Windows Live Mail Programıyla POP3 Hesabımdan

bilgehan
24-03-2016, 19:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

Arkadaşlar son iki üç haftadır bilgisayarıma bulaşan kendi kendine email yollayan bir virüsle uğraşmaktayım.
Durumu özetleyecek olursam; bilgisayarıma yeni windows 7 kurdum durumun bununla bir alakası var mı bilemiyorum ancak bundan sonra başıma gelmeye başladı. Program kırık vs değil. Kendi web sitem üzerinden kullandığım 5 adet eposta hesabım var. Bunları windows live mail programıyla POP3 olarak bu bilgisayardan denetliyorum. Bilgisayarda kaspersky kurulu. Sürekli içeriği virüslü olan mailler geliyor ve kaspersky bunları tespit ediyordu. Ben de bunları açmadan siliyordum. Ancak son birkaç haftadır. Kendi hesaplarımdan kendime virüslü emailler gelmeye başladı. örneğin iletisim@...com adresimden yine kendine contact@...com adresimden yine kendine şeklinde. Bilgisayarımda kişiler listesinde kimsenin olmaması başkasına virüslü email gitmesini engelledi. Kaspersky ile tam tarama yaptım. Combo fix ile tarama yaptım hatta her ikisiyle güvenli modda tarama yaptım. Combo fix sadece bir sefer "msxml4-KB954430-enu.LOG" diye birşey sildi. O kadar. Hesap şifrelerimi değiştirdim. Değiştirmemin hemen ertesinde yine her hesabım yine sadece kendine virüslü mail göndermiş birkaç dakika arayla. Web sitemin kurulu olduğu serverda bir kıtıntı olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

delikanli53
24-04-2016, 23:07   |  #2  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Durum şu;

websitenizin sunucusu hangi yazılımı kullanıyor bilmiyorum ama cpanel olduğunu farzederek devam ediyorum.

Öncelikle sitenizin iletişim bölümünde kullanılan (sadece tahmin) form mail sistemini derhal smtp mail sistemine geçirmeniz ve ardından panelden phpformmail sistemini tamamen kapatmanız gerekmektedir. Bilginiz yoksa yardım edebilirim veya hosting/sunucu kiraladığınız yerden yardım alabilirsiniz.

Eğer farklı mail hesapları uzantısı sizin web sitenizle değilse hemen sunucu üzerinden farklı bir bilgisayarla şifrelerinizi değiştrin, ardından ftp, sunucu, hosting ve aklınıza gelebilecek tüm şifreleri yenileyin. Sonra durum analizi yaparak pusuya yatıp bekleyin bakın bakalım mail gelecek mi.

Durumu da yazarsanız devamında yardımcı olurum. Kolay gelsin.