Windows kuruluyken IDE'den AHCI'ye geçebilirmiyim

Ertandj
30-12-2009, 01:47   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

Soru: Merhabalar. Benim sorum şu. Yeni bir sabit disk almıştım (500 GB Seagate Barracuda, SATA2, 32MB önbellek, 7200RPM) kurmaya çalıştığım zaman bilgisayara, benim WındowsXP sabit diski görmedi o yüzden BIOS'tan AHCI modundan IDE moduna değiştrdim, o zaman Windows tanıdı diskimi. Ancak dün forumlarda okudum ki NCQ ozelliğini kullanmak için AHCI açık olmalı diye gördüm. Sorum da bundan kaynaklı. Ben bu özelliği açmam için AHCI sürücü bulmak ve onu kurmak istedim, ancak bulamadım. Bir yerde bazı anakartlar için kayıt defteri için ayarlar yazmışlar, ama benim anakart için bulamadım.
Lütfen bana yardım edin bu konuda. Bu AHCI özelliği nasıl Wındows XP altında kullanabilirim. Gerekirse Wındows'u yeniden kurarım.
Not: Bu işlem sırasında sabit diskimdeki kayıtlı olan veriler etkilenir mi?

İşletim Sistemi:<<indows XP
Sistem Özellikleri: ASRock 775i915P-SATA2 - motherboard - ATX - i915P
Intel Celeron 2,93GHZ
2 GB RAM
256 MB XpertVısıon ATI X550
120 GB Seagate Barracuda (Wındows kurulu)

500 GB Seagate Barracuda
17" Samsung TFT

İnternet Tarayıcı: Google Chrome

Son Düzenleme: Ertandj ~ 02 Ocak 2010 00:59
Ertandj
02-01-2010, 01:13   |  #2  
OP Yeni Üye
27 mesaj

TBCMagic, çok teşekür ederim. Daha denemeye fırsat bulamadım tavsiyeni. Birazdan kurmaya deneyip sonuçlara bakarım. Çok teşekür ederim, hızlı cevabınız için. Mutlu yıllar.

Ertandj
02-01-2010, 01:35   |  #3  
OP Yeni Üye
27 mesaj

Maalesef olmadı. Sistem gereksinimleri daha yuksek olmalı diye bir uyarı çıkarttı. Daha düşük sürümünü indirip denedim yine olmadı. Yine de teşekür ederim. En azından ne aracağıma dair fikrim var artık.