Windows'u keşfeden Linux'çu

scanzone
28-07-2009, 15:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Biraz eski ama güzel bir inceleme yazısı. Umarım daha önce verilmemiştir.




Bu yazılım incelemesine bir itiraf ilebaşlamalıyım. Son üç yıldır kötülerin tarafındaydım. Bir anlık gafletile, bir yabancıdan bir CD kabul ettim, evime götürdüm ve bilgisayarımakurdum. CD’de şu kötü ünlü, bulaşıcı ve Amerikan karşıtı işletimsistemi, Linux vardı! İşte böylece benim "özgür yazılım"ın karanlıkdünyasına giden kaygan yokuştan aşağı uzun inişim başladı.

"Bedava" - inanmayın! Aynen eroin gibi, yalnızca ilki bedava. Akabindekendimi Linux kitapları ve geniş bant bağlantı için büyük paralarharcarken buldum. Bütün gece bol miktarda kahve, kola ve pizzatüketerek uyumazdım. Zayıfladım, soldum, saçlarımı uzattım, traşolmaktan vazgeçtim ve hiç banyo yapmadım. Bütün gecelerimi Palo Alto,California’da bilgisayar dükkanında hacker denilen birkaç ’solcu’sürüngen ile geçiriyor ve eve nadiren gidiyordum. Dahası, ben ve ’yeni’arkadaşlarım kendilerinin Just For Fun dedikleri, KomünistManifesto’nun yenilenmiş sürümünü yazmış olan, Linus denilen Finliteröriste tapıyorduk.

Şimdi, geriye dönüp baktığımda, bu su görmemiş uzun saçlı anarşistler -Linuxista’lar tarafından nasıl olup da aldatıldığıma inanamıyorum.Sürekli olarak, Microsoft’un ’kapalı-kaynak-kodlu’ yazılımlarıyla dünyahegemonyasını elde etmek isteyen tekelci bir firma olduğu yalanlarıylabeni bombardıman ediyorlardı. Bana Microsoft’un politikacıları rüşvetlesatın alarak, davalar açarak, kanunları kendi istekleri doğrultusundadeğiştirterek kirli oyunlar oynadığı söyleniyordu.

Evet, kurtuldum. Ancak şansa! Bir gece, tam da hararetle hack yaparken,DMCA polisi dükkanı bastı, beni ve diğerlerini tutukladı,bilgisayarlara el koydu. Baskının nedeni, hackerlardan birinin, çokşükür ki Amerika’da illegal olan, DVD oynatmak için kullanılan şu kötüünlü Linux programı DeCSS’yi indirmiş olmasıydı. Onu yakalatan veulusal güvenlik için vazgeçilmez olan Carnivore programına teşekkürler.

El konulan bilgisayarların harddisklerinde yapılan incelemeden sonraFBI, hackerların sadece lisanssız olarak DVD’leri seyredip DMCAkurallarını çiğnemekle kalmadığı aynı zamanda birçok ’yazılımpatenti’ni de çiğnediğine karar verdi. Onlara fazlasıyla hak ettikleriuzun hapis cezaları verildi. Ancak ben ilk suçum olması nedeniylesadece iki yıl federal hapisanede yatma ve ilaveten beş yıl gözetimcezasına çarptırıldım. Şansıma, sadece sekiz ay sonra şartla serbestbırakılarak bana danışmanlık yapılan, elektroşok uygulanan ve yüksekdozda Prozac verilen, dik kafalı bilgisayar kullanıcılarının yerinegönderildim. Ama en önemlisi terapistim bana Windows 2000 zevkinitattırdı.

Bu benim kurtuluşum oldu. Şimdi altı aydır Windows kullanıyorum vehayatım değişti. Işığı gördüm. Bir Microsoft klavye ve bir de Microsoftmouse aldım - bunlar benim arkadaşlarım. Şimdi bütün haberleriMSNBC’den alıyorum. Şunu anlıyorum ki, Bill Gates için iyi olan,Amerika Birleşik Devletleri için de iyidir. Ve Amerika BirleşikDevletleri için iyi olan, dünya için iyidir. Aslında Microsoft, içindeönyargılı hakimler gibi devlet memurlarının bile bulunduğu günahkar vekötü komplanun kurbanıydı.

