Windows Post-Install Wizard kullanan varmı ?

medcezirincisi
19-08-2008, 07:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

arkadaşlar  Windows Post-Install Wizard wpı ile

oto setup krulum cdsi yapmaya çalışıyorum çoğu sitede

görnütülü olarakta izledik yaptık uyguladık

yanlız küçük bir problem  örnegin birinci sırada winrar var

normal şarlarda programın kendi next next finish deyip

arka planda ikinci programa geçmesi lazım

ama bende setup ekranı açılıyor ve bekliyor yani otomatik yapmıyor kurulumu next ekranında kalıyor

tek fark cdye çekmeden kendi bilgisayarımda yapıyorum

uygulayan varmı nerede yanlış yapıyoruz ?

YasarS
19-08-2008, 07:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

WPI’i klasöre açtıktan sonra aşağıdaki gibi olması lazım
Audio: Kurulum esnasında mp3 dinleyebileceğiniz basit bir mp3 player ve sizin seçtiğiniz mp3’leri içerir.
Common: Scriptler ve Yardımla ilgili çeşitli dosyaları içerir.
Examples: Size yol gösterecek çeşitli Config dosyası örneklerini içerir.
Graphics: Boş olarak gelir.
Install: Boş olarak gelir. Katılımsız olarak kurulmasını istediğimiz programları koyacağımız klasördür.
Themes: Kurulum ekranının arayüzünü değiştirmek üzere kullanabileceğiniz theme dosyalarını içerir.

Tools: Kurulum cd nizi hazırlarken işinize yarayabilecek ufak tefek araçları içerir.
UserManual: İngilizce kullanma klavuzunu içerir.
Wpiscripts: Cd nin çalışabilmesi için gerekli *.js dosyalarını içerir. Burada en çok haşır neşir olacağımız dosya config.js dosyasıdır.
Audio.exe: Mp3 player uygulama dosyası
Autorun.inf: Cd yi cd sürücünüze takınca tomatik olarak çalışmasını sağlayan dosya
Wpi.cmd: Cdnin otomatik çalışması için gerekli komut dosyası
Wpi.hta: Cdnin otomatik çalışması için gerekli hta dosyası
Wpi.ico: Cd sürücü simgesi

Son Düzenleme: YasarS ~ 19 Ağustos 2008 07:55
medcezirincisi
19-08-2008, 09:03   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

tşk ama sordugum sorula bunların ne  alakası var :)

