Windows Kurma Yardım

malul
11-09-2008, 21:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Benim Windows çöktü.Vista DVD'sini taktım,Bios'tan gerekli ayarlamaları yaptım.Dil seçenekleri,ürün anahtarı,vs girdim.Özel'i seçtim sonra "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" diye soru çıktı ancak oradaki seçenekler boştu.Daha önce Vistayı yüklerken seçenek çıkıyordu ama şimdi çıkmadı.Ne yapmalıyım?Windows'u acilen kurmam lazım..

Banned
11-09-2008, 23:42   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

a.) Vista HDD yi götmemiştir.
b.) ''      Partitionları görmemiştir.

Çözüm ;

a.) Kurulumu sonlandırıp boot menüye girerek HHD nin boot sıralamasında ikincil sıraya atanmış olduğuna emin olun. DVD okuyucuyu boot etmek için uğraşırken yanlışlıkla HDD grup u devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
b.)Biosunuz sata diskleri direk desteklemiyor raıd sürücüye ihtiyaç duyuyordur. ( Daha öncede kurulum yapmış ve aynı sorunu yaşamışsanız bu seçenek olabilir) Bu durumda nette vistada sata raid kurulumu diye arama yaparak gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
c.) HDD ye yüklü mbr vistanın partitionları görmesini engelliyordur. Vista kurtarma konsolundan veya xp cd ile sistemi açıp kurtarma konsolundan veya herhangi bir linux sürümünün çalışan cd versiyuonundan komple HDD yi biçimlendirdikten sonra kurulum yapmayı deneyin.

bilgind
12-09-2008, 03:35   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

durum vahim :D

emre__
12-09-2008, 05:35   |  #4  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

hdd de recovrey bölümü varsa ilk açılırken dos ortamıda F9 a bas oradan da yapabiliyosun (benim notebook un kitabında öle yazıyodu asus)