Üzgünüm, bunları içimden atmalıydım. Şimdi herşey iyi olacak. Bu yazıgerçekte bir politika yazısı değil. Aslında sadece bir yazılımincelemesi. Bugün Microsoft Windows XP’yi inceliyorum - kullanıcılarınısözde ’özgür yazılım’ın kaos ve tehlikelerinden koruyan işletim sistemi.

Windows XP kopyamı sadece 200 Amerikan Doları’na aldım, bir 450Amerikan Doları da Microsoft Office XP için verdim. Bu biraz pahalıymışgibi gelebilir ama unutulmamalıdır ki Microsoft’a verilen dolarlardeğerli bir nedenle harcanıyor. Yalanlarını yayan ve sağduyuluhükümetleri yıkan Açık-kaynak gerillaları dünyanın her yerindeolabilir. Terörizme karşı savaş ucuz olmayacaktır. Ancak bu kaybetmeyigöze alamayacağımız bir savaş.

Neyse, işimize dönelim. Nedenleri birazdan anlaşılacağı üzere sistemimeBir Microsoft "güvenlik faresi’ ve bir de web kamera eklemem gerekti.Hem donanımı hem de yazılımı Amazon’dan ’tıklamadan alışveriş’teknolojilerini kullanarak sipariş ettim. (Burada imlecinizi bir ürünüzerine getiriyorsunuz ve anında sipariş alınıyor - siz isteseniz deistemeseniz de.) Amazon’dan paketim geldiğinde sabırsızlıkla açtım.Windows XP CD’sinin zarfı üzerindeki mührü açmadan önce üzerindekiMicrosoft’un korsanlığını yapmanın cinayet ve çocuk tacizinden de kötübir suç olduğunu belirten dehşet uyarıyı okudum. CD’yi sürücüyetakarken avuçlarım terlemiş ve gözlerim parıldıyordu. Sürücüyükapattığımda ekrana bir uyarı penceresi çıktı, beni korsanlığayeltendiğimde, BSA(İş Yazılımları Birliği) tarafından amansızcaenseleneceğim ve kaçabilecek hiçbir yerim olmayacağı konusundauyarıyordu. Ömür boyu hapisle karşılaşabilecek ve dahası penisimdüşecekti.

Çok geçmeden ekranda, EULA (Son Kullanıcı Lisans Anlaşması) belirdi.150 sayfadan daha uzun olduğu, 4 puntoluk yazıyla ve sadece Mars’tangelen yabancıların anlayabileceği bir dilde yazıldığı için basitçe’Kabul ediyorum’ yazısına tıkladım ve anında kurulum işlemi başladı.Gerçekten de zahmetsizdi. Önce XP kurucusu harddiskimi formatladı,sormadan ve şeytani Linux işletim sistemiyle birlikte bütün bilgilerimide silerek. Sonra gerekli dosyaları harddiske yerleştirmeye başladı,bana kurulumun tamamlanmasının 10 saat kadar süreceğini belirterek. Buarada ekranda Bill Gates’in kendisinden ve sadık yandaşları Clippy(Konuşan kağıt tutucusu) ve Microsoft Bob’tan başkası olmayan zevklibir slayt şovu ile eğleniyordum,

XP donanımımı doğru olarak tanıdı. Sonra benim adımı, adresimi, telefonnumaramı, banka hesap numaramı, kredi kartı numaramı sordu ve parmakizlerimi almak için sağ elimi Microsoft Güvenlik Faresi üzerine koymamıistedi. Ayrıca gözlerimi web kamerama retina taraması yapılabilmesiiçin yarlaştırmam gerekti. Sistemin çalışması için ’ürün aktivasyonu’gerektiğinden, XP modemimi kullanarak benim kişisel bilgilerimiMicrosoft Pasaportu’na kaydetmek üzere işleme devam etti. Aynı zamandabana sormadan kredi kartımdan ödemesini yaparak beni MSN’e kaydetti. Nekadar kullanışlı değil mi?

Windows XP masaüstü bakmaya doyamayacağınız kadar zevkliydi. İtirafetmeliyim ki, sıkıntıdan kurtulup eğlenmek için kurulmuş olan oyunlarıoynamak çok iyiydi, XLinus gibi. İnternet Explorer’in son versiyonu çokgüzel bir özelliğe sahipti. Otomatik olarak pornografik siteleregirmeyi engelliyordu. Slashdot, Distrowatch, ve Linuxtoday gibi. Birdiğer müthiş IE özelliği de smart tags idi. Web sitelerindekibağlantıları değiştirerek elektronik alışveriş yapmak istediğimde beniMicrosoft ürünlerine yönlendiriyordular. Her zaman popüler olmuşe-posta programı, Microsoft Outbreak’in yeni özelliği övülmeye değer.Coğrafi konumumu otomatik olarak algılayıp, benim adıma, devletadamlarına, açık kaynak kodlu yazılımları yasaklamaları için kanunlarçıkarmaya zorlayacak şekilde mesaj yollayacaktı.

Ayrıca, Web için çalışmalar yaptığımdan, geliştirilmiş InternetInformation Server (IIS) yazılımı ile ilgilenmiştim. Öncekisürümlerinin aksine, bu sürüm Microsoft-dışı tarayıcılar (Netscape veyaOpera gibi) ile bağlanmak isteyen kişileri otomatik olarak algılıyor vebu saldırganları şu özel bilgi web sitesi’ne yönlendiriyor.

Çokluortam bugünlerde herşey, bu nedenle Windows XP’nin ses ve videoiçin tam destek ile gelmesi sürpriz değil. En önemlisi, sanatçıları veonlara sahip olan büyük kuruluşları korumak için XP’nin DRM (DijitalHakları Düzenleme) özelliği önyüklü olarak geliyor. Daha önce DRM’yiduymuş ve patent haklarını korumak için olduğunu biliyordum. Yine deböyle zeki bir teknolojiyi çalışırken görünce hayranlık duydum. Birmüzik CD’sini sürücüye yerleştirdim ve anında Windows Media Playerbulundu. Ardından XP modemimi kullandı ve çaldığım her müzik parçasıiçin banka hesabımdan 2 Dolar alınıp RIAA (Recording IndastryAssociation of America) hesabına aktarıldı. Hatta, Internet Explorer’içalıştırıp banka hesabıma girdiğimde, (CD çalarken) banka hesabımınnasıl boşaltıldığını gerçek zamanlı olarak görebiliyordum! Söylemeyegerek yok, bu şaşırtıcı teknoloji DVD izlediğinizde veyaelektronik-kitap okuduğunuzda da çalışıyor ve DRM çıkacak olan digitalTV teknolojisini de kapsayacak şekilde geliştirilecek. Ayriyeten, çokşükür Microsoft Pasaport’a, müzik, kitaplar, filimler ve TV programlarıkonusundaki tercihleriniz internet üzerindeki dağıtıcılar ve Departmentof Homeland Security tarafından paylaşılacaktır. Yalnızca Microsoftgibi büyük bir firma bunu mümkün kılabilirdi!

Tabii ki hiçbir işletim sistemi mükemmel değildir ve ben de birkaçönemsiz sorunla karşılaştım. E-postama bakmak için ilk bağlandığımdasistemin biraz salaklaştığını gördüm. Harddiskin ışığı yanıyor ve sankıkazınıyormuş gibi sesler çıkarıyordu ve modemimin ışıkları yılbaşıağacı gibi ışıl ışıldı. Microsoft Yardım Merkezi’ni aramaya kararverdim. Redmond, Washington’dan bir 900’lü hattı ve üç saat hattabekletilirken sıradan bir ücret olarak dakikasına 6 Amerikan Dolarıödedim. Sonunda bir Microsoft temsilcisine bağlandım ve neşeyle ilkdefa MSN’e bağlanıldığında, XP’nin (size sormadan) 140 Mega Bayt kadartutan güvenlik yamalarını indirip kurduğunu söyledi. Bunlara NSABackdoor uygulaması dahildi. Beni bunun tamamiyle normal ve güvenliğimiçin olduğuna ikna etti. Böylece kendimi çok daha iyi hissettim. Çünkübir an için şu şeytan Linux hackerların bilgisayarıma girmekte olduğunudüşünmüştüm.

