Windows Server 2012 İle Gelen Yenilikler

ancient30
26-07-2018, 22:38   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Windows Server 2012 İle Gelen Yenilikler

1. Yeni Sunucu Yöneticisi Oluşturma

Yeni arayüz sayesinde birçok sunucu oluşturulabilir.Yeni bileşenleri yapılandırabilir.Herşeyi tek bir program sayesinde sağlayabiliirsiniz.
Bunun gibi birçok seçenek içinde mevcuttur.Yönetici bilgileri sayesinde herşeyi tek elden yönetebilirsiniz.Sunucu gruplarında ise herşeyi kontrol edip bir tek manager sayesinde birçok problemi burda çözebilirsiniz.Yeni arayüz nerde ne hata olduğunu ayrıntılı bir şekilde size sunar.


2- Gui ve Server Core
Windows Server 2012 kurulum aşamasında size iki seçenek sunar bir server core birde gui destekli mod.Bundan uygun olanı seçip devam edebiilirsiniz.Genellikle şirketler gui destekli modu seçerler.Ya da server core çekirdekli işletim sistemini seçenlerde vardır.

Bu bir sunucuyu oluşturduğunuzda size harika olanaklar sağlar.Verilerin işlenmesi için harika bir kaynaktır.Ancak veri alışverisinin güvenli kılamk için gui dağıtımı yapıldıktan sonra bu seçenek kaldırılabilir.Bunun sebeni güvenlik ilkesidir.

3. Hyper-V Çoğaltma
Bİldiğiniz gibi Vmware ücretli ve lisanslı bir programdır.Ancak hyper v ise ücretsiz bir programdır.Kullananların yorumu şu şekilde ikiside aynı
görevi görüyor.Ancak maliyet bakımından biri çok masraflı diğeri ise maliyet bakımından daha uygun.BT yöneticileri hangisini tercih edelim diye bir soruyla karşı karşıya kalabiliyor.

Veri depolama alanları normal bir sabit disk olarak düşünebiliriz.İçindeki verilerden uygun bir şekilde yararlanabiliriz.Hard disklerimizi raid yaptığımızda ise bunu şu şekilde düşünün bir veri havuzu var.Ve bunun içinde birden fazla veri diskimiz var.Bunları
birleştirerek hem veri alışverişini hızlandırmış olursunuz.Hemde bu raid işlemine ilerde bir diskte ekleyebiliriz.

4- Vpn Özelliği

Kullanıcılar gerekli bilgileri sistem operatöründen aldıktan sonra vpn yaparak sanki işteymiş gibi işlerini evde yürütebilirler.Ayrıca sistem yöneticileri sunucularda ve ya herhangi birşeyde bir sorun olduğunda buna uzaktan müdahale edebilirler.

5-Windows Server 2012ile gelen PAM paketiyle, IP adreslerini organize bir şekilde ayırabilir, gruplayabilir, düzenleyebilir, kiralayabilir ve yenileyebilir ve ağınızdaki aygıtları bulmak ve yönetmek için kutu içi DHCP ve DNS sunucularıyla tümleştirebilirsiniz


Kaynak

Son Düzenleme: ancient30 ~ 28 Temmuz 2018 15:29 Neden: