Windows Mobile 7: Yeni ekran görüntüleri

CHIP Online
26-03-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Daha 6.5 nolu sürüm yeni tanıtılmışken şimdi de 7. sürümün ekran görüntüleri ortaya çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... untuleri_11736.html

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Amerikan bir web sitesinde Windows Mobile 7'ye ait olduğu iddia edilen iki yeni ekran görüntüsü ortaya çıktı. Resimlerde 2010'da çıkması beklenen işletim sisteminin ana ekranı ve harita yazılımı gösteriliyor.

Tahmin edileceği gibi Microsoft, Windows Mobile 7'de dokunmatik yönetimi tercih ediyor. Ekranın üst kenarındaki program listesi dokunmatik kullanımın altını çiziyor. Yüksek bir ihtimalle parmak hareketiyle ileri ve geri oynatılıyor. Ayrıca sağ üst köşedeki arama fonksiyonu da dikkat çekiyor. Kısa bir süre önce duyurulan iPhone OS 3.0'ta tanıtılan Spotlight-aramasına benzer özellik olabilir.


Pil durumunu ve ses seviyesini gösteren çubukların ekranın alt tarafına yerleştirilmiş olması da yenilikler arasında yer alıyor. Ekran görüntüsündeki harita yazılımı tam olarak teşhis edilemiyor, fakat Microsoft Live Search'ün mobil bir sürümünün söz konusu olduğu düşünülüyor.

Resimlerin gerçek olup olmadığı kesin olarak söylenemiyor, yalnız sahte olduklarına dair bir açıklama da yok. Windows Mobile 7'nin nihai sürümünün 2010'da çıkacağını ve böylece kısa bir süre önce tanıtılan Windows Mobile 6.5'ın yerine geçmesi bekleniyor.


Tüm konu: Windows Mobile 7: Yeni ekran görüntüleri

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows Mobile 7'den beklentileriniz nedir?