Windowsu kapat düğmesiyle kapatmama rağmen yeniden başlat gibi işlem yapıyor bende düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Çözümü varmıdır
Windows kapat deyince yeniden başlatılıyor
Yeni>>Kısayol gelen pencerede komut satırına
Shutdown -s -t 00 yazmak.
isterseniz bu kısayolun özelliklerine girerek tıklama yerine kısayol tuşu ekleyerek te kapatırsınız
örnek : - ctrl+alt+a - e bastığınızda da otomatik kapanır
Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum eğer ayarlarıyla [pcnin] çok oynadıysan böyle bişe olabilir galiba ama gerekli cevaplar gelecektir
Ayrıca Mustafa arkadaşımız böyle ve buna benzer konularda uzman onu buradan tebrik ediyorum
bilgisayardaki donanımdan kaynaklaniyor kücük kablolar var suan ismleri tam aklıma gelmiyo ama üstlerinde power reset vb isimler yazar ince küück kablolardir anakartin üstünde yer alirlar islemcinin caprazinda 6 veya 8 adet olarak degisirler onlarin yeni kurulurken yada anakart yerinden sökülmüsse o kablolardan biri degismis olabilir
osman_2626Yeni>>İşe yaramadı. Bios ayarları veya donanımla ilgili değil. Neden derseniz. C ve D sürücülerinde 2 ayrı işletim sistemi var. C sürücüsündeki işletim sisteminde bu hata oluyor. D sürücüsünde bilgisayarı kapat dediğimde kapanıyor. Önceden yoktu bu arıza. Sorun işletim sistemindeki bir hatadan kaynaklanıyor tahminim
Shutdown -s -t 00 yazmak.
bir de şu şekilde denermisiniz?
başlat>çalıştır>cmd (enter)
shutdown -s (enter)
makina kapanacaktır.
kapanırsa bunu bir tane bat dosyaya yazarsınız ve ekrana kısayolunu oluşturursunuz ve kapanır. Bundan önemlisi makinanın neden kapanmadığının bulunması bence. kapanırken kapat yaptığınızda yeniden başlat işaretli olabilir. veya tema yüklü olduğu için komut işlevini kaybetmiş olabilir.
önerim: elinizde işletim sistemi cd varsa takıp;
başlat>çalıştır>sfc /scannow (enter) ile onarmanızdır.
İşletim sisteminiz nedir? (Bir kere de bu tarz soru soranlar, bunu sormadan yazsalar...) O kapat kısmının resmini koyabilir misiniz?
eltahirİşletim sisteminiz nedir? (Bir kere de bu tarz soru soranlar, bunu sormadan yazsalar...) O kapat kısmının resmini koyabilir misiniz?O da sorumu yani nereye konu açtığının farkında değilmisin arkadaşın.Win xp tabii
derdanihttp://support.microsoft.com/kb/Alıntı MS yukarıdaki adres:
Sistem Hatası altında, Otomatik olarak yeniden başlat onay kutusuna bakın. Otomatik olarak yeniden başlat onay kutusu seçiliyse, bilgisayar beklenmeyen şekilde durduğunda Windows otomatik olarak yeniden başlatılır.denilmektedir. Normal kapanmada değil ama. Hatalı kapandığında yeniden başlat denilmektedir.
Yani açıkçası ms pek fazla çözüm değil yani sorunlara çözüm olmuyor malesef.:(
Bende Microsoft makalelerini sevmem ama arkadaş üsttekini uyguladığında tahminim "Mavi ekran" ile karşılaşacak -> Büyük ihtimalile donanım problemi
Bak bu işine yarıyabilir