Arkadaşlar henüz geliştirme aşamasıda olan bu işletim sistemini kullanmak ne kadar güvenlikli ve ne kadar güvenilir.Muhakkak bir yerde açığı vardır ve sıkıntı yaratabirlir.Sonuçta tester bir sistem.
Windows Se7en Kullanmak
a.) Söyledğiniz gibi henüz test aşamasaına birsistem, hackherlerin ilgisini çekecek kadar yaygın değil.
b.)Güvenlik yönünden vista güvenliği ve artısı diye düşünebilirsiniz. Sonuçta vistanın geliştirilmeş hali, geriye gitmiş değil. Adam kapattığı bir açığı sonraki ürününde tekrar açmaz herhalde.
c.) Ocak ayından bu tarafa yaklaşık altı aydır kullanıyorum ben şimdiye kadar bir saldırıya yada propleme rastlamadım.
d.) Bu vakitten sonra xp yada vista kullanmak mı? Unut gitsin, ben çoktan unuttum.
e.)Vistayı test aşamasındayken kullanmadım am değil test aşamasında satışa çıktıktan sonra hatta şu an bile windows 7 rc kadar kararlı ve performanlı değil. Bir dosa taşıma/kopyalama da bile windows 7 vistaya oldukça fazla fark atıyor.
ben daha vistaya bile geçmedim çünkü kullanıcıyı yavaşlatan ve zaman kaybına neden olan bi sürüm
win7 yi kurduğum gün geri sildim henüz erken
ayrıca ordan burdan indirmeyin gerek yok RC yi zaten msn veriyor
update den TR dil de yükleniyor
Hergün birer ikişer buildler çıkıyor ortaya.bir iki gün kullandım kaldırdım ama herkesin ağzında bir 7 fırtınasıdır gidiyor.Bir yandan da tekrar kurma düşüncesi doğuyor bazen
Güvenlik programı kullanmıyor musun ?
Full sürüm bir işletim sistemi dahi olsa güvenlik programı ile bu tür kuşkularını,
Yada korkularını kapatabilirsin.Özellikle Kaspersky İnternet Security yada Norton İnternet Security gibi...
Ayrıyetten şahsi fikrim Vista'nın güvenliği ne ise Windows 7'nin de o.Korkamana gerek yok. ;)