USB bellek üzerinden Win 7 ve Vista kurmanız mümkün. CHIP Online farkıyla tüm detaylar burada...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... en-kurun_10503.html
Windows işletim sistemleri genellikle optik bir medya üzerinden kurulur. Vista'ya kadar tüm Windows sürümlerinin kurulum dosyalarının bir CD'ye sığdırmak mümkündü. Fakat NT 6.0 çekirdek yapısını temsil eden Windows Vista ile kurulum dosyası boyutu bir DVD'ye kadar yükseldi. Keza çoktandır Windows dışında da birçok işletim sistemi DVD imajları şeklinde sunuluyor.
Windows 7'nin halka açık beta sürecinin başlamasıyla birlikte herkes yeni işletim sistemiyle muhatap olma imkânı kazandı. Yeni işletim sistemiyle beraber anılan sistemler arasında netbook'lar da var. Hatta Microsoft bu cihazlara has bir Windows 7 sürümü çıkarmayı bile planlıyor.
İşte tam bu noktada ufak bir pürüz oluşuyor zira bazı netbook'lar optik sürücü olmadan geliyor. Peki, optik sürücü olmadan bu sistemlere nasıl Windows 7'yi kurup deneyebilirsiniz? İşte CHIP Online'ın rehberi size tam bu konuda yardımcı olacak.
Bu yöntemi denemek için ille de netbook sahibi olmanıza gerek yok. Yanınızda DVD taşımayı sevmeyebilir ve gittiğiniz bir yerde işletim sistemi kurulumu yapmak için bir USB belleğe başvurmak isteyebilirsiniz. Ya da kendi PC'nize sıfırdan Windows kurulum yapmak için okuma hızları bir DVD sürücüye göre çok daha hızlı olan USB belleklerden faydalanabilirsiniz. Her halükarda USB bellekler size bir avantaj sağlayacaktır.
Tüm konu: Windows'u USB bellek üzerinden kurun
İzleyin: Win 7 böyle açılacak!
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Yöntemi denediniz mi? Artık DVD ile kurulum yapmayı düşünüyor musunuz?