viking20
19-08-2008, 10:03   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[Windows Post-Install Wizard (WPI) HTML ve JavaScript ile yazılmış bir 3.parti programları katılımsız olarak yükleme sihirbazıdır. WPI kurulumuna dahil ettiğiniz programları karşınıza gelecek bir arayüz üzerinde seçebilir ve istediğiniz programları yükleyebilir istemediklerinizi pas geçebilirsiniz.
Windows haricinde kullandığınız 3. parti programları katılımsız olarak yüklemenin elbette birkaç tane yolu var. Eğer bu programların windows kurulumuyla beraber kurulmasını istiyorsanız RunOnce veya 7-zip yöntemlerinden birini kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir durumda cd içine entegre ettiğiniz bütün programları yüklemek zorunda kalırsınız. WPI’de ise durum farklıdır. Burada cdyi hazırlarken içine koyduğunuz programlar arasından hangisini kurup hangisini kurmayacağımıza dair seçim yapabilirsiniz. Seçim ekranının bir örneğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
Kullanıcı arayüzleri ve ekran görüntüleri:
Siz cd nizi hazırladıktan sonra autorun özellikli olacak ama çalışma aşamasında wpi.hta dosyasını çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Program çalıştıktan hemen sonra sol menüden options’a basın ve gelen ekranda en üst satırdan dil seçimini Türkçe yapın ve sağ alt köşeden save diyerek arayüzü Türkçe hale getirin.
Sol menüde,
Yüklemeye başla tuşunu tıklarsanız yaptığınız ayarlara göre otomatik kurulum başlar.
Varsayılanları seç, hepsini seç, hiçbirini seçme seçenekleri sizin config.js üzerinde yaptığınız değişikliklere göre belirlediğiniz ayarlara göre cdnizdeki programlardan hangilerini yüklemek istediğinze dair seçimler yapmanızı sağlar.
Seçenekler tuşuna bastığınızda çeşitli ayarlar yapmanızı sağlayacak ayarlar ekranı gelir.Ayarlar tuşu config.js üzerinde değişiklikler yapmanızı sağlayacak ekranı getirir.
-Kurulum cd sinin hazırlanması:
Kurulum cdsini hazırlayabilmek için şüphesiz cd de bulunmasını istediğimiz programların temin edilmesi ve hazırlanması gerekiyor. Temin ettiğimiz programları 7-zip ile parametresiz kurulum hazırlama rehberindeki bilgiler dahilinde hazırlamak bizim için büyük kolaylık sağlayacaktır. Tabi önümüzdeki tek seçenek elbette bu değil. 7-zip yöntemine ilave olarak;
* Exe dosyasının hazırlanırken kullanılan setup yöntemine göre switchleri bulunbilir (Adobe Acrobat Reader 7.0 için /Q /W /S /V”/QN” gibi)
* Yüklenecek program, eğer mümkünse kendi kişisel kurulum sihirbazı ile hazırlanabilir (Örnek: K-Lite Mega Codec Pack, komut ekranında setup dosyasının olduğu yolda “setup.exe – MakeUnattended” yazdığınızda karşınıza Unattended Install Maker şeklinde bir ekran gelir ve yönergeleri izleyerek k-lite kurulumunu özelleştirebilir ve unattended hale getirebilirsiniz.)
* AutoIt3 ile script tabanlı kurulumlar hazırlanabilir veya yine bu yöntemle hazırlanmış kurulumlar kullanılabilir. (AutoIt kullanmaya giriş makalesi için tıklayın).Asıl konu WPI olduğu için bir şekilde bu kurulum dosyalarını temin ettiğinizi veya hazırladığınızı varsayarak devam ediyorum.
Ana ekranda ayarlar kısmından, Install klasörü içine topladığınız programların katılımsız kurulumları ile ilgili ayarları yapabilirsiniz.Seçenekler kısmından cd ile ilgili ayarları yapabilir ve yükleme işlemlerinizi özelleştirebilirsiniz. Burada kurulum esnasında tek ekranda kaç programın listeleneceğine dair (20şerli listelensin gibi) seçimler yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde kurulum başladıktan sonra karşınıza gelecek ekran görüntüsünün bir örneğini göreceksiniz.Yukarıda belirttiğim gibi config.js ile ilgili ayarları ister ana ekrandan ayarlar kısmına girerek ister manuel olarak belirleyebilirsiniz. Manuel yöntem için, WPI klasörünüzün içindeki Wpiscripts.js dosyasını not defteri ile açarsanız şu şekilde bir kısım görürsünüz.Sizinde dikkat ettiğiniz gibi;
desc[pn] programın kısa açıklamasını içerir
ordr[pn] programın kurulum sıra numarasını içerir. Ki bu sayı atlayarak gidebilir, önemli olan programların bu seri numarasına göre baştan sona doğru kurulacağını bilmenizdir. Bu bir programı kurduktan sonra yamasını da kurmak isterseniz önem kazanır, veya .net gerektiren bir programın illaki .net framework kurulumundan sonra kurulmasını sağlamanıza yarar.
cmd1[pn] programla ilgili ilk komut satırını belirtmenize yarar. Gördüğünüz gibi hazırladığımız programlar Install klasörünün içinde muhafaza ediliyor. Kurulum esnasında switch kullanmak gerekiyorsa bunu yine burada belirtiyoruz. Buna benzer olarak cmd2[pn], cmd3[pn] gibi ilave satırlar ekleyebilir, seri no, reg tweak gibi dikiş nakış işlerini buradan halledebilirsiniz.
dflt[pn] bir programın, WPI’yi ilk çalıştırdığınızda varsayılan olarak seçilip seçilmeyeceğini belirlemenize yarar. Eğer varsayılan olarak seçilmesini istemiyorsanız bu değeri [‘no’] yapmanız yeterlidir.
cat[pn] kurmak istediğiniz programın hangi kategoride bulunmasını istediğinizle ilgili seçim yapma şansı sağlar.
WPI’yi ilk indirdiğinizde bu sıralamadan karşınıza sadece 1 tane gelecektir. Bunu istediğiniz kadar (üst sınır 9999) kopyalayabilir, ve diğer programlar için de seçimlerinizi belirleyebilirsiniz.](alıntı)
----


