Windows Live Messenger paralı olacak mı?

Kapalı Hesap (128220)
02-06-2009, 18:32   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
395 mesaj

Windows Live Messenger paralı olacak mı?
Windows Live Messenger’ın paralı olması yönünde Microsoft’un hiçbir çalışması bulunmamaktadır.

Maillerimize sıklıkla gelen asparagas bir haber var. Bu habere göre Microsoft'un Windows Live Messenger hizmetinin paralı olacağı söyleniyor. Ancak bu tabii ki doğru değil. Kullanıcıları kandırmaya yönelik atılan bu maillere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte bu konu hakkındada Microsoft'un resmi sitesinde yayınlanan haber ;

Değerli kullanıcılarımız,

Son günlerde internet ortamında gönderilen bir e-postada “Windows Live Messenger hizmetinin paralı olacağı” iddia edilmektedir. Bu mesaj gerçekdışı bir iddiayı yansıtmaktadır.Windows Live Messenger’ın paralı olması yönünde Microsoft’un hiçbir çalışması bulunmamaktadır. Bu gibi kötü amaçlı e-posta iletilerinde “bu mesajı tanıdıklarınıza gönderiniz” önerisi yer almaktadır. Bu önerinin amacı mümkün olduğu kadar çok internet kullanıcısının kişisel bilgilerine ulaşmaktır. Microsoft uyarılarını web sitesi üzerinden yapmakta, duyurularında bu tür ifadelere yer vermemektedir. Bu tür kötü niyetli mesajlara itibar etmemenizi rica eder, böyle durumlarda ilk önlem olarak Microsoft sitesindeki güvenlik uyarılarını izlemenizi öneririz.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

Bilgi için: Microsoft

Fattur
02-06-2009, 20:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

BEnde başlığı görünce kendimi hazırlamıştım..

bektash
02-06-2009, 20:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Aynı Konu Yayınlanmıştı Ama ;

RocKhan
02-06-2009, 20:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

paralı olmasına gerek yok 3-5 yıl sonra herkes gtalk kullanıyor olacak, bunun temelleri yavaş yavaş atılıyor, zamanında icq'nun başına gelen wlm messenger'a da olacak, hali hazırda gtalk var ama google wave yaygınlaştıktan sonra gtalk a geçişler çoğalacak. microsoft windows işletim sisteminin bile 10 yıllık bir periyodda pc sistemleri bazında durumu iç açıcı değil, android işletim sistemi yerini alacak gibi gözüküyor.

Kara Şövalye
02-06-2009, 22:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 53
1,959 mesaj
RocKhan
paralı olmasına gerek yok 3-5 yıl sonra herkes gtalk kullanıyor olacak, bunun temelleri yavaş yavaş atılıyor, zamanında icq'nun başına gelen wlm messenger'a da olacak, hali hazırda gtalk var ama google wave yaygınlaştıktan sonra gtalk a geçişler çoğalacak. microsoft windows işletim sisteminin bile 10 yıllık bir periyodda pc sistemleri bazında durumu iç açıcı değil, android işletim sistemi yerini alacak gibi gözüküyor.
Haklısınız.

ziyaaa
02-06-2009, 23:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
309 mesaj

Olsa iyi olur süper olur bence düsünmeleri lazım bunu.

Fattur
03-06-2009, 01:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
RocKhan
belli bir süre gtalk kullandım.dediğiniz kadar iyi değil bana sorarsanız.Android isim değiştirsin öyle gelsin pc piyasasına.Ben PC mi "Androidlere" teslim etmem.gtalk'ın hep istemediğim şeyleri yaptığı gibi bir his oluştu içimde.Ne bileyim güven vermedi..

RocKhan
03-06-2009, 13:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

sonuç itibariyle ilk çıkan msn sürümü ile bugünki arasında dağlar kadar fark var, üstelik hala daha msn messengerda olmasını istediğimiz bazı özellikler yok ve bunlar eklentiler ile yapılabiliyor, zamanla gtalk daha da geliştirilecektir, şu anda bu haliyle herkes zaten gtalk a geçmez.

İstemediğin şeyleri yapma konusuna gelince bu konuda microsoft işletim sistemleri üzerine yoktur kimse eline su dökemez, özellikle vistada bilgisayar haberin olmadan bi sürü iş yapar sağa sola veri yollar.

Microsoft xp işletim sisteminin gömülü ajan programı çok ünlüdür aynı şekilde o da istemedin şeyleri yapar.

Androidlere teslim etmezsin linux'un başka bi sürümüne teslim edersin, eğer microsoft ürünlerini korsan olarak kullanılmayacak duruma getirirse ki bunu yapmak aslında onlar için çok kolay, bu durumda türkiyedeki bilgisayar kullanıcılarının %80 i doğrudan linux'e geçecektir, yani mecburen geçecektir.

kimsenin işletim sistemine verecek parası yok hadi var diyelim bir de gidip basit bir word dosyası açmak için gidip office programını satın alacaksınız ki o da işletim sistemi kadar bir fiyat, oysa linux open office i bedava kullandırıyor, internet üzerinde ise bir sürü site var ki microsoftun bütün office dosyalarını misal docx i normal doc olarak convert edebiliyorsun, bunu yapan extra programlarda var.

günümüz itibariyle microsoft ve messenger lider gözükebilir ama 10 yıllık bir periyodda büyük değişimler olacak.

