Windows'u terk edip Linux'a geçiyorlar...

CHIP Online
29-10-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

"Microsoft'a bağımlılığı azalmak" amacıyla yola çıktılar, kendi işletim sistemlerini geliştiriyorlar

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... ciyorlar_23237.html

Resimlerle: Linux için en iyi 8 web tarayıcı

Hiç kuşkusuz, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows... Ama bazı ülkeler, bu durumdan pek de memnun gibi görünmüyor. Daha önce da bazı ülkelerin Windows'u terk etme kararı aldığını görmüştük. Ama bu kez karar hemen kuzeyimizden, Rusya'dan geldi.

Rusya bir süredir konuşulan, kendi ulusal işletim sistemi geliştireceği yönündeki iddiaları resmi olarak doğruladı. Rusya'nın bilişim güvenliğini arttırmak, masrafları düşürmek ve ülkenin Microsoft'a bağımlılığını azaltmak için bu tercihi yaptığı bildirildi. Rusya, piyasada bulunan herhangi bir Linux dağıtımını da kullanmayacak. Rus mühendisler, Linux tabanı üzerine kendi ulusal işletim sistemlerini geliştirecekler. Bu işletim sisteminin geliştirilmesi için 4,9 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. İşletim sistemi hazırlandığında tüm devlet kurumlarında kullanılmaya başlanacak.

Tüm konu: Windows'u terk edip Linux'a geçiyorlar...

İzleyin: Auri TA10

Resimlerle: Linux için en iyi 8 web tarayıcı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Türkiye'de de benzer bir adım atılmalı mı?

alpbilgekagan
29-10-2010, 03:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

Turkiye zaten Pardus ile bunu denedi, ama basarisiz oldu. Zorunluluk olmadan kimse degisiklik yapmiyor. Ayrica linuxa alismak zaman alacaktir... Ben de bir defa denedim ama cok farkli geldi. Buna ragmen gelecegin Linuxta oldugunu dusunuyorum. Her zaman tekeller kaliteyi dusurur. Nitekim Windows bagimligin farkinda oldugu icin tuketici memnuniyetini dusunmeden calismalar yapiyor. Ornegin vista...

Fattur
29-10-2010, 11:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Acelesi yok ayırca alpbilge vista ile müşteri memnuniyetinin ilgisini tam kavrayamadım. Vista'nın özünü anlamamanız ms'nin suçu değil..

Banned
29-10-2010, 11:50   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sistyemimde xp ,windows 7  ve ubuntu kurulu. Tabiki windows 7 yi hiçbiri tutmaz ama ubuntuda oldukça stabil ve performanslı. Çoğu zaman ubuntu kullanıyorum. Özelliklede ubuntu net hızı hem 7 den hemde xp den iyi.

Alıntı: Fattur  
Acelesi yok ayırca alpbilge vista ile müşteri memnuniyetinin ilgisini tam kavrayamadım. Vista'nın özünü anlamamanız ms'nin suçu değil..
Şu bir gerçektirki vista tam anlamıyla bir fiyaskoydu. Gereksinimlerini karşılayabilen mevcut sistem  çok azdı. Vistayı gerçek performansında kullanabilmek için ya epeyce bir doanım yükseltmesi yapmak yada yeni gelişmiş bir bilgisayar almak gerekiyordu. Düşünsenize windows 7 vistadan sonra çıkmış olmasına karşın vistadan çok daha az donanım özelliği  istiyor. Kısacası vista bir son ürün değil bir ara üründü ve microsoft vista ile sadece kendi çıkarları doğrultusunda kar amacı güderek hareket etti. Vista ya çıkmamalıydı yada windows 7 kadar olmasa bile ona yakın performans vermeliydi.

Son Düzenleme: khramn ~ 29 Ekim 2010 11:58
sosyalik
29-10-2010, 15:55   |  #5  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: Fattur  
Vistayı aklamak için neden bu kadar çaba gösterdiğinizi anlamadım.4GB Ram ile birlikte açılıştan itibaren 4 dk içinde kendini topluyor.
Neyse konuya döneyim:Giderleri azaltmak için böyle bir uygulamanın olması çok güzel bir şey olurdu.Bence yavaş yavaş ülkemizdeki devlet dairelerinde de Linux kullanılmaya başlanmalı...

Kapalı Hesap (154666)
29-10-2010, 16:18   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ohhh ciğerim soğudu.
Keşke Türkiye ve çin de windows u terketseler. Tüm altyapı ve sistemler linuks tabanlı olursa herşeyi bulmak mümkün olur bence..
NOT: Resim çok hoş yaaf