----
WPI nedir, Ne işe yarar?


WPI Kullanımı


Arşiv içindekiler :.pdf
WPI 5.5
.PDF Kullanım Klavuzu
Güncel Türkçe Dil Dosyası
Örnek config.js dosyası
WPI.cmd dosyası
CODE


rar şif.:
fiestaxp.net
Windows Post-Install Wizard (WPI) 6.1
Katılımsız WinXP kurulumu için kullanılan 3. parti yazılımlar arasında en iyil programlardan birisi.


Son Düzenleme: viking20 ~ 19 Ağustos 2008 21:55
medcezirincisi
19-08-2008, 19:53   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

repin bol olsun katip viking tşkler ama benim anlıyamadıgım  sorumu anlatamıyorum

klavuzu harfiyen uyguluyorum
ama
sadece seçip yükle dedigimde setupları calıştırıyor yine kurulumu ben yapıyorum yani next next finis yapmıyor  bekliyor

5 mb bir indirip baksanız bana daha faydfdalı olursunuz birini kursun bakim sisteme b....... kurar :) idda ediyorum bakın ve görün

medemede
30-08-2009, 14:53   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

ya kardaş lütfen allah rızası için bu işi banada ögretin yoksa kafayı yiyecem girmedigim site üye olmadıgım sitye kalmadı  bakın sizde ögrenmek için ugraşmışınız ama ögrendiniz nolursunuz banada ögretin allah rızası için allahınızı severseniz ögretin  çok acil   mesenem    [email=komikayna@hotmail.com]komikayna@hotmail.com[/email]

Lucias
25-10-2009, 16:02   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Kurulumu sen yapıyorsun çünkü Install klasörüne attığın programlar setup halinde. Programlarını katılımsız kurulum (unattend) yapacak şekilde ayarlaman ya da katılımsız kurulan programlar indirmen gerekli. Bu işlerle uğraşan Türkçe siteler var. Kolay gelsin...

crazy84_06
28-10-2009, 01:37   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Windows Post Wizard.ı ben  kullandım  ama  yanlız virüs bulaşıyor pc açık ken  microsoft  virüs size bir  virüs  gönderiyor ama  nasıl  derseniz pc nizin modemi açık ise internet baglı  iken bu  programla  işlemler   yapıyorsanız pc anında  kapanıyor 50densııfır kadar sayıyor bu  program işe  yaramıyor  pc ye  yada kısaca format  atmak  gerek  bir bilgisayarcı  ya  gidip paranızla format  atmak  gerek

Blue Life
16-12-2009, 23:23   |  #9  
Blue Life avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
343 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkadaşlar bende bu programı öğrenmek istiyorum ama nette o kadar araştırdım üye olmadığım yer kalmadı  ama genede beni tatmin edecek sonuçlar bulamadım.Arkadaşlar bir yardımcı olsanız

coderfree
29-03-2010, 20:56   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Aradan çok uzun zaman geçmiş  ama bakan olursa diye yanıtlayayım; arkadaşın bahsettiği sorunu aşmak aslında çok basit. Yükeleyceğin programların katılımsız olanlarını entegre etmen durumunda kurulum otomatik olarak yapılacatır. Google'da örneğin winrar katılımsız şeklinde arama yaparak bu programları bulabilirsiniz.