Ne yazık ki, bir başka küçük sorun ertesi gün Microsoft Outbreak kullanıp e-postalarıma bakarken kendini gösterdi.
[email=monique@bigboobies.com]monique@bigboobies.com[/email]
’danbir mesaj vardı. Bana britney.jpg ikonuna tıklarsam ücretsiz bir çıplakfotografı sunuyordu. Esasen böyle pisliklere bakmaya niyetim olmasa da,bu sorunu Internet Polisi’ne rapor etmek için inceleme gereği duydum.Netekim, ikona tıkladığımda çıplak fotoğrafı yoktu, aksine Microsoft’untekelliği üzerine yalanlar vardı. Ekran mavi oldu ve bilgisayarkilitlendi.

Bu iyi değildi. Telefonu kaptım ve Microsoft müşteri desteğini aradım.Dört saat ve 1440 Amerikan Doları sonrası sempatik bir şirkettemsilcisine ulaştım. Ah! dedi, şu ’kötü ünlü monopoly Virusü’ Sonzamanlarda bu konuda çok aranmaktayız. Korkarım bilgilerinize vedaedeceksiniz. Tek çözüm, sistemi baştan tekrar kurmak.

Şu şeytan Linux hackerleri, dedim, yeniden yükleyebilirim ama merakediyorum acaba gelecekte kendimi korumak için yapabilecek bir şey varmı?

’Hah! tam da bunu söyleyecektim’ dedi neşeyle. Sadece 750 Dolara,Microsoft size yeni Palladium güvenli işlemci çipini yollayacaktır.Pentium IV’ün yerine tam uyar. Sadece cpu’nun olduğu yereyerleştireceksiniz ve bütün güvenlik problemleriniz sona erecek.

’Harika!’ dedim, ’Size kredi kartı numaramı vereyim’.

’Bu gerekli değil’ dedi temsilci, ’biz onu zaten biliyoruz. MicrosoftPasaportu ve Güvenli İşlem sisteminin birçok kolaylığından sadece biri.

Güvenli İşlem - Allah’a şükür. Bunun Redmond’da görevli güvenlikuzmanlarını uyaracağını düşünerek kendimi çok çok daha iyi hissettim.Herşeyin ötesinde, Microsoft’a güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz?Herkes kaderini Windows XP’ye teslim etmeli - gerçekten! Gelecek çokparlak!

Son Düzenleme: scanzone ~ 28 Temmuz 2009 15:39
Toxic
28-07-2009, 16:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

paylaşım için teşekkür ederim:)

Adanalı.
28-07-2009, 16:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Hacker'lardan Linux öğrenirsen olacağı bu. Benim yanıma gelseydi Windows istemezdi artık. Zaten Windows'a yazılan çoğu virüs linux üzerinden yazılıyor. Bide adam resmen kafayı yemiş. Windows onun kart numarasını biliyor. Ve ayrıca gördüğünüz gibi daha ilk günden virüs yemiş windows. Adamın zararı $1000

thunderbird17
07-08-2009, 10:53   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Windows parayı görünce hemen neşesi yerine geliyor adamın orda verdiği para ile ben XP+PC alırım gerçi o güvenlik çipi güzel duruyordu o ayrı :))

ali140
07-08-2009, 11:52   |  #5  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
724 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

adam sıyırmış ya harcadığı paralara baksana resmen adamı soymuşlar. bide bunu öve öve anlatıyo. ubuntu kullanıyorum ve  windowsa bin basar.

Adanalı.
07-08-2009, 19:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

 
Windows XP CD’sinin zarfı üzerindeki mührü açmadan önce üzerindekiMicrosoft’un korsanlığını yapmanın cinayet ve çocuk tacizinden de kötübir suç olduğunu belirten dehşet uyarı...

Hehe gerçekten de güldürdü beniKahkaha