Bir tavsiyede de ben bulunmak istiyorum Linux sonuçta oldukça görecili bir yazılımdır bende Linux kullanırım Fedora 12 Constantine yüklü bende de ama ilk başlarda ben bir bebek misali yürümeyi öğrenmek zorundayım
Ubuntu gibi daha türkçe basit ve kullanışlı bir Linux seçtim ipi sapı belli olmayan destek alamazlar diye cevaplar okudum sanırım bu sadece kişinin kendi desteği nerde bulamayacağindan da olabilir.Çünkü ben bir kaç siteye üyeyim Linux'un her sürümü için ayrı ayro olan forumları vardı ve birde ana bir forum var çok kullanışlı idi ben sabrettim sordum araştirdim benim yaşadığım sorunları yaşayanlar senin bu sorduklarının aynısı soranlar çok oldu cevaplar aslında sadece googleye yazacağimiz bir kaç kelime ile cevapları gelir ama mesele bu cevapları uygulamak tabikide senin kullandığın sürüme göre değişiyor sonuçta mesela örnek vermek gerekirse Ubuntu ilk kurulumdan sonra sudo kodu ile download eder ama bir fedora kullanıcısı genellikle diyim su yazarak root(Windowsdaki admin) şifresi yazip yum kodu ile indirceği programı ismini yazar ama tabi bu bütün programlar var demek değil onun kendi listesinden olan ama sen istersen bu listeni genişletebilir daha kapsamlı sonuçlar elde edersin .
Birde KDE çöküyor demişler her linux kullanıcısından kullanıcısa göre değişir bende KDE kullandım ama çöktüğünü bende yaşadım bu sorunları linux bug sistemine yolladım çok kısa sürede ben cevap aldım ve güncellemeler eklenerek hataları azaltiliyor yazımın başında da dediğim gibi Linux kullanıcıya göre görecelidir eğer bir yanlışım varsa düzeltin. Ubuntu başlarda güzeldi ama daha sonra diğer Linux kullanan tanıdıklarımdan Fedora'nın yani Redhat Şirketine ait olan linux'a geçtim bu işin başı o çünkü Redhat Linux kullananlar daha iyi bilir Bu işin üstündedir yani .. Ama linux'a direk geçiş yaparken tavsiyem çift sistem kur artıları ile eksileri ile karşılaştır hatta Ubuntu'nun format atmadan direk XP'lerindeki HDD'lere kurulabilir versiyonu mevcut silmesi ise çok kolay eğer sevmessen wubi.exe ile tıklayıp kuruluma geçiliyor çok basit kullanışlı Linux'a geçenler için ideal bir deneme olduğunu belirticem. nedir burda amaç XP silmeden format atmadan herhangi bir HDD'de direk kurulum yapmak ama kurduğun HDD'yi göremiyon o ayrı konu tek kusur bu olsun bence gayet güzeldi bende şahsen denedim bir zamanlar şimdi Fedora 12 Constantine ile devam ediyorum ...