Windows Server 2003 Değişiklikleri

skyworld
11-09-2007, 14:07   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

Windows XP Service Pack 2'de varolan hangi işlevler değişiyor?
Zamanlayıcı hizmetinde RPC güvenliğini artırma
Ayrıntılı açıklama

Windows XP Service Pack 2'de, RPC arabiriminde Zamanlayıcı hizmeti tarafından sağlanan güvenlik, kimliği doğrulanmış bağlantılar gerektirecek biçimde artırılmıştır. Hizmetteki RPC sunucu başlangıç kodu, bundan sonra RpcServerRegisterIfEx() çağrısında RPC_IF_ALLOW_SECURE_ONLY değerini belirlemektedir. RPC_IF_ALLOW_SECURE_ONLY, çağrıyı yapanın kimliğinin doğrulanmasını gerektirir; aksi durumda RPC_S_ACCESS_DENIED döndürülür.  Güvenlik denetimleri, RPC çağrısının kimliğine bürünmüş simge temel alınarak Zamanlayıcı hizmeti tarafından gerçekleştirilir. İstemcinin kimliği doğrulanamasa bile sunucuya bağlanma başarılı olur; ancak sunucuya yapılan çağrı, Zamanlayıcı hizmetine ulaşamadan RPC'de erişimin reddedilmesiyle sonuçlanır.

black_flood
11-09-2007, 14:44   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

valla doğrusunu söylememi istersen sp2 tamamen bir fiyasko sp3te aynı şekilde tamamen fiyasko.iyileştirme olmadımı hiç oldu tabiki olmadı dersem tamamen yalan olur.güvenlik duvarı geldi.activex denetimlerini filtreleme ve belli başlı kötü kodları engelleyebilme özelliği geldi.rpc kısmındada senin dediğin gibi oldu.bu denli değişikliklere rağmen halen xp çok güvensiz bir sistem.bir windows 2000 bile xpden daha güvenli vede stabil.2000'de xp gibi özellikler falanda yok ama daha dayanıklı en basidi virüsler bir güvenlik duvarsız xp router olmadan girecek nete birde windows 2000.sadece sasser ve worm blaster yaması yapılarak 2000 windows ayakta kalırda xp en fazla 1 saat ayakta kalır sonrasında içinin heryeri virüs dolar.antivirüs programı bile yüklü olsun ne olduğu farketmiyor firewalsız yine xp gümler 2000 kalır ayakta.2000 windows yapı olarak yıllanmış şaraba bedel üstünden uzun zaman geçmesine rağmen dayanıklılık konusunda  halen en iyisi.vista hariç tabiki vista 2000 windowsun çok gelişmiş hali yapı olarak vede aynı onun gibi dayanıklı antivirüs olsada olmasada internette çok rahat dolaşma imkanı sağlıyor.vistanın tek sorunu veri tabanı iyileştirmesinde yetersiz olduğu için performans sorunları ama sp1'de gelirmi bilmem ama win fs sonrası vista şuanki gücünün 5 misli fazla hız ve performansa sahip olacak.windows 2003 servere gelince her halıukarda sorun yaşamak istemeyen yepyeni sıfırdan yeni gfveri tabanı ile yazılan 2008 longhorn kullanacağı kesin.en başta vista ile 2003 server arasındaki uyumsuzlukları ortadan kaldıracak.tabiki gerçek active directory kullananlar yaralanabilecek kullanamayanlarda active directory var sanacak am olmadığı için vista hiç hata verip uyarmayacak yöneticiyi ben ou polisini yemedim diye yada başlarken grup ilkelerini kabul etmiyorum benim kendi ilkem geçerlidir diye.2003 serverde pek bir yenilik yok anlayacağın server sistemlerde bir masaüstü sistem gibi çok büyük oynamalar yapılamz yamalarlan sonu çok büyük hüsran oluyor sp2 ilk çıktığında 3 server çöktü yükleyince sms yüklenmeyenler sağlam halen.

skyworld
11-09-2007, 15:32   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

Bu aralar herkesin güvenlik ilkesinde sorun çıkıyo yaww artık sanırsam vista tercih edilecek XP düşüşteBeğenmedim

black_flood
12-09-2007, 07:30   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

ufak tefek düzenlemelerlen düzeliyor ama yinede vista ve 2008 serverdeki kavramların hiçbiri yok xp ve 2003 serverde.