arkadaşlar pc yi kapatırken devamlı bu çıkıyor karşıma,ve kapanma süresi sanki biraz uzuyor gibi normalde 4-6 sanıye içinde kapanırken bu geldiği zaman ekrana 10-11 sanıyeyı buluyor,sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum...
windows kapanma sorunu
aynı sorun bendede var task menager yada host menager yazıyor kapanırken dikkat etttim.Windowsta açık çalışan ne varsa sonlandırmama rağmen hep bu uyarıyı veriyor...
aynen öylee ben bi çözüm bulamadım umarım arkadaşlar bir çözüm bulur
Ben şöyle bir yöntem buldum çözüm değilde geçici bir şey.Bilgisayarı kapatmadan önce biraz bekleyin.Tüm çalışan programları msnde dahil buna (anti vürüs hariç) bir kapatın...O zaman bu hatayı vermiyor.Normal olarak kapanıyor yada bilgisayarı kullanırken ara ara yeniden başlatmayı deneyin gene bu hatayı vermiyor o zaman...
ama çok ilginç olmaması lazım aslında....
Ekranda dediği gibi oluyor yani bir program kapanmamakta ısrar ediyor. Buna bozuk registry kaydı yada programın aktif internet kullanımı gibi sebepler neden olabilir.
(O ekran olması esasında mantıken sizi uyarmak için ve Windows 7 ile geldi, eğer kapanmakta biraz daha ısrar ederse zaten force shutdown yapıyor.(dinlemeyip kapatıyor) )
Arkada çalışan programları gözden geçirin. Örneğin download yapan bir program(Özellikle internet tarayıcı, torrent programları, indirme yöneticileri vs yada 3. parti tema dock benzeri programlara) Gerekirse tüm programları elle tek tek kapatıp deneyip, hangisi olduğunu bulabilirsiniz.
Bunu yapmadan önce CCleaner gibi bir programla sistem ve registry temizliği yapın.