başka bir şey yaptıysam gerçek ten özür dilerm amacım sadece buydu çok pardan affinıza sığınmaktan başka yapabileceğim bir şey yok bundan sonrada buna dikkat edeceğim lütfen affedin:$

PcMaKeR
23-08-2008, 00:00   |  #12  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Soğudun mu şimdi.

Buz gereklimi ateşin sönmediyse.

Ya bıraksana çıkmışsın ordan bize diyon bide teknik detay öğrenmek istiyormuş.

Sorunda anlatsana ben teknik detay istiyorum diye.

Sorunda teknik detay görmüyorum açıkçası ilk sorduğunda. Biraz aklını başına al başkalarını kızdırma burda.

Sıkılıyor insan bir süre sonra.

inNteAcoME
23-08-2008, 00:13   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

defalarca özür diledim ya arkadaşım özür diledim ya senden ve tüm forum üyelerin den belki https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... ltimate_t69421.html bu linkteki son mesajım sorunu halleder eğer halletmesse daha ne yapa bilirim arkadaşım bi izah et yani biraz argo olcak ama AĞZIMLA KUŞ MU TUTAYIM yani anlamadım ki :@

PcMaKeR
23-08-2008, 01:13   |  #14  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Tut hadi. Tutunca özrünü kabul edicez hadi tut.

Sen şunu yapma. Her konuda ve mesajında biraz desteksiz cvplar veriyorsun milleti geriyorsun. Yapma.

ferroburak
23-08-2008, 03:14   |  #15  
Yıllanmış Üye
145 mesaj

Şifreler sam dosyası üzerindeydi sanırım.