En basiti microsoft windows mobile artık bitmiş bir işletim sistemidir, günümüzün dev mobile firmaları ki sayısı 5 den fazla, android'i destekliyor, IBM, Ati gibi firmalar linux u destekliyor, gelişmesine yardımcı oluyor.

Microsoft ilk önce mobile pazarında işletim sistemi egemenliğini kaybedecek, daha sonra netbook ve laptop piyasasındaki liderliğini kaybedek, uzun dönemdede pc ler linux ve sürümlerini kullanıyor duruma gelecek, microsoftu ayakta tutan tek şey DirectX olacak.

samsamsa
03-06-2009, 13:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

genellikle bana msn den yazıolar yok bunu 10 kişiye göndermessen bloke olurmuş para verirmişim felan filan .. Gülümseme

tolter
03-06-2009, 14:10   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

bence paralı olması iyi olur insanlar msn nin tekel olmasından dolayı başka mesajlaşma platformlarına yönelemiyorlar.başka program kullansalar bile herkez live msn de olduğu için bi anlamı kalmıyor.birazda başka programlar kazansın yeter yıllardır msn msn msn...

DarkHellKnightX
03-06-2009, 16:42   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

bana geçen sene haziranda gelmişti 1 ağustosta paralı olacak diye olmadı bugünlerde gene geldi sanırım yine birşey olmayacak Gülüş

ParanoiD
03-06-2009, 19:23   |  #12  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
RocKhan
sonuç itibariyle ilk çıkan msn sürümü ile bugünki arasında dağlar kadar fark var, üstelik hala daha msn messengerda olmasını istediğimiz bazı özellikler yok ve bunlar eklentiler ile yapılabiliyor, zamanla gtalk daha da geliştirilecektir, şu anda bu haliyle herkes zaten gtalk a geçmez.

İstemediğin şeyleri yapma konusuna gelince bu konuda microsoft işletim sistemleri üzerine yoktur kimse eline su dökemez, özellikle vistada bilgisayar haberin olmadan bi sürü iş yapar sağa sola veri yollar.

Microsoft xp işletim sisteminin gömülü ajan programı çok ünlüdür aynı şekilde o da istemedin şeyleri yapar.

Androidlere teslim etmezsin linux'un başka bi sürümüne teslim edersin, eğer microsoft ürünlerini korsan olarak kullanılmayacak duruma getirirse ki bunu yapmak aslında onlar için çok kolay, bu durumda türkiyedeki bilgisayar kullanıcılarının %80 i doğrudan linux'e geçecektir, yani mecburen geçecektir.

kimsenin işletim sistemine verecek parası yok hadi var diyelim bir de gidip basit bir word dosyası açmak için gidip office programını satın alacaksınız ki o da işletim sistemi kadar bir fiyat, oysa linux open office i bedava kullandırıyor, internet üzerinde ise bir sürü site var ki microsoftun bütün office dosyalarını misal docx i normal doc olarak convert edebiliyorsun, bunu yapan extra programlarda var.

günümüz itibariyle microsoft ve messenger lider gözükebilir ama 10 yıllık bir periyodda büyük değişimler olacak.

En basiti microsoft windows mobile artık bitmiş bir işletim sistemidir, günümüzün dev mobile firmaları ki sayısı 5 den fazla, android'i destekliyor, IBM, Ati gibi firmalar linux u destekliyor, gelişmesine yardımcı oluyor.

Microsoft ilk önce mobile pazarında işletim sistemi egemenliğini kaybedecek, daha sonra netbook ve laptop piyasasındaki liderliğini kaybedek, uzun dönemdede pc ler linux ve sürümlerini kullanıyor duruma gelecek, microsoftu ayakta tutan tek şey DirectX olacak.

Haklı olabilirsin.Ama bana göre diğer işletim sistemlerinin Microsoft un şimdiki seviyesine gelmesi bile epey bir zaman alıcak.Ve bu durumda Microsoft oldugu yerde saymayacak.Dediginiz gibi bir gidişat olursa Microsoft illaki bizi şaşırtıcak adımlar atıcaktır.Bence Microsoftun liderligini bu kadar küçümsememek gerekir.

g-over
04-06-2009, 13:04   |  #13  
Yeni Üye
28 mesaj

çalıntı haber https://www.chip.com.tr/forum/Mic ... Duyuru_t109071.html :)

limonlunixis
05-06-2009, 10:50   |  #14  
Taze Üye
15 mesaj

Android işletim sistemi pc'ler için değilki mobil aygıtlar için geliştirilen bir işletim sistemi. Ne alakası var windowsla linuxla... Ayrıca kullanıcıların windowsu bırakmaları o kadar kolay olmayacak. Hele 3 sene sonra kullanıcıların msn yerine gtalk'a geçecek fikrine de katılmıyorum. MSN bir idol olmuş herkesin beynine kazınmış. Türkiyede internet = msn. 3 sene gibi bir sürede hiçbirşey olmaz. Çok ileride nolur bilemem.

Son Düzenleme: limonlunixis ~ 05 Haziran 2009 10:52
RocKhan
05-06-2009, 19:59   |  #15  
Yıllanmış Üye
153 mesaj
limonlunixis
Android işletim sistemi pc'ler için değilki mobil aygıtlar için geliştirilen bir işletim sistemi. Ne alakası var windowsla linuxla...
pc'ler için olmadığını bende biliyorum, ama sadece mobil aygıtlar için'de değil bunu da sen bilmiyorsun, Android işletim sistemli netbooklar çıkmaya başladı şu anda dünya piyasasındada var, yakında laptoplardada çıkmaya başlayacak o kadar firma buna sırf mobil aygıtlarda çalışsın diye boşuna destek vermiyor.

Sene 95-96-97-98 bu yıllardada kimse msn kullanmıyordu fakat herkesin bir icq numarası vardı hiçkimse bir gün herkes msn kullanacak demiyordu bunu düşünen dahi yoktu. Şimdi zaten ben hemen olacak demedim gtalk yaygınlaşması 3 yıl alır, android işletim sistemide geliştirilip 1o yıl gibi bir sürede yaygınlaşır dedim, hiç kimse msn kullanmayacak ya da hiçkimse windows kullanmayacak demedim.

Şu an microsoft dizüstü bilgisayar piyasasının işletim sistemi olarak %96'sına sahip fakat linuxun büyümesinden o kadar korkuyor ki kalan %4 lük kısmı eline geçirmek için herşeyi yapıyor buna rağmen mobil işletim sistemlerinde android yaygınlaşmaya başladığı için yavaş yavaş microsoft bu alandaki liderliğini kaybedecek çünkü windows mobile işletim sistemi android karşısında firmalar bazında destek görmemeye başladı dünyaca ünlü mobile firmaları buna samsung da dahil Android e destek veriyor.

ucetinel
05-06-2009, 23:26   |  #16  
Yıllanmış Üye
242 mesaj

Paralı olması çok sacma saten reklamlardan para kazanıyor konusma penceresi reklamı,kamera acarken çıkan reklam,alt kısımdaki reklam cercevesi,live.com daki reklamlar daha ne paralı olacak.öyle olsa dahi microsoft bu işten zarar eder kesinlikle bunu bildiğine göre paralı olmicak demek:DDD

kirmizibeyaz1982
10-06-2009, 10:20   |  #17  
Taze Üye
3 mesaj

hernedense wlm bana pekde cazip bir program gibime gelmiyor.pek kullanmıyorum daha iyisi olacakdır tabikide hic bir zaman paralı olacagınada inanmıyorum kendileri kaybeder microsoft bunun bilincinde skype gibi alternatifleri var ve microsoft böyle bir hamleye gecerse tüm firmalar  ücretsiz daha iyi programları sürecekdir...

onlineTR
10-06-2009, 11:48   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

yawww arkadaşım yemeyın bu kuçuk fake lerı buna fake bıle denmez...saçmalık yanı

mavizaman
10-06-2009, 17:44   |  #19  
Yıllanmış Üye
274 mesaj

Kanacak keriz çok...

StyleALP
12-06-2009, 18:17   |  #20  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj

Bunlar uydurmaca asparagas haber ! Eğer böyle bir uygulama olursa Microsoft cidden büyük bir hata yaparak büyük bir kitle kaybeder buda böyle biline...

Kapalı Hesap (128220)
12-06-2009, 18:40   |  #21  
OP Kapalı Hesap
395 mesaj
StyleALP
Bunlar uydurmaca asparagas haber ! Eğer böyle bir uygulama olursa Microsoft cidden büyük bir hata yaparak büyük bir kitle kaybeder buda böyle biline...
Haberi okumadınız sanırım, yazı yazmak için yazmayın lütfen.

StyleALP
13-06-2009, 10:27   |  #22  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj
Ahmet Altunel
Haberi okumadınız sanırım, yazı yazmak için yazmayın lütfen.
Nasıl ? Haber hakkında (doğru) bir şekilde yorumumu dile getirdim, herhangi bir yanlışıklık varsa söyleniyiniz.

eko_ekem_94
14-06-2009, 13:01   |  #23  
Taze Üye
8 mesaj

bende ole diodum kesin paralı olur :D cok sacam en iyi isletim sistemide su anda bile windows 7

Limited
03-07-2009, 13:24   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
119 mesaj

Msn Reklamlardan Yeterince Alıyor Parasını Zaten ..
Yaparsa Kendi Zararına Olur Kullanıcısı Düşer